حجت الاسلام والمسلمین سید جواد حسینی کیا، مدیر کل آموزش موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در گفت و گو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان گفت: آزمون وردی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) روز جمعه دوم اسفند ساعت 8 صبح برگزار می شود .
وی افزود: در مجموع سه هزار نفر برای شرکت در آزمون ثبت نام کرده اند و آزمون در 10 مرکز استان در سراسر کشور به شکل همزمان برگزار می شود .
حسینی کیا با اشاره به گرایش ها و رشته هایی که در این موسسه آموزش عالی اراده می شود خاطرنشان کرد:متقاضیان تحصیل در موسسه امام خمینی در مقطع کارشناسی در 17 گرایش و رشته از جمله اقتصاد، روان شناسی، جامعه شناسی، علوم تربیتی، علوم سیاسی، علوم قرآنی، حقوق، کلام و در مقطع کارشناسی ارشد در 7 رشته تخصصی شامل فلسفه، روان شناسی، علوم قرآنی، دانش اجتماعی مسلمین، علوم تربیتی و تاریخ امکان ادامه تحصیل خواهند داشت.
وی تصریح کرد: قریب به 750 نفر از ثبت نام کنندگان متقاضی شرکت در دوره های نیمه حضوری موسسه هستند که 200 نفز از این متقاضیان را بانوان تشکیل می دهند و موسسه تنها در بخش نیمه حضوری از میان بانوان دانش پژوه می پذیرد .
مدیر کل آموزش موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی زمان اعلام نتایج آزمون را پیش از اردیهشت ماه سال 93 اعلام کرد و گفت: نظام آموزش و پذیرش موسسه با نظام پذیرش سایر مراکز آموزش عالی متفاوت است. در نظام آموزشی سایر مراکز معمولا اینگونه مرسوم است که جمع درصدی از متقاضیان پذیرفته می شوند به عنوان مثال اعلام می شود که 10 یا 15 درصد از ثبت نام کنندگان و شرکت کنندگان در آزمون ورودی پذیرش می شوند اما معیار و ملاک نظام پذیرش در موسسه امام خمینی(ره) ، کسب حد نصاب لازم توسط افراد است.
وی افزود: آن دسته از افرادی که حد نصاب بالای 30 درصد را کسب کنند در موسسه پذیرش می شوند و طبیعتا این موضوع کار را برای متقاضیان سخت تر می کند. علاوه بر این پذیرفته شدگان در آزمون ورودی باید در مصاحبه شفاهی و سنجش اطلاعات عمومی نیز موفق شوند.
حسینی کیا با بیان این که بپیش بینی می شود 300 نفر در آزمون ورودی پذیرش شوند، به دلایل سخت گیری موسسه برای پذیرش دانشجو تصریح کرد: معمولا مراکز آموزشی آکادمیک اگر بخواهند جایگاه ویژه ای در میان سایر مراکز علمی آموزشی داشته باشند علاوه بر دروس مصوب، دروسی خاص خود نیز تعریف می کنند و به عبارت دیگر فیلترهای بیشتری برای ورود اعمال شده و ورود محدودتر می شود. تجربه موفق موسسه در سالهای گذشته نشان داده است که فارغ التحصیلان این مرکز در صورت شرکت در آزمونهای سایر مراکز در مقاطع بالاتر تحصیلی، عموما موفق بوده اند و وزارت علوم نیز به شکل غیر رسمی اذعان کرده است که پذیرفته شدگان این موسسه در رده نخبگان قرار دارند.
وی افزود: علاوه بر این در موسسه آموزشی امام در مقایسه با نظام آموزشی تعیین شده از سوی وزارت علوم در کلیه مقاطع تحصیلی 10 تا 20 واحد بیشتر ارائه می شود. به گونه ای که در مقطع کارشناسی ارشد، برای ارتقاء و بالا بردن سطح علمی دانش پژوهان، بیش از 30 واحد اضافه تر از سایر مراکز عرضه می شود .
حسینی کیا در پاسخ به این سوال که موضوع فشار وزارت علوم برای تجمیع آزمونهای ورودی موسسه با سایر مراکز و پذیرش دانش پژوه از طریق کنکورهای سراسری تا چه حد صحت دارد؟ گفت: این موسسه یک نهاد حوزوی است که در سال 1374 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یکی از مراکز آموزش عالی پذیرفته شد. طبق اساسنامه موسسه، شرایط پذیرش دانش پژوه و دانشجو برای آن به شکل اختصاصی تعریف شده و طلاب دارای مدرک سطح یک حوزه که «لمعتین» را کامل کرده باشند، پذیرش می شوند.
وی افزود: از سال 1374 تا کنون نیز این رویه اجرا شده و سازمان سنجش نیز بر آزمون های ورودی موسسه نظارت داشته و مدارک تحصیلی فارغ التحصیلان موسسه نیز توسط وزارت علوم مورد تایید قرار گرفته است.
مدیر کل امور آموزش موسسه امام خمینی خاطرنشان کرد: نکته دیگر آن که در اساسنامه موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) نظام آموزشی بسته ای برای موسسه پیش بینی و طراحی شده است به این معنا که تنها فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی خود موسسه می توانند در آزمون مقطع کارشناسی ارشد شرکت کنند در مقطع دکترا نیز تنها فارغ التحصیلان خود موسسه در مقطع ارشد امکان شرکت در آزمون را دارا هستند. یعنی اگر موسسه در پرسه و چرخه مدنظر وزارت علوم نیز قرار بگیرد تنها وارد یک چرخه بی نتیجه قرار گرفته و هیچ اثر مثبت دیگری ندارد. چون به هر حال دیگر متقاضیان، غیر از فارغ التحصیلان موسسه نمی توانند وارد موسسه شوند. چرا که شرط پذیرش موسسه، فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی خود موسسه می باشد . لذا یک دور بی معنا خواهد بود.
وی در توضیح بیشتر این موضوع خاطرنشان کرد: چندی پیش معاونین آموزشی مراکز حوزوی جلسه ای داشتند که در آن جلسه پیشنهاد شد تا میان آزمون های ورودی مراکز حوزوی نیز تجمیع شده و یک آزمون واحد و یکجا برگزار شود البته فقط مراکز حوزوی نه کلیه مراکز آموزش عالی تحت پوشش وزارت علوم. اما در این صورت نیز همان چرخه دوباره تکرار می شود. یعنی اگر ما با مراکز حوزوی دیگر نیز به شکل مشترک آزمون برگزار کنیم باز به دلیل تصریح در اساسنامه موسسه به بسته بودن نظام آموزشی آن، امکان پذیرش سایر متقاضیان غیر از فارغ التحصیلان خود موسسه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا وجود ندارد.
حیسنی کیا گفت: زمانی که وزارت علوم آزمون مقطع دکترا را تجمیع کرده و اعلام نمود که هیچ مرکزی اجازه برگزاری آزمون دکترا به صورت اختصاصی را ندارد، ما صحبتی با مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش داشتیم که به دلیل شرایط خاص موسسه در اساسنامه ورود ما به آن چرخه نیز اثری ندارد. یعنی دوباره همه پذیرفته شدگان اختصاصی خواهند بود . در این رابطه نیز گویا عدم اطلاع برخی از دوستان باعث بروز و اعلام چنین مسئله ای شده است که امیدواریم مسئله رفع و آزمون در موعد مقرر برگزار شود.
پایان پیام/
نظر شما