به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله علیرضا اعرافی رئیس جامعه المصطفی العالمیه ، ظهر امروز(اول اسفند) در مراسم اختتامیه جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با عنوان جغرافیای معرفتی جهان اسلام گفت: جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی یکی از بزرگترین و مهم ترین برنامه هایی است که جامعه المصطفی العالمیه هر ساله برگزار می کند و تا کنون نیز پانزده دوره از این جشنواره برگزار شده است.
وی افزود: در این جشنواره پژوهشگران دستاوردهای پژوهشی خود را در قالب مقاله داده اند.
آیت الله اعرافی ادامه داد: جهان اسلام هموراه در یک شرایط ویژه و پیچ تاریخی قرار دارد که نیازمند تحقیق و تصیمیم گیری در ست برای احیای تمدن اسلامی است .
رئیس جامعه المصطفی تصریح کرد: مهمترین ابزار برای تمدن سازی در جهان کنونی تکیه بر عقلانیت و منطق، اندیشه جامع و فراگیر اعتماد به نفس و تکیه بر داشته های خویش است.
وی اظهار داشت: در چنین شرایطی انتظار می رود علما، فضلا و پژوهشگران حوزه علمیه و جامعه المصطفی برای تولید اندیشه ها و آثار ناب و ناظر بر نیازهای امروز مسلمانان در جهان گام های مؤثری بردارد.
آیت الله اعرافی یادآور شد: حضور طلاب و روحانیون در جشنواره بین المللی شیخ طوسی بسیار حایز اهمیت بوده چرا که امروزه طلاب و پژوهشگران جوان باید مفاهیم علمی و نظریه های تمدنی را در حوزه های مختلف بوجود آورند و گفتمان تمدن اسلامی را به جهانیان عرضه کنند.
رئیس جامعه المصطفی اذعان کرد: انقلاب اسلامی یک گفتمان است که باید بر اساس فکر و دانش مرزهای جهان اسلام را شناسایی و از قافله عقب نمانیم چرا که تمام زیر ساختهای اسلام معرفتی است و آنچه فکر جهان اسلام را مدیریت می کند در لایه های زیرین قرار دارد و به عنوان یک جریان اصلی در پیشبرد رسالت دینی و اسلامی محسوب میشود.
وی خاطر نشان ساخت: در این غوغای گفتمانی و جغرافیای معرفتی که در جهان بشریت بوجود آمده است انقلاب اسلامی در این حوزه وظیفه مهم و خطیری بر عهده دارد .
آیت الله اعرافی افزود: فرهیختگان ، اندیشمندان و دانشمندان جهان اسلام باید در دوره تمدن سازی عالمان اسلامی توجه خویش را بر ارائه پاسخی در خور نیازهای جوامع بشری در چارچوب فکری و فرهنگی اسلام معطوف دارند.
رئیس جامعه المصطفی گفت: جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی یکی از جلوهها و پرچم دار نهضت بیداری علمی به شمار میرود که در جهان معاصر بر دوش عالمان اسلامی نهاده شده است.
وی بیان داشت: جشنواره شیخ طوسی سرآغاز یک حرکت با رویکرد تمدن نوین اسلامی است که با گام های بلند تر و نشاط فزون تری به صورت پایگاه علمی پژوهشگران مسلمان مفاهیم جدیدی را بر پایه اصول به جهانیان عرضه میدارد.
آیت الله اعرافی در پایان گفت: جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی میتواند گفتمان جدید اسلامی را در صحنه جهانی پایه ریزی و بازار پررونقی را برای عرضه معارف الهی در جهان بوجود آورد و جهان را به سوی تمدن اسلامی هدایت و رهنمون سازد.
پایان پیام/
نظر شما