به گزارش خبرنگار شبستان، محمدعلی عرفانمنش،مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران امروز در جلسه کمیته پیشگیری از اعتیاد استان تهران با رسانهها با بیان اینکه 17 هزار سمن ثبتشده در کشور وجود دارد، گفت: چهار هزار و 25 سمن از این تعداد، در استان تهران فعالیت میکنند ولی وقتی به فعالیتهای این سمنها رجوع میکنیم، میبینیم که آنها به دلیل وجود مشکلات فراوان فعالیت درخور و اثرگذاری ندارند.
وی با بیان اینکه ما برای فعالکردن موسسات خیریه در حوزه اعتیاد با مشکل روبرو هستیم، اظهار کرد: یکی از این مشکلات ،عدم اقدامات فرهنگی در این حوزه میباشد.
عرفانمنش با اشاره به فرمایش امام خمینی در خصوص اینکه نجات یک معتاد مساوی با نجات یک جامعه است، تصریح کرد: مدتهای زیادی است که ما میخواهیم مجمع خیرین سلامت استان تهران را تشکیل دهیم به گونهای که اقدامات اولیه آن هم صورت گرفته است ولی چون در حوزه فرهنگسازی با مشکل مواجه هستیم، هنوز این موسسه را نتوانستیم راهاندازی کنیم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران بر لزوم رصد اقدامات صورتگرفته در حوزه اعتیاد توسط رسانهها تاکید کرد و افزود: سن اعتیاد در کشور کاهش یافته است. آمار زنان معتاد در گذشته 5 درصد و مردان 95 درصد بوده است ولی اکنون این 5 درصد در یک دوره زمانی کوتاه به 2 برابر یعنی 10 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در گذشته جمعیت اعتیاد جامعه بیسواد بوده ولی اکنون به سمت باسوادان و تحصیلکردهها سوق پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 11 درصد معتادان ،بیسواد مطلق و مابقی سیکل و بالاتر هستند.
عرفانمنش با بیان اینکه اکنون جامعه به سمت مصرف مواد سنتی سوق یافته است، گفت: در گذشته مصرف مواد ،سنتی بود ولی در یک بازه زمانی معتادان به مصرف مواد صنعتی روی آوردند ولی اکنون دوباره به سمت مصرف مواد سنتی به ویژه هرویین سوق یافتهاند.
وی تصریح کرد: در یک دوره زمانی پلیس برای مبارزه با مواد مخدر به صورت سلبی ورود پیدا می کنند و اطلاعرسانی نیز توسط رسانهها صورت میگرفت ولی باز هم شاهد هستیم که منحنی به سمت مواد سنتی تغییر مسیر داده است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران تصریح کرد: بر اساس آمارهای حاصله بیشتر معتادان متأهل هستند و همچنین درصد بالایی از آنها نیز شاغل میباشند.
وی افزود: رسانه تنها بستری است که میتواند در حوزه اطلاعرسانی، آموزش، تقویت و مدلهای پیشگیری موفق عمل کند.
عرفانمنش با بیان اینکه دو میلیون نفر از مردم در استان تهران تحت آموزش پیشگیری از مواد مخدر قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: آیا این اقدامات موثر است، در جواب باید گفت قطع به یقین خیر، چون اگر این اقدامات کافی و موثر بود، ما شاهد این وضعیت ناگوار در جامعه نبودیم هر چند نافی اقدامات صورتگرفته هم نیستیم. این اقدامات ما را به یک ایستایی رسانده ولی این ایستایی بسیار شکننده است.
وی بر مراقبتهای پس از درمان معتادان تاکید کرد و افزود: فردی که تحت درمان اعتیاد قرار میگیرد پس از درمان دوباره در جامعه رها میشود که این امر نقش مهمی در بازگشت مجدد آن به اعتیاد دارد.
وی ادامه داد: پیمانکاران ما اتباع بیگانه را برای کار بکارگیری میکنند ولی حاضر به استخدام معتادان پاکشده کشور خودمان نیستند. همه این موارد از جمله عوامل بازگشت مجدد معتادان به اعتیاد میباشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حدود 20 مجموعه اشتغالزایی را در تهران ساماندهی کردیم ولی این تعداد هم پاسخگو نیستند.
پایان پیام/
نظر شما