به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، صادقعلی مقدم، سرپرست مدیریت بحران استان گلستان، در آئین مانور فراخوان مشترک مدیریت بحران در محل صدا و سیمای مرکز گلستان اظهار داشت: این سیر رفتاری شامل مراحل مختلف واکنش روانی افراد حادثهدیده در فرآیند حین، مقابله، بازسازی و بازتوانی است.
وی خاطرنشان کرد: با درک این رفتارها، رسانه نیز میتواند، متقابلا رفتار و کارکرد مناسبی از خود عرضه کند و در روند منطقی برنامههای مدیریت بحران موثر باشد.
مقدم با تاکید بر نگاه تخصصی رسانه به مدیریت بحران، اذعان داشت: بخش مهمی از وظیفه آموزش و آگاهی جامعه در حوزه پیشگیری بر عهده رسانهها به ویژه صدا و سیما است تا بتواند، ضمن متقاعد کردن مردم برای درک خطرات رخدادهای طبیعی، انگیزه همکاری بین مقامات محلی و آنان را افزایش دهد.
وی یادآور شد: تعامل مردم و مسئولان در تدوین مطلوب برنامههای حفظ سلامت عمومی، از اهمیت خاصی برخوردار است.
دبیر شورای هماهنگی مدیریت بحران گلستان تصریح کرد: اطلاعرسانی مبتنی بر دانش موجب میشود تا احساس نیاز به آموزش در عرصه ایمنی و همزیستی با پدیدههای طبیعی به عنوان یک واقعیت زندگی در رفتار اجتماعی مردم متبلور شود.
مقدم ادامه داد: در این فرآیند، مردم نسبت به محیطی که در آن زندگی میکنند، حساس میشوند و میدانند نباید در مناطق پر خطر ساخت و ساز کرد و ضروری است که خانههایشان را مقاوم بسازند.
وی با اشاره به فرآیند پنجگانه روانشناختی پس از وقوع حادثه، گفت: این مراحل شامل تماس اولیه مردم با حادثه، قهرمانگرایی، شادمانی، مواجهه با واقعیت و مرحله تجدید یا ترمیم است.
مقدم متذکر شد: هر مرحله از این مراحل پنجگانه، نیازمند رفتار خاص و منطبق بر وضعیت روانی حاکم بر محیط حادثه دیده است و بیتوجهی به آن ممکن است، نقشی مخرب در ساختار عملیاتی مدیریت بحران و جامعه هدف ایفا کند.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از این مراحل، درک شرایط غیرعادی و احساسات غلبهیافته بر جامعه آسیبدیده، نیازمند نوع خاصی از اطلاعرسانی است تا بتواند بدون خلل در روند امداد و نجات و بازسازی به ترمیم اوضاع کمک کند.
این مسئول گلستانی با اشاره به بخشی از واکنشهای جامعه آسیبدیده و کیفیت پوشش رسانهای از آن، افزود: در مرحله اولیه حادثه، اقتضای شرایط ایجاب میکند، رسانهها ضمن پرهیز ار پخش تصاویر التهابآفرین به دنبال آرامش بخشی به جامعه دچار بحران و محیط بیرونی باشند.
به گزارش روابط عمومی استانداری گلستان، مقدم یادآور شد: این نوع واکنش رسانهای ممکن است بر حسب تعاریف علمی و نوع واکنش افراد درگیر با بحران، در مراحل دیگر به کنترل احساسات مسئولان، ارائه پیامهای عاطفی و ارائه عملکرد مسئولان منتهی شود.
وی در پایان با تشکر از مدیر کل صدا و سیمای مرکز گلستان به عنوان رئیس کارگروه آموزش و اطلاعرسانی و همکارانش برای برگزاری مانور فراخوان مشترک مدیریت بحران ابراز امیدواری کرد: همکاری و تعامل موجود بین مدیریت بحران و صدا و سیمای استان، بیش از گذشته افزایش یابد.
پایان پیام/
نظر شما