مدیران امور هنری از حق مالکیت موسیقی‌دانان حمایت کنند

خبرگزاری شبستان: وزیر ارشاد بر حمایت مدیران هنری از حق مالکیت موسیقی‌دانان که آثار آنها در معرض تعدی است، تأکید کرد و گفت: باید از ظرفیت هنرمندانی که از فعالیت دور مانده اند، استفاده شود.

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر که شامگاه پنج‌شنبه یک اسفند در تالار وحدت گفت: بسیار خوشبختم فرصتی بدست آمده در این آیین باشکوه درباره هنر به طور اعم و موسیقی به طور اخص صحبت کنم. موسیقی در مسیر حرکت ملت ایران در آغاز انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس و از دوران سازندگی تا مشارکت مردم در عرصه اجتماعی پیشاهنگ و همنوا با مردم بوده است.

 

وی افزود: جشنواره موسیقی فجر چشمه و کرشمه‌ای از تحول فرهنگی مردم ایران است و بر این باور است که جریان هنری کشور را آن‌گونه که شایسته است در جامعه پویا و شاداب نگه دارد.

 

 

جنتی خاطرنشان کرد: آنجا که سخن پایان می‌یابد موسیقی آغاز می‌شود و کار هنرمند نوآوری و خلاقیت است، گاهی دیدن یک اثر هنری و شنیدن یک موسیقی غم را به شادی و خودخواهی را به ایثار مبدل می‌کند.

 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش موسیقی در تعالی ایرانیان در جهان اظهار داشت: موسیقی هنری به قدمت تاریخ است که ایرانیان در تعالی آن نقش ممتازی را دارند. بخشی از تاریخ جهان با موسیقی ایران قوام می‌یابد. موسیقی ایران در دستگاه‌های مختلف در دنیا بی‌بدیل است و از این رو موسیقی‌دانان ایرانی در دنیا تأثیرگذارند. بسیاری از پزشکان قدیم از رموز موسیقی آگاه‌اند و درباره آن کتاب‌های نوشته‌اند، از باربد تا زکریای رازی، عبدالقادر مراغه‌ای و ده‌ها نویسنده و آهنگساز در شکل‌گیری موسیقی ایران نقش داشته‌اند تا در رده دیگر هنرهای اسلامی شود.

 

 

علی جنتی با اشاره به حضور پررنگ جوانان در جشنواره موسیقی فجر گفت: این جشنواره عرصه حضور کسانی است که آثار بدیع و شایسته ستایشی را آفریده‌اند، تنوع بخش‌های جشنواره از موسیقی سنتی تا پاپ تا آهنگسازی موسیقی کلاسیک تا نواحی، موسیقی کودکان و بانوان، همچنین بخش پژوهشی و پایان‌نامه‌ها از گستردگی این هنر در کشور و اهتمام به آن را نشان می‌دهد که همه علایق و سلایق در آن نقش دارند.

 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد: برگزاری این دوره از جشنواره در 6 استان بیانگر تمرکززدایی برگزارکنندگان بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر در دولت تدبیر و امید است.

 

 

علی جنتی همچنین خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که جوانان به سبک‌های موسیقی آشنا هستند و زبان موسیقی جهان را می‌دانند، باید به این توجه کرد و شرایط آموزش و اجرای صحنه‌ای را برای آنها فراهم کرد.

 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به نقش بخش خصوصی در حمایت از موسیقی گفت: باید زمینه‌ای را فراهم کرد که بخش خصوصی در زمینه موسیقی سرمایه‌گذاری کند، فراهم‌آوردن این زمینه ضرورتی انکارپذیر است. یکی از ضرورت‌های اجرای موسیقی خوب داشتن سالن‌های مجهز است که این توسط حمایت بخش خصوصی امکان‌پذیر است.

 

 

علی جنتی همچنین با اشاره به دیپلماسی فرهنگی در عرصه‌های مختلف فرهنگی اظهار داشت: باید ظرفیت‌های هنری را در عرصه‌های نمایشی، موسیقی، تجسمی بر اساس اصول دیپلماسی فرهنگی برنامه‌ریزی کرد. اهتمام به این مهم از طریق طرح رییس‌جمهور محترم مبنی بر جهان عاری از خشونت کمک شایانی می‌کند.

 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بخشی از استعدادهای هنری به دلیل سخت‌گیری‌های غیرمتعارف در عرصه نظارت و ارزشیابی از امکان فعالیت به دور مانده‌اند، گفت: ارتباط و تعامل با این استعدادها می‌تواند ظرفیت‌های آنها را در عرصه موسیقی به ثمر برساند.

 

 

علی جنتی با اشاره به ضرورت رونق اقتصاد هنر تصریح کرد: باید با توجه به مقوله اقتصاد هنر و سعی مدیران امور هنری از حق مالکیت همه هنرمندان عزیز به ویژه موسیقی‌دانان که آثار آنها در معرض تعدی است، حمایت شود.

 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: باید دست تمامی هنرمندانی که در این دور از جشنواره موسیقی شرکت کرده‌اند را به گرمی می‌فشارم و از برگزیدگان نیز تشکر می‌کنم و لازم است که از دست‌اندرکاران برگزاری بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر تقدیر کرد.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 345576

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha