شناخت محبوب حقیقی ضامن نجات از خطا و خطیئه فکری و عملی است

خبرگزاری شبستان: آیت الله جوادی آملی گفت: اگر آدمی جای هدف به ابزار دل بست سعی می کند آن را حفظ کند این درحالی است که شناخت محب حقیقی ضامن نجات آدمی از هر خطای فکری و خطیئه عملی است.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، آیت الله جوادی آملی، از مراجع عظام تقلید طی پیامی به هشتمین مراسم تکریم چهره های قرآنی و آیین پایانی اولین دوره مسابقات قرآنی تلاوت و دومین دوره مسابقات قرآنی تسنیم که جمعه 2 اسفند در حوزه هنری سازمان تبلیغات از ساعت 19 و 30 دقیقه تا 22 برگزار شد، با بیان این مطلب که دنیا و زیورات آن ابزاری برای رسیدن به هدف نهایی است، تصریح کرد: متاع دنیا ابزاری برای رسیدن به هدف غای هستند که هرگز محبوب نمی شوند. آدمی اگر به جای هدف به ابزار دل بست سعی می کند آن را حفظ کند.این گفته اند انفاق، قرض الحسنه دستگیری، رعایت حقوق مستمندان برای ان است که این گونه امور ابزاری برای رسیدن به کمال هستند.
وی افزود: اگر کسی اشتباه کند و راه را با وسیله یا ابزار را با کمال خلط کند، خیال می کند که ابزار باید حفظ کند، لذا در جمع ابزار می کوشد، مال را اضافه می کند ، مال را می شمارد و آن را حفظ می کند و خیال می کند که پول او را جاودانه نگه می دارد.


آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: اگر انسان برای وجه الله کار کرد، سهمی از جاودانگی دارد و اگر برای رضای خدا اقدامی نکرد، و دهها کار خیر مثبتی که در قرآن به آن سفارش شده، انجام نداد سهمی از بقا و جاودانگی ندارد.
وی عنوان کرد: محبت خدا و اسما الحسنی، رأس کل حسنه بوده و محبت به عناوین چهارگانه یعنی: جماد، نبات، حیوان و انسان رأس کل خطاها است.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: شناخت محب حقیقی ضامن نجات آدمی از هر خطای فکری و خطیئه عملی است.آنگاه انسان در راه محب خود رنج می برد و مورد عنایت ذات اقدس الهی قرار گرفته و به سلامتی و کمال می رسد.


تربیت فردی، جمعی و خانوادگی باید در سایه قرآن تأمین شود
آیت الله جوادی آملی با اشاره به لزوم تربیت انسانی در سایه مفاهیم و مضامین والای قرآن کریم تصریح کرد: مسأله تربیت فردی، جمعی و خانوادگی باید در سایه قرآن کریم تأمین شده و رعایت حقوق افراد جامعه، مخصوصا محرومان و فقیران تضمین شود.
وی افزود: همه این امور در راستای توحید الهی سامان می یابد که مسأله اخلاق، حقوق و معارف انسانی را تضمین می کند.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به راهنمایی قرآن برای دستیابی به سعادت از طریق محبت عنوان کرد:قرآن به ما انسان ها فرمود: شما از راه محبت زندگی می کنید، انسان به چیزی که علاقه مند است می کوشد در همان راستا حرکت کند.ذات محبت در اصل نه محبوب و نه مغضوب است؛محبت به تنهای نه بد و نه خوب است زیرا امور اضافی را با آن مضاف الیه آن می سنجند.
 

عالی ترین درجه کمال ویژه محبوبان الهی است
آیت الله جوادی آملی با بیان این مطلب که اگر کسی محبوب خداوند بود، عالی ترین درجه کمال را دارد، گفت: محبت اگر به محبوب صحیح ابراز شود کمال است و اگر به محبوب ناقص و معیب تعلق بگیرد عیبناک است.قرآن کریم محبوب حقیق را خدا و اسمای الهی معرفی می کند؛ محور این محبت نیز پیروی از محبوب خدا یعنی حضرت محمد مصطفی(ص) است و اگر کسی محبوب خداوند بود، عالی ترین کمال را دارد و اگر محب خداوند بود وسیله برای آن کمال عالی را به دست می آورد.
وی افزود: روایات معصومین(ع) تأکید می کند حب دنیا قله تمام خطاها است البته باید به فرزند و علاقه مند باشیم و این علاقه همواره با سرشت و سرنوشت هر کسی آمیخته بوده ولی چنانچه این محبت را درست تربیت کنیم ممدوح و محمود است.


خانه ای که در آن قرآن تلاوت می شود، فیض الهی ظهور و بروز دارد

آیت الله جوادی آملی با اشاره به برکات تلاوت آیات قرآن کریم عنوان کرد: سعی کنید در خانه هایتان قرآن خوانده شود، در آن خانه ای که نوای آیات الهی طنین انداز استفیض و فوز الهی در آن حضور و ظهور دارد. قرآن طبق بیان امیرالمومنین(ع) مجلای خداوند سبحان است، خداوند در این کتاب تجلی دارد و مردم خدای نادیدنی را با چشم جان می بینند.
 

حب دنیا انسان را به ورطه خطا می کشاند
آیت الله جوادی آملی با بیان این مطلب که حب دنیا از نگار قرآن به چهار دسته تقسیم می شود، گفت: قرآن محبت به دنیا را به چهار دسته جمادات، گیاهان، حیوانات و انسان ها تقسیم کرده است.
برای برخی انسان ها حب شهوات به عنوان زیور و زینت مطرح است، زن فرزند، طلا و نقره، حیوانات و گیاهان و امثال اینها جزء همان اقسام چهارگانه است.
پایان پیام/

 

کد خبر 345617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha