به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مجتبی ذوالنور، دبیر کنگره شهدا و ایثارگران روحانی کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به روز اول اسفند با عنوان روحانیت و دفاع مقدس و تایید امام (ره) در نامگذاری این روز گفت: شهید فضل الله محلاتی به عنوان اولین نماینده امام (ره) در سپاه است.
شهید محلاتی و همراهانشان در عملیات والفجر 8 برای اعزام به منطقه در 25 کیلومتری اهواز مورد هجوم دو بمب افکن عراقی در منطقه زرگان اهواز قرار گرفتند و هواپیمای حامل این افراد منهدم شد.
شهید محلاتی با 50 نفر از همراهان خود به شهادت رسیدند و در این میان 34 نفر از همراهان او روحانی بودند که برخی قاضی، نماینده مجلس، تعدادی امام جماعت و بقیه به عنوان مبلغ به منطقه اعزام می شدند.
وی با بیان اینکه اول اسفند روز پنجشنبه سالروز شهادت این افراد است اظهار کرد: با توجه به نقش روحانیت در دفاع مقدس و شهید محلاتی به عنوان یکی از شهدای برجسته روحانیت دارای ابعاد شخصیتی بسیار گسترده ای بوده است.
وی با بیان اینکه شهید محلاتی به عنوان شخصیت منحصر به فرد و جامع بودند، اظهار کرد: سابقه مبارزاتی شهید محلاتی با طاغوت قبل از انقلاب بود او ابتدا با شهید نواب صفوی و سپس با آیت الله خوانساری آشنا شد و به این وسیله با آیت الله کاشانی نیز ارتباط پیدا کرد. و به عنوان کمک کننده در خدمت ایشان بود.
وی گفت: شهید محلاتی مامور توجیه علما در سراسر کشور بود او از عناصر فعالی بود که در کنار نواب صفوی در سال 1325 و 1326 با وی آشنا شده بود و با فداییان اسلام همراهی می کرد.
وی با اشاره به قائله خاکسپاری رضاخان در قم اظهار کرد: روحانیون و به خصوص شهید محلاتی و نواب صفوی نقش بسیار برجسته ای در روشنگری این حادثه داشتند و از خاکسپاری رضاخان در قم با سخنرانی آتشین جلوگیری کرده اند.
شهید محلاتی و تعداد دیگر از روحانیون به عنوان سخنرانان به روشنگری میان مردم و علما پرداختند و از ورود جنازه رضاخان به قم جلوگیری کردند.
وی با بیان اینکه شهید محلاتی قبل از سال 42 تبعید شدند تصریح کرد: شهید محلاتی به عنوان فرد مورداعتماد و مورد وثوق امام در عرصه های مختلف حضور داشته اند او انقلابی و مبارز قبل از رسمیت یافتن انقلاب اسلامی بود.
شهید محلاتی مورد اعتماد عمیق امام بود و امام (ره) در محاورات خود از او به عنوان حاج شیخ محلاتی نام می بردند.
وی ادامه داد: امام (ره) مسئولیت سنگینی به عهده شهید محلاتی گذاشتند و ایشان به عنوان نماینده امام (ره) در سپاه مامور شدند و در جبهه ها نیز حضور پررنگی داشتند این شهید بزرگوار در دوران انقلاب ذهنی استراتژیک جامع و فرانگر داشت.
حجت الاسلام ذوالنور با اشاره به نقش روحانیت در جنگ اظهار کرد: جنگ ایران جنگی نابرابر، نامتقارن بود که در ابعاد مختلف از جمله سیاسی و تبلیغاتی دشمن بر ما برتری داشت و از حیث فیزیکی و تسلیحات و تجهیزات نیز بر ما برتری داشت اما چگونه ممکن بود جبهه ای که از ابعاد مختلف برتر است بازنده جنگ شود.
وی ادامه داد: نقش عوامل معنوی از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در مقابله با دشمن با برتری های زیاد ایفا می کرد.
روحانیت در ایجاد بعد معنوی در میان رزمندگان بسیار موثر بوده اند حضور روحانیت به عنوان موثرترین عامل در این زمینه بیان می شود.
وی در مورد محورهای کلی و کلان روحانیت در جبهه و نقش آفرینی در جنگ گفت: شخصیت محوری امام (ره) در تقویت جنگ و جبهه و تبیین مشروعیت جنگ، نقش پشتیبانی روحانیت و قرار گرفتن تریبون های نماز جمعه مجالس شهدا و راهپیمایی ها در اختیار روحانیت، نقش مسئولیتی و تربیتی در کنار نقش فرماندهی برای روحانیت از جمله محورهای کلان نقش آفرینی روحانیت است.
وی ادامه داد: در جنگ تحمیلی بالغ بر 140 نفر فرمانده شاخص روحانیت در جنگ به شهادت رسیدند همچنین در مورد نقش رزمی روحانیت طلبه های جوانی صرفاً با لباس رزم میان رزمندگان حضور می یافتند در محور رزمی تبلیغی نیز روحانیت در کسوت روحانیت و نقش رزمنده بسیار موثر بوده اند.
وی اظهار کرد: تاکنون 73 شهید غواص طلبه، 78 شهید طلبه مخابرات، 47 شهید طلبه تخریبچی، 38 شهید طلبه اطلاعات و عملیات، شناسایی شدند.
وی گفت: قریب به 14 سال است که کنگره شهدای روحانی برگزار می شود و امسال تاکنون در 26 استان یادواره شهدای روحانی برگزار شده است و در 5 استان دیگر نیز به زودی برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه در بهار 94 کنگره سراسری شهدای روحانیت در سراسر کشور برگزار می شود تصریح کرد: آمار شهدای روحانی تاکنون به 4 هزار و 350 نفر رسیده است تعداد شهدای روحانی 5/2 برابر سایر اقشار است که در کنار این امر شهدای ترور با آمار 143 نفر طلبه شهید، شهدای انقلاب با 37 نفر شهید طلبه، را می توان به این آمار افزود.
وی ادامه داد: در میان شهدا 72 شهید روحانی اهل سنت نیز شناسایی شده است همچنین 9 هزار روحانی جانباز و 308 روحانی آزاده نیز در میان جانبازان و شهدا شناسایی شده اند.
وی با اشاره به انتشار کتب شهدای روحانی تصریح کرد: تاکنون بالغ بر 100 کتاب در مورد شهدای روحانی جمع آوری شده است که در میان این شهدا می توان به شهید میثمی، شهید شاه آبادی، شهید قنوتی و شهید محلاتی به عنوان شهدای شاخص اشاره کرد که برخی از این شهدا کتابی مجزا در مورد زندگی نامه آنها منتشر شده است.
وی در مورد نقش روحانیت در اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد متخصصان داخلی و نیاز ملی کشور امروز روحانیت می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی نقش موثری داشته باشند.
وی گفت: در اقتصاد مقاومتی ابتدا باید شیرهای نفت را ببندیم و سپس به ابداع و اختراع و زایش درونی و تولید داخلی که مبانی دینی آن تاکید شده است توجه کنیم. بحث تولید قناعت و صرفه جویی از جمله محورهایی است که روحانیت می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی موثر باشد.
وی با اشاره به 315 شهید غیرروحانی ایرانی اظهار کرد: این شهدا از کشور عراق افغانستان و حتی امریکا شناسایی شده اند.
پایان پیام/
نظر شما