تجهیزجاده های کشور به سامانه مراقبتی هوشمند/کاهش۴۰ درصدی تلفات رانندگی

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به کاهش 40 درصدی کشته های سوانح رانندگی ، گفت: در صدد هستیم همه جاده ها و خیابان های پرتردد را به سامانه های مراقبتی هوشمند مجهز کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهور ناجا در سومین کنگره بین المللی ایمنی جاده ای، به اقدامات جمهوری اسلامی ایران به منظور افزایش انضباط و ایمنی و کاهش سوانح و حوادث ترافیکی در کشور در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: در اواسط دهه 80، ایران یکی از کشورهای پر تصادف در دنیا محسوب می شد اما با مجموع اقدامات صورت گرفته در همه بخش ها با محوریت پلیس راهور توانستیم سوانح و حوادث ترافیکی را کاهش دهیم.

 

وی به اهتمام جدی مسئولان نظام در خصوص کاهش سوانح رانندگی و تلفات آن اشاره کرد و افزود: سال گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با دست اندرکاران حوزه ایمنی جاده ها بر کاهش سوانح رانندگی تاکید کردند و فرمایشات ایشان برای ما در این خصوص، از جنس مطالبه محسوب می شود.


رئیس پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: با مجموع اقدامات صورت گرفته از سال 85 تاکنون با توجه به افزایش تقاضای سفر و خودرو، کشته های سوانح رانندگی 40 درصد کاهش داشته است؛ در صدد هستیم با اتخاذ رویکرد جدید 30 تا 40 درصد میزان تصادفات و کشته های آن را تا پایان برنامه کاهش دهیم.


مومنی، آموزش همگانی، اطلاع رسانی و انجام اقدامات فرهنگی، هماهنگی و تعامل جلب همکاری دستگاه های دخیل در امر ترافیک را از اقدامات پلیس راهور در چند سال اخیر برشمرد و افزود: بکارگیری سامانه های مراقبتی هوشمند یکی از رویکردهای اصلی پلیس محسوب می شود؛ در صدد هستیم همه جاده ها و خیابان های پرتردد به این سیستم مجهز شود.


وی با تاکید بر مقوله ایمنی وسایل نقلیه موتوری خاطرنشان کرد: خودروسازان در این زمینه ملزم به رعایت استاندارد در تولید خودروها شدند و تلاش شد که خودروها حداقل استانداردهای لازم را داشته باشند.


مومنی نمادسازی و جلب مشارکت سازمان ها و اقشار مختلف در ارتقاء فرهنگ ترافیک را یکی از اقدامات خوب ایران دانست و گفت: بیش از 10 میلیون دانش آموز تحت عنوان همیاران پلیس در ارتقاء فرهنگ ترافیک نقش دارند.


وی مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور را یکی از نقاط برجسته ایران در منطقه دانست و گفت: این مرکز با هدف پاسخگویی به نیازهای ترافیکی مردم راه اندازی شده است؛ در احداث این مرکز از تجربیات روز دنیا استفاده شده است.


مومنی با تاکید بر کاهش سفرهای غیر ضروری مردم به راه اندازی سامانه راهور 120اشاره کرد و گفت: این سامانه باعث کاهش سفرهای درون و برون شهری شده است.


وی پیگیری تصویب و اجرای قانون جدید رسیدگی به تخلفات را یکی از اقدامات مهم پلیس دانست و افزود: اجرای این قانون نقطه عطفی در کاهش سوانح کشور محسوب می شود.


وی تحول بنیادین در نظام صدور گواهینامه و اعمال قانون ( گواهینامه های هوشمند، جریمه های الکترونیک)، تشکیل دوره های استاندارد سازی و تعالی رفتار به منظور افزایش ظرفیت و مهارت های حرفه ای و رفتار کارکنان، تشکیل جامعه اندیشمندان ترافیک با حضور اساتید مجرب و توسعه رویکرد پژوهش محوری در پلیس راهور را از دیگر اقدامات برجسته این پلیس طی سال های اخیر عنوان کرد.


وی گفت: در حال حاضر دو رشته کاردانی، سه رشته کارشناسی، دو رشته کارشناسی ارشد و یک رشته دکترا در دانشکده راهنمایی و رانندگی دانشگاه علوم انتظامی امین دائر است.


مومنی ادامه داد: توسعه سیستم حمل و نقل عمومی و مدیریت تقاضای سفر، تقویت و بهبود دوره استاندارد سازی، پیگیری، اصلاح و روزآمد شدن قوانین و مقررات موجود با هدف ثبت و درج تخلفات رانندگی در سوابق اجتماعی افراد و افزایش نقش مردم در کنترل ترافیک از رویکردهای نوین پلیس راهور جهت کاهش 30 الی 40 درصدی سوانح به شمار می آید.


وی افزود: توسعه مشارکت و همکاری مردم و ا یجا د اعتماد متقابل به عنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی پلیس راهور محسوب می شود.


مومنی بسط و گسترش و استفاده از فناوری های نوین و سیستم های هوشمند کنترل را یکی از رویکردهای جدید پلیس راهور دانست و گفت: در صدد هستیم تا 4 سال آینده حداقل 30هزار کیلومتر از جاده های پرتردد کشور را به این سامانه نوین تجهیز کنیم.


وی تصریح کرد: راهبرد مدیریت و کنترل سرعت و شتاب در کشور توسط محققان در دست بررسی است؛ طی چند سال اخیر با نمونه های اخذ شده میانگین سرعت پایین آمده و به تبع آن سوانح و حوادث نیز کاهش یافت.


مومنی، استفاده پلیس از ظرفیت های دوربین و سیستم های کنترلی، ارتقاء استانداردهای ایمنی و زیست محیطی موجود، عدم تولید و خروج تدریجی خودروهای پر خطر، رفع نقاط حادثه خیز در کوتاه مدت و میان مدت، آشکار سازی و نصب علائم هشداردهنده این نقاط در کمترین زمان ممکن و نیز افزایش نقش صنعت بیمه در ایمنی و انضباط ترافیکی را از دیگر رویکردهای نوین پلیس راهور برای کاهش 40 درصدی تصادفات دانست.


وی خروج خودروهای فرسوده در کوتاه مدت را یکی دیگر را از رویکردهای نوین برشمرد و گفت: نظام خروج این خودروها طراحی شده که تا ظرف مدت معینی از رده خارج شوند، همچنین در این طرح برای خودروها عمر معینی مشخص شده است.

 

کد خبر 344703

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha