گفت‌وگوهای روزانه بین اعضای خانواده به چند دقیقه رسیده است

خبرگزاری شبستان:یک آسیب‌شناس اجتماعی با اشاره به عدم توازن میان خواسته و داشته افراد گفت:این موضوع باعث حضور نامنظم اعضای خانواده شده و از این رو گفت‌وگوها بین اعضای خانواده به چند دقیقه در روز تقلیل یافته است.

جعفر بای، پژوهشگر و آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: چون نهادهای فرهنگی و تربیتی مدعی تربیت فرزندان هستند خانواده از تربیت فرزندان خود خلع سلاح شده است.

 

وی با هشدار نسبت به اینکه سجاده و سفره از خانواده‌ها رخت بربسته‌اند، گفت: در حال حاضر خانواده به عنوان مهم‌ترین مرکز آموزشی به استراحتگاه تبدیل شده است و افراد به ندرت در طول 24 ساعت یک بار دور هم جمع می‌شوند.

 

بای با اشاره به اینکه در حال حاضر حتی مبلمان منازل بر کاهش ارتباطات بین فردی چیده می‌شود، گفت: فرزندان از والدین طلب اتاق می‌کنند که این موضوع نیز ارتباطات بین فردی را در خانواده‌ها کاهش داده است.

 

وی ادامه داد: در گذشته مطبخ در بیرون از فضای خانه بود که بعدها به داخل خانه آمد و حال تنها به ویترینی تبدیل شده است چرا که غذاهای فست‌فودی نقش آشپزخانه را کمرنگ کرده و همه اینها دست به دست هم داده تا لذت زندگی را از خانواده سلب کند.

 

این پژوهشگر اجتماعی با بیان اینکه لوکس‌گرایی، مد‌پرستی و اشرافیت توازن بین خواسته و داشته شده است، گفت: این پدیده منجر به چندشغله‌شدن و اشتغال زنان در بیرون از خانواده شده که همین فزونی خواسته نسبت به داشته به نوعی خانواده را از هم متلاشی کرده است.

 

خانواده هسته‌ای ویران‌کننده‌تر از بمب هسته‌ای است

بای در ادامه با اشاره به برهم‌خوردن نقش‌ اعضای خانواده تأکید کرد: در حال حاضر نقش پدری و مادری، نقش برادری و خواهری از بین رفته است؛ اینها غم‌نامه‌هایی است که بر خانواده رفته و وزارت ورزش و جوانان باید به ترمیم و بازنگری این‌گونه مسایل بپردازد.

وی خاطرنشان کرد: رسانه نیز به عنوان آسیب جدی ارتباطات افقی مستقیم بین اعضا را به صورت عمودی به سمت تلویزیون تبدیل کرده است.

 

به گفته بای، خانواده هسته‌ای ویران‌کننده‌تر از بمب هسته‌ای برای بشریت است چرا که اعضای خانواده زیر یک سقف فقط عمر خود را می‌گذرانند و از زندگی لذت نمی‌برند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 345021

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha