فعالیت کانون های فرهنگی مساجد به مثابه جهاد، در جبهه جنگ نرم است

خبرگزاری شبستان: مدیر دبیرخانه کانون های مساجد استان البرز با اشاره به بزرگداشت سالروز تاسیس کانون های مساجد در 18 اسفند، گفت: فعالیت در کانون های فرهنگی مساجد به مثابه جهاد در جبهه جنگ نرم است.

 حجت الاسلام سید اکبر موسوی، مدیر دبیرخانه کانون های مساجد البرز در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری شبستان در البرز در خصوص سالروز 18 اسفند گفت: فعالیت کانون های فرهنگی مساجد به مثابه جهاد در جبهه جنگ نرم است.

 

مدیر دبیرخانه کانون های مساجد استان البرز خاطرنشان کرد: مساجد ما از ویژگی‌ها و کارکردهای حقیقی مسجد در صدر اسلام همچنان فاصله دارند، به همین جهت به منظور رسیدن به الگوی اسلامی مسجد ، نیاز به کم کردن این فاصله‌ها داریم.

 

به گفته حجت الاسلام موسوی، آنچه در نظام مقدس جمهوری اسلامی به عنوان مسجد طراز جامعه اسلامی مطرح شده در واقع به معنای عهده‌دار شدن نقش های مهمی در مساجد در زمینه عبادی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.

 

این مسئول در خصوص تبیین جایگاه و شاخصه های مسجد طراز اسلامی عنوان کرد: برای تبیین جایگاه و شاخصه‌های مسجد طراز اسلامی باید به صدر اسلام رجوع کرد و مطالعه و تشریح کارکرد مساجد در صدر اسلام می‌تواند بهترین الگو در ایجاد مسجد جامع طراز اسلامی باشد.

 

وی افزود: به عبارتی مطالعه ویژگی‌ها و کارکردهای مسجد در صدر اسلام، سیمای مسجد طراز اسلامی را به خوبی روشن می‌کند .

 

مدیر دبیرخانه کانون های مساجد استان البرز با تعریفی اجمالی از مسجد اظهار داشت: مسجد، جایگاه سجده است و سجده اوج عبادت و بندگی انسان برای خدا ؛ مسجد جایگاه عبادت خالصانه است ؛ خلاصه اینکه مسجد اسلامی، این است که زمینه را برای عبادت و حضور خالصانه مردم فراهم کند، تا مؤمنان در آنجا با پرداختن به نماز و ذکر دعا، با خدا انس بگیرند.

 

وی با بیان این مطلب که پیامبرگرامی اسلام(ص) از نخستین روزهایی که دعوت به اسلام را به صورت آشکارا مطرح ساخت، از کعبه و مسجدالحرام به عنوان پایگاه عبادی استفاده کرد، تصریح کرد: شواهد تاریخی بیانگر آن است که پیامبر مسلمانان را تشویق و ترغیب می‌ کردند، تا به مسجد رفت و آمد کنند ؛ همچنین نخستین کار پیامبر اکرم(ص) پس از هجرت به مدینه ساختن مسجد در نزدیکى مدینه بود .

 

این مسئول در خصوص مسجد محور طراز اسلامی توضیح داد: واژه طراز به معنای سنجش، برابری، تعادل و یکسانی است، یعنی اینکه یک معیار سنجش تعیین می شود و براساس آن معیار وشاخص میزان تعادل و یکسانی، هم وزنی و همانندی آن مشخص می شود.

 

به گفته حجت الاسلام موسوی، باتوجه به این معانی و تعریف ها درمرحله نخست یک مسجد ایده آل را در تمامی جنبه ها توصیف و دیگر مساجد کشور را براساس آن منطبق کرد.

 

مدیر دبیرخانه کانون های مساجد استان البرز در پایان در خصوص اشاعه مسجد محور طراز اسلامی در سطح جامعه اظهار داشت: هریک از استان ها و شهرستان ها فرهنگ و آداب رسوم خاص خود را دارند اگر این مسئله در تعریف مسجد طراز اسلامی لحاظ شود، کاربردی تر و معقول تر خواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 345181

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha