تعامل دولت و مراجع؛ شاه کلید کاهش خطای احتمالی دولت

خبرگزاری شبستان: با روی کار آمدن دولت یازدهم پس از آنکه حسن روحانی تیرماه امسال و بعد از پیروزی در انتخابات به قم رفت تا در اولین گام، آغاز دوباره روابط دولتی‌ها با مراجع را کلید بزند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، با روی کار آمدن دولت یازدهم پس از آنکه حسن روحانی تیرماه امسال و بعد از پیروزی در انتخابات به قم رفت تا در اولین گام، آغاز دوباره روابط دولتی‌ها با مراجع را کلید بزند، محمد باقر نوبخت به این شهر سفر کرد و بعد از آن، محمدجواد ظریف پس از دستیابی به توافق تاریخی ژنو، به دیدار مراجع شهر قم رفت و این دیدارها تا دیدار جهانگیری معاون اول رییس جمهور ادامه یافت اما به راستی علت این همه دیدار را در چه میتوان جست؟ برخی علت این دیدارها و ارائه گزارشات را روحانی بودن حسن روحانی میدانند و علت دیگر نیز جلب نظر مراجع.

آیت‌الله سیدحسین موسوی‌تبریزی، دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این دیدار ها و اظهار نظر برخی از نمایندگان درباره زیاد بودن این دیدارها و اینکه نباید با غیر مراجع دیدار باشد، گفت: آقای روحانی در جواب آنهایی که دولت را از دیدار با مراجع نهی می‌کنند، نباید عکس‌العملی از خود بروز دهند چرا که این واکنش‌ها نشان می‌دهد که ترسیده‌اند. دولت باید ارتباط خود را با همه مراجع قم تقویت کند. نباید این دولت مانند دولت قبل در این زمینه عمل کند. افرادی که دولت را در مجلس تحت فشار می‌گذارند به خاطر دیدار با یکی از علما، خودشان اصلا به آقای روحانی رای نداده‌اند و حتی در طول این مدت گذشته هیچ همراهی با دولت نداشته‌اند. اکنون دولت یازدهم را می‌خواهند به خاطر دیدار با علما بترسانند. دکتر روحانی و دلتمردان باید محکم بایستند. وقتی دولتمردان به قم می‌آیند مختارند که انتخاب کنند با چه کسانی دیدار داشته باشند. آقای روحانی و دولتمردان باید به دیدار همه مراجع بروند و با همه مردم ملاقات کند. این اختیار برای رئیس‌جمهور وجود دارد که با اصلاح‌طلبان و اصولگرایان قم دیدار کند. شخص رئیس‌جمهور و هیأت دولت با مراجع عظام تقلید بدون هیچ‌گونه تبعیضی باید ملاقات کنند؛ این اشخاص چه کسانی و چه جایگاهی دارند که دولت را برای دیدار با مراجع تحت فشار می‌گذارند؛ به رهبری امام خمینی(ره) انقلاب کردیم که جلوی تبعیض‌ها را بگیریم. انقلاب کردیم که شأن مرجعیت، قم و علمای اسلام را حفظ کنیم؛ به چه حقی به خود اجازه می‌دهند که برای اسلام تعیین‌تکلیف کنند که چه کسی مرجع است و چه کسی مرجع نیست.
غرویان عضو هیات علمی جامعة‌المصطفی نیز درباره اثار روانی این دیدار ها با علما و مراجع گفت: اثر روحی و روانی آن این است که مردم علما و بزرگان را پشتیبان دولت و حکومت می‌دانند و یک آرامش خاطری برای مردم حاصل می‌شود که جزء آثار و برکات اینگونه دیدارها است.
وی تاکید کرد: یکی از نقاط مثبت و برجسته این حرکت، دیدار با مراجع دارای دیدگاه‌های مختلف بود که این نکته درخشانی در کارنامه دولت یازدهم است.
وی خاطر نشان کرد: به طور کلی مراجع رضایتمندی خود را از دولت آقای روحانی ابراز کردند به طور مثال آیت الله مکارم فرمودند که آقای روحانی هم اسمشان روحانی است و هم خودشان شخصیت حوزوی دارند و این نشان‌دهنده خوشحالی مراجع از حرکت دولت است ولی خب البته یک نکته‌هایی را هم مراجعی مانند آیت‌الله موسوی اردبیلی و آیت الله جوادی آملی ابراز داشتند مبنی بر کمک به دولت در پیشبرد اهداف خود و خصوصا توجه دولت به وعده‌های داده شده به مردم جهت رفع مشکلات اقتصادی که باید سرلوحه کارهای دولت قرار گیرد.
در کنار این دیدار ها و ارائه گزارشات امید میرود مراجع که خود را در برابر مردم مسئول میداند نسبت به هرگونه خطای احتمالی دولت واکنش نشان دهند تا شاهد اتفاقاتی که در گذشته اتفاق افتاد نباشیم.
پایان پیام/
 

کد خبر 344845

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha