به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام غلامی، دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه مرحله کشوری اولین دوره مسابقات قرآنی تلاوت و دومین دوره مسابقات قرآنی تسنیم که شب چهارشنبه 30 بهمن در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد؛ با اشاره به فضیلت انس و الفت با آیات قرآن کریم گفت: قرآن کتابی است که عهد خداوند در آن نهفته است و سزاوار است که هر مرد و زن مسلمانی حداقل روزی 50 آیه از آن را تلاوت کند.
ترویج سبک زندگی قرآنی اصلی ترین هدف نظام جمهوری اسلامی ایران
حجت الاسلام غلامی با اشاره به لزوم ترویج سبک زندگی قرآنی و دینی در کشور گفت: مهم ترین هدف نظام کشور ترویج سبک زندگی قرآن و دینی در میان آحاد جامعه بوده که باید مقصد تمام فعالیت های قرآنی در راستای این هدف محقق شود.
همچنین مسئولان فرهنگی کشور برای تقویت روح جمعی سبک زندگی قرآنی باید خود در وهله اول عامل باشند و قبل از مطالبه چیزی از مردم خود به آن دستور عمل کنند.
روایات ائمه معصومین پیرامون اهمیت تلاوت قرآن
وی با اشاره به روایات ائمه معصومین(ع) پیرامون فضیلت تلاوت قرآن عنوان کرد: هرکس شبی 10 آیه قرآن تلاوت کند از زمره غافلان خارج شده و هرکس هر شب 50 آیه بخواند در گروه ذاکران و کسی که شبی 100 آیه از کتاب پروردگار عالم را قرائت کند در زمره مطیعان قرار می گیرد.
دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: اسلام تأکید بسیاری بر انس و الفت با آیات الهی دارد و یکی از مهم ترین اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد فرهنگ عمومی انس با آیات الهی در میان جامعه است.
وی اظهار کرد: متأسفانه بسیاری از متشرعین و افراد مذهبی در کشور کمتر به تلاوت آیات قرآن در روز می پردازند که یک اشکال بزرگ بوده و باید فرهنگ عمومی انس با قرآن وارد سبک زندگی مردم شود.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به تأثرات معنوی تلاوت قرآن و درخشش این عمل صالح برای اهل آسمان ها گفت: خانه ای که در آن قرآن خوانده می شود همچون ستارگان برای اهل آسمان می درخشد، زیرا قرآن نوری است که پرتوی آن انتها ندارد و در مقابل خانه هایی که در آن نماز یا قرآن خوانده نمی شود برای اهل آسمان تاریک است.
اسلام بر تدبر برآیات قرآن تأکید بسیار دارد
حجت الاسلام غلامی با اشاره به لزوم تفکر و تعمیق در آیات الهی تصریح کرد: قرآن خزانه و گنجینه بزرگی است که هر وقت گشاده می شود، باید در آیات آن تفکر کرد.اسلام بر تدبر بر آیات کتاب الهی تأکید بسیار دارد.همچنین امام علی(ع) می فرمایند: خیری نیست در قرائتی از قرآن که همراه با تفکر نباشد.
وی افزود: باید یک فرهنگ عمومی برای تدبر و تفکر در آیات قرآن به ویژه برای جامعه قرآنی ، قاریان و حافظان ایجاد شود که اسباب آن تنها با عزم متولیان قرآنی فراهم می شود.
متأسفانه برخی از فرق اهل سنت تنها به قرائت الفاظ قرآن اعتقاد دارند و هرگونه تفکر در آیات الهی را منع می کند که این نگاه کاملا با فرهنگ اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) متناقض است.در حالی که تفکر در قرآن می تواند نیازهای جدید و مشکلات اخیر جامعه بشری را حل و فصل کند.
اهل تقوا از ترس آیات الهی به لرزه می افتند
حجت الاسلام غلامی با اشاره به برخی از اوصاف متقیان هنگام تلاوت قرآن گفت: اهل تقوا هنگامی که آیات عذاب الهی را می خوانند گویی خود را در آن تصور کرده و از عظمت الهی در وجودشان لرزه می افتد؛ همچنین در مقابل وقتی آیات بهشتی را می خوانند گمان می کنند که خود را در نعمت های الهی حاضر می بینند.
وی افزود: شاید این توصیف قله انس با قرآن کریم باشد اما غیرقابل دسترسی نیست و انسان با تلاش و مبارزه با نفس می تواند به آن مقام نائل شود.
اخلاص در عمل لازمه قرائت قرآن است
دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به لزوم بهره مندی از قرائت مخلصانه گفت: امام باقر(ع) می فرمایند: قاریان به سه گروه تقسیم می شوند: اول گروهی که قرآن را سرمایه معیشت زندگی خود قرار می دهند، دوم گروهی که تنها به حفظ حروف و الفاظ کتاب الهی می پردازند و ضمن ضایع کردن حدود قرآن، آن را پشت سر می اندازند.
اما دسته سومی که به اندازه کبریت قرمز کمیاب هستند دردهای خود را با قرآن درمان کرده و هر شب به عبادت می پردازند و روز را روزه می گیرند که خداوند به برکت وجود آنها دفع بلیات کرده و باران رحمت خود را بر مردم می فرستد.
پایان پیام/
نظر شما