خطر فرقه های درون دینی بیش تر از فرقه های برون دینی است

خبرگزاری شبستان:کارشناس فرق و ادیان گفت: یقینا خطر فرقه های درون دینی بیش تر از فرقه های درون دینی می باشد.

به گزار خبرگزاری شبستان از یزد، حجت‌الاسلام محمد علی پاکدل کارشناس فرق و ادیان از استان قم امروز در کارگاه آموزشی جریان شناسی نحله های انحرافی در محل نمازخانه اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد که به منظور آشنایی مبلغین، مبلغات و ائمه جماعت مساجد استان با فرقه ها و نحله های انحرافی برگزار شد، گفت: یقینا خطر فرقه های درون دینی، بیش تر از خطر فرقه های برون دینی است، چرا که دسته اول با ادعای دینی، افراد دیندار را به سمت خود می کشند.


وی با اشاره به وظیفه سنگین علماء و مبلغین شیعه در مقابله با فرقه های انحرافی به وجود آمده ، به معرفی فرقه صوفیه پرداخت و افزود: فرقه صوفیه، یک فرقه ی درون دینی است که ادعای دین دارد، این فرقه با الفاظ کار دارد و کلمات را چنان کنار هم قرار می دهد که با مبانی شیعه سازگاری داشته باشد.


این کارشناس فرق و مذاهب با بین اینکه فرقه متصوفه، بارها از جانب ائمه اطهار (ع) مورد مذمت قرار گرفته است، افزود: اولین کسی که تصوف را به این نام به کار برد، عثمان بن شریک کوفی (معروف به هاشم صوفی) بود.


وی ادامه داد: از امام صادق(ع) درباره ی او پرسیدند، حضرت فرمود: (انه کان فاسد العقیده جدا...) یعنی او فساد در عقیده دارد.


حجت‌الاسلام پاکدل با بیان اینکه تصوف ابتدا در اهل سنت و پس از آن در شیعه وارد شده است اظهار داشت: یکی از تفاوت هایی بنیادین تصوف و شیعه در بحث امامت جلوه می‌کند.


وی در تبیین این تفاوت گفت: آنجایی که شیعه می‌گوید: امامت و جانشینی پیامبر اسلام (ص) در 12 امام معصوم خلاصه می‌شود و آخرین آنها زنده، و در پس پرده ی غیبت است، اما صوفیه برای اینکه در بحث امامت کم نیاورند و از آن استفاده های درون فرقه ای ببرند، می‌گویند: عدد در امامت مطرح نیست، امام نباید حتما از نسل پیامبر باشد، و امامت در قطب های ما ادامه دارد.امام همان قطب حال حاضر است.


حجت‌الاسلام پاکدل ابراز داشت: صوفیه بحث انسان کامل را مطرح می‌کند و مدعی است انسان کامل همان قطب صوفی است.


وی تصریح کرد:شهید مطهری در این زمینه اشاره ای دارد که به غیر از 14 معصوم، کسی به‌عنوان انسان کامل مطرح نیست، اما می بینیم صوفیه انسان کامل را در مرامش مطرح می‌کند و مدعی است قطب صوفیه در هر عصری، انسان کامل است.


این کارشناس فرق و مذاهب بررسی دقیق فرقه های انحرافی را لازم دانست و خطاب به علاقه مندان عرصه ی پژوهش گفت: لازم است روی صوفیه ی کهن کار شود.


وی با اشاره به تقسیم صوفیه به دو فرقه صوفیه کهن و صوفیه نوین گفت: صوفیه ی نوین، سواد چندانی ندارند و اطلاعاتشان، همه از متون قدیم است. لذا برای جستجو در تصوف و کنکاش علمی، باید به سراغ متون کهن و صوفیه ی کهن رفت.


حجت‌الاسلام پاکدل در پایان تاکید کرد مبلغین و مبلغات باید با توکل بر خدا و طلب استعانت از پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) همچنین با تلاش علمی و کوشش تبلیغی خود و با استدلال، منطق و اخلاق تبلیغی جلوی تبلیغات فرقه ها را بگیرند.
 

پایان پیام/

کد خبر 344770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha