به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، امروز(8اردیبهشت) در نشست علمی "چیستی فلسفه تطبیقی" که به همت مجمع عالی حکمت اسلامی در دارالشفاء مدرسه فیضیه قم برگزار شد، پرسش درباره چیستی فلسفه تطبیقی و مصادیقی از تطبیق را از محورهای مهم فلسفه تطبیقی دانست و تصریح کرد: اگر فلسفه را یک علم بدانیم که پرسش های بنیادین معرفت بشر را پاسخ می دهد در آن صورت بحث فلسفه تطبیقی شکل دیگری پیدا می کند یعنی تطبیق پاسخ هایی است که به این پرسش های مشترک داده شده است.
وی افزود: حوزه فلسفه، جدی ترین تطبیق ها را بین علوم انجام می دهد و هر علمی مبادی دارد اما برترین مبادی، وجود شناخت است.
عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، با بیان اینکه فلسفه ارتباطی با سایر علوم در ساحت علم دارد، تصریح کرد: فلسفه به لحاظ تاریخی و اجتماعی هم ارتباطی با فرهنگ دارد و جایگاه انسان در جهان را تصویر می کند، هم راجع به کل هستی سخن می گوید و هم نحوه پاسخی که به این پرسش ها داده می شود اثرگذار است و لذا اختلاف هایی که در حوزه فلسفه است اختلافات کانونی فرهنگی، تاریخی و تمدنی را هم به وجود می آورد.
حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا، تاکید کرد: فلسفه تطبیقی فلسفه ای بین فلسفه غرب و فلسفه اسلامی است.
عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با اشاره به اینکه فیلسوف دوستدار دانش است، گفت: فیلسوف بودن یعنی گوش سپردن به حقیقت و مداخله ندادن عنصر اراده و تاریخی شدن اندیشه، ناشی از این است که اراده در ساحتی که نباید دخالت کند، دخالت می کند.
وی ادامه داد: اگر فلسفه را ضلعی از اضلاع فرهنگ بشماریم فلسفه تطبیقی بحث تاریخی است اما اگر فلسفه را معرفتی خالص و ناب دانستیم آن وقت راه باز می شود تا پاسخ های داده شده را مقایسه کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، با اشاره به اینکه مسایل اصلی فلسفه مساله مشترک همه علوم است، اظهار داشت: فلسفه غرب به لحاظ تاریخی غفلت از وجود است اما فلسفه اسلامی بارور شدن توجه به مساله وجود است و این مساله دائما برافروخته می شود.
پایان پیام/
نظر شما