اداره حکومت جهانی امام عصر(ع) در اختیار صالحان است

ممکن است ادیان مختلف در عصر ظهور تشکل های دینی و فرهنگی داشته باشند ولی اداره جامعه در اختیار صالحان خواهد بود اما این فرض چندان قوی نیس.ت شاید همه اسلام بیاورند که با مبانی سازگارتر است.

خبرگزاری شبستان: "تا جمعه ظهور" یکی از قدیمی‌ترین برنامه رادیو معارف است که در طول دوره‌های مختلف همواره مورد اقبال شنوندگان رادیو و منتظران حضرت حجت‌بن‌الحسن(عج) قرار گرفته است.
این برنامه با هدف گسترش، تعمیق و ترویج فرهنگ مهدوی و افزایش سطح آگاهی مخاطبان رادیو در حوزه معارف مهدوی و ارتقاء بینش عمومی نسبت به اساسی‌ترین وظایف منتظران (قواعد ظهور) و مقابله با باورهای سست و خرافی و برداشت‌های غلط از نشانه‌های ظهور یا معارف مهدوی طراحی شده است.
حجت الاسلام دکتر بهروزی لک در این باره سخنانی ایراد کرده که در ادامه می خوانیم:
در حکومت جهانی حضرت دولت ها و کشورها چه جایگاهی دارند؟ آیا ادیان دیگر در این جامعه هستند یا نه؟ آیا جریانات سیاسی در این جامعه فعالیت می کنند؟
در دنیای کنونی ما نظام های فدراتیو (غیر متمرکز) داریم به این معنی که هر منطقه و ایالتی یک حکومت درونی داشته باشد
تنها ویژگی این نظام ها این است که جمعیتشان به لحاظ قومیتی، اعتقادی و نژادی متمرکز هستند به این معنی که خصوصیات خاصی دارند که با منطقه ای دیگر تفاوت دارد و اداره آنها هم متفاوت است. اما در شرایطی که همه مردم جهان عاشق امام عصر(عج) هستند و تلاش می کنند خود را شبیه امام کنند، اگر متمرکز باشند با این خصوصیات سازگارتر خواهد بود.
در حال حاضر بسیاری از کشورهای مسلمان جهان سعی می کنند که الگوهای رفتاری سیره پیامبر را برای خود پیاده کنند؛ مالزیایی ها و اندونزیایی در شرایط کنونی شیوه های رفتاری یپامبر را برای خود الگو کرده اند، بنابراین وقتی حضرت ظهور کند و ارتباطات بیشتر شود، امکان هماهنگی و همسان سازی بیشتر می شود.
در حکومت جهانی زمینه ای است که همه انسان ها در اصول و سبک زندگی یک جور هستند و به تکثیر دولت ها نیاز نداریم.
درباره شرایط حضور ادیان در جامعه جهانی باید بگوییم که ادیان را باید به ادیان توحیدی و غیر توحیدی تفکیک کنیم، در قرآن در مورد این موضوع آیات بسیاری است: "خدا به خاطر خصومتی که بخشی از یهود و نصارا داشتند اعلام می کند که این عداوت تا روز قیامت وجود دارد." بنابراین برخی مفسرین معتقدند که ادیان در حکومت جهانی باقی می مانند.
بعضی از روایات است که همه مردم در زمان ظهور مسلمان خواهند شد مبنی بر اینکه هیچ خانه ای در زمان ظهور نخواهد بود تا اینکه شهادتین در آن طنین انداز می شود، سوالی که اینجا مطرح است این است که چرا حضرت عیسی باز می گردند، چرا اینقدر تاکید است که ایشان بر می گردند، کارکرد حضرت عیسی شاید این باشد که ایشان پیوند دهنده وحدت امت ها باشند و اینهک حضرت عیسی اقتدا می کنند به امام و بقیه همه به تبع ایشان اقتدا می کنند به امام.
اگر قبول کنیم که ادیان باقی می مانند اینطور نیست که افراد مجاز باشند به کفر ورزیدن زیرا خداوند دوست ندارد در ملک خودش مخولقش را که آفریده به خدا شرک بورزد.
جامعه مهدوی جامعه ای است که حق کاملا محقق می شود در چنین جامعه ای اگر کفر و شرک هم باقی بمانند ممکن نخواهد بود؛ چراکه فلسفه وجودی دولت مهدوی این است که عبودیت انسان ها کامل شود.
آیه 55 سوره نور در این مورد برای ما کارگشاست زیرا خدا وعده داده است اگر شرکی نباشد مردم آگاهی پیدا می کنند، ولی باید ببینیم آیا ادیان ابراهیمی مانند یهودیت و مسیحیت باقی می مانند یا نه؟
به نظر می رسد که این مساله محل بحث است، به فرض که این ادیان باقی بمانند سوال سیاسی این است که آیا حقوق سیاسی خواهند داشت، تشکل سیاسی دارند و بخشی از حکومت را در اختیار دارند، اینجا تردید وجود دارد و محل بحث است این در حالی است که در این مساله روایاتی نداریم.
دیدگاه برخی محققین این است که همه در حکومت مهدوی مسلمان می شوند و معنا نخواهد داشت که حضرت عیسی بیایند و پشت امام نماز بگذارند اما مسیحیان بگویند ما مسیحی می مانیم، این شدنی نیست و برای اینکه وحدت ادیان در حکومت جهانی محقق شود یک نوع نظام سیاسی منسجم در حکومت احتیاج خواهد بود.
در سیره پیامبر اکرم(ص) اهل کتاب در جامعه اسلامی جایگاهی دارند و از دیرباز به عنوان اقلیت های دینی احترام داشتند اما آیا این اقلیت بودن برای آنها حق و حقوقی ایجاد می کند با فرض اینکه در حکومت جهانی باقی بمانند.
البته ممکن است که این ادیان تشکل های دینی و فرهنگی داشته باشند ولی اداره و حکومت جامعه در اختیار صالحان پیرو امام خواهد بود اما این فرض چندان قوی نیست. شاید همه اسلام بیاورند که با مبانی ما سازگار تر است.


پایان پیام/

کد خبر 345009

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha