مازیار فلاحی قلب یخی و لعنت به من را در جشنواره می‌خواند

خبرگزاری شبستان: مازیار فلاحی در بخش پاپ بیست و نهمین جشنواره بین المللی فجر قطعاتی از آلبوم لعنت به من، قلب یخی، لیلا و چند قطعه قدیمی خاطره انگیز را برای حاضران در کنسرت اجرا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مازیار فلاحی متولد 1353 در تهران، نوازندگی گیتار را از سال 1368 آغاز کرد و در کنار نوازندگی در رشته مهندسی صنایع تحصیل کرد، داستان کوتاه نوشت و در رشته موسیقی نیز دروسی را تزد اساتید مجرب گذراند.


ساخت موسیقی متن ، ترانهها وخوانندگی فیلمهای دو را حل برای یک مساله (به سفارش یونیسف) ، مدرسه ای برای دیگران ، نبش قلب ، ققنوس ، تیتراژ سریال لحظه دیدار، فیلمهای بدنبال خوشبختی، دلواپسی ، بیرستاره ، سر سپرده، نامزد آمریکایی من وتیتراژ فیلم سینمایی دختران وچندین تیتراژ تلویزیونی و رادیویی وهمچنین ترانه‌های فصل اول ، دوم و سوم سریال قلب یخی همچنین موسیقی متن فیلم سینمایی پروانگی با یک تیتراژ به زبان انگلیسی و عربی و تیتراژ سریال تلویزیونی یلدا از جمله کارهای مازیلار فلاحی است.


از فلاحی دوآلبوم «قلب یخی» و « لعنت به من» وارد بازار شده است.


خشایار فلاحی سرپرست گروه مازیار فلاحی خواننده موسیقی پاپ گفت: امسال سومین دوره پیاپی است که در جشنواره موسیقی فجر حضور داریم. همچنین در جشنواره موسیقی مقاومت که امسال برگزار شد هم اجرایی داشتیم.


او اظهار کرد: دوست داریم در جشنوارهها حضور مستمر داشته باشیم و معتقدیم اجراهای جشنواره‌ای فرصت‌های بسیار خوبی برای گروه‌های موسیقی هستند. به همین دلیل هم هست که در سطح دنیا هم گروه‌های موسیقی همیشه نسبت به اجرای موسیقی در جشنواره‌ها تمایل نشان می‌دهند.


سرپرست گروه مازیار فلاحی تاکید کرد: امیدواریم همکاری ما با جشنواره فجر مانند دوره‌های گذشته خوب و به یادماندنی و همچنین مستمر باشد و ما سال‌های آینده هم در برگزاری جشنواره موسیقی فجر حضور پررنگ داشته باشیم.


فلاحی تاکید کرد: هیچ اجباری برای حضور یافتن ما در جشنواره‌ها وجود ندارد. ما به میل باطنی خودمان و با علاقه قلبی در جشنواره‌های موسیقی حاضر شده ایم و همیشه با میل رغبت می‌آییم. به همین دلیل هم هت که در تمام دوره‌هایی که شرکت داشته‌ایم توانسته‌ایم نظر موافق مردم را به اجراهایمان جلب کنیم.


فلاحی همچنین گفت: سعی داریم بهترین اجرایمان را در جشنواره ارائه دهیم و در جشن پیروزی انقلاب سهیم باشیم. ما همیشه با خودمان هم رقابت می‌کنیم و سعی داریم هر اجرایمان از اجرای قبلی بهتر باشد.


او در ادامه درباره قطعاتی که اجرا می کنند بیان کرد: در این اجرا قطعاتی از آلبوم لعنت به من، قلب یخی، لیلا و چند قطعه قدیمی خاطره انگیز را برای حاضران در کنسرت اجرا خواهیم کرد.


گروه کر فروهر قطعاتی به زبان دری اجرا می‌کند


گروه کر فروهر به سرپرستی فرامرز رشیدی و رهبری دادبه اورنگی 30 بهمن ماه در برج آزادی به روی صحنه خواهد رفت. گروه کر فروهر در واقع گروه کر زرتشتیان است که سال 88 توسط فرامرز رشیدی و دادبه اورنگی تاسیس شد و تاکنون چندین بار در جشنواره موسیقی زرتشتیان به عنوان گروه برتر انتخاب شده است.

 

دادبه اورنگی درباره گروه کر فروهر توضیح داد: ما اولین گروه کر زرتشتیان در ایران و تنها گروه فعال زرتشتیان هستیم که توانسته‌ایم به جشنواره موسیقی فجر راه پیدا کنیم.


اورنگی درباره رپرتوار این اجرا نیز توضیح داد: اجرای ما در دو بخش به روی صحنه خواهد رفت. بخش اول اجرای ما آکاپلا خواهد بود اما در بخش دوم قطعات به زبان دری اجرا می‌شوند و شامل همراهی کوارتت زهی و گروه کر می‌شود.

 

رهبر گروه کر فروهر در ارزیابی خود از حضور اقلیت‌های مذهبی در جشنواره اظهار کرد: ما همواره از مسوولان وزارت ارشاد سپاسگزاریم که به این موضوع را رسیدگی کرده‌اند و گروه‌هایی از کلیمیان و ارامنه و...هم می‌توانند در جشنواره شرکت کنند و این باعث تشویق اقلیت‌های مذهبی فعال در موسیقی می‌شود.
 

 

این هنرمند در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر قصد دارد، در این اجرا فرهنگ زرتشتیان را معرفی کند، گفت: در جلساتی که مسوولان جشنواره با ما داشته‌اند، تاکید بر این بود که گروه‌های اقلیت از فرهنگ خود برای اجرا بهره ببرند و ما هم سعی می‌کنیم که از این فرصت استفاده کنیم.


سپیدار «پردازش‌های بداهه» را روی صحنه می‌برد

 

گروه موسیقی «سپیدار» به سرپرستی ابوسعید مرضایی پس از سال‌ها دوری از صحنه در بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر بداهه نوازی چند تصنیف با صدای مجتبی عسگری را اجرا می‌کند، گروه موسیقی سپیدار در سال 1379 فعالیت خود را آغاز کرد. نخست، هدف این گروه اجرای قطعاتی بر پایۀ اصالت و سنت بود تا، در پی آن، اندک اندک بتواند، با پشتوانۀ موسیقی ایرانی، موسیقی خاص خود را عرضه کند. امروز، این گروه یک گروه موسیقی کلاسیک شناخته‌شده و پیشرو است و تلاش دارد تا مسیر خود را با پویایی ادامه دهد.


گروه سپیدار، از سال 1379 تا 1386، با این هدف که قابلیت‌ها و ظرفیت‌های موسیقایی سازهای ایرانی را بر روی صحنه محک زند، به اجرای برنامه‌های رسمی متعددی پرداخت. پس از آن، تا سال 1391، به ضبط و ثبت آلبوم‌های موسیقی روی آورد تا بتواند برداشت صحیحی از صدا و فناوری را عرضه کند. حاصل این تجربیات، آلبوم‌های «خنیاگران» و «بی صدف دردانه باش» و آلبوم بی‌کلام «خاک» است.


«ابوسعید مرضایی»، آهنگساز و سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» درباره دلایل حضور این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: شرکت در جشنواره‌ها در همه دنیا برای گروه‌های هنری اعتبار محسوب می‌شود و قطعا همه گروه‌ها علاقه دارند که آثارشان را در این رویدادهای هنری عرضه کنند.


او افزود: به هر حال حضور در هر جشنواره بسته به اعتباری که دارد به شرکت کنندگان خود هم اعتبار می‌بخشد. جشنواره بین المللی موسیقی فجر هم با همه فراز و نشیب هایی که داشته به بیست و نهمین مرحله خود رسیده و می‌توان امیدوار بود که به مرور خود را کامل‌تر کند و به جایگاه بهتری برسد.


مرضایی در ادامه بیان کرد: جشنواره امسال به نظرم متفاوت با دوره‌های دیگر است و به همین علت هم گروه ما به شرکت در این دوره از جشنواره افتخار می‌کند. من سال ها از صحنه دور بوده‌ام و حالا بعد از 38 سال قصد دارم اجرایی داشته باشم.

 

سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» توضیح داد: در این اجرا از تمام اندیشه و احساسم بهره گرفته‌ام و امیدوارم بتوانیم رضایت مخاطبان و استادان موسیقی را جلب کنیم.


او درباره اجرای گروه موسیقی «سپیدار» گفت: می‌توانم اجرایمان را به دو بخش تقسیم کنم. بخش اول بداهه نوازی است که با عنوان «پردازش های بداهه» روی صحنه می رود. البته درباره این عنوان یک مقاله مفصل هم نوشته ام که قرار است در یکی از نشریات موسیقی منتشر شود.


مرضایی تاکید کرد: ما برای برنامه این بخش حتی تشست های متعددی داشتیم و سعی کردیم تمام ابعاد آن را بررسی کنیم تا بتوانیم اثر خوبی خلق و ارائه کنیم.


سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» اظهار کرد: در این بخش من سه تار می نوازم و آقای یداللهی نوازنده خوب کشورمان با نواختن تنبک مرا همراهی می‌کنند.

 

او درباره بخش دوم اجرای گروه موسیقی «سپیدار» در جشنواره فجر اظهار کرد: در این بخش محوریت کار با خواننده است، چند تصنیف اجرا می‌شود که اشعار آنها برگرفته از سروده‌های سعدی و حافظ است.

 

مرضایی ادامه داد: خواننده گروه هم آقای مجتبی عسگری هستند که می‌توان ایشان را از جمله خوانندگان با استعداد موسیقی ایرانی دانست. من تصنیف‌هایم را برای ایشان و فرم آوازی شان ساخته ام و اگر قرار بود خواننده گروه ما شخص دیگری باشد تصنیف های دیگری را می نوشتم.

 

سرپرست گروه موسیقی «سپیدار» همچنین گفت: فکر می‌کنم این اجرا بسیار متفاوت است و می‌تواند لحظه‌های زیبایی از اجرای موسیقی ایرانی برای مخاطب خلق کند. من سعی کرده‌ام از دل داشته‌هایمان در موسیقی ایرانی چیزی را بیرون بیاورم که ماندگار شود.


او در پایان سخنانش درباره متفاوت بودن این اجرا گفت: در ساختار تصنیف‌ها کاملا عمق و ریشه موسیقی ایرانی حس می‌شود و در عین اینکه رویکرد نوگرایانه و آوانگاردی به موسیقی نداریم مسیری را طی کرده‌ایم که مخاطب در آن با لذت کامل موسیقی ایرانی را بشنود. گروه سپیدار فردا 30 بهمن ساعت 20 در فرهنگسرای ارسباران به صحنه می‌رود.


گروه کر فرهنگسرای بهمن قطعات کلاسیک و فولکلور ایرانی اجرا می‌کند

گروه کر فرهنگسرای بهمن در جشنوارهقطعاتی از آثار بلوک، موتزارت، ویوالدی، گابریل خوره،کمیتاس و موسیقی فولکلور ایرانی مانند مستم مستم، همه چی یار و آیسر کتل را اجرا می‌کند. گروه کر فرهنگسرای بهمن در بخش جنبی جشنواره حضور دارد و فردا ساعت18:30 در سالن رودکی به صحنه می‌رود.


آرش فلاحی سرپرست این گروه درباره جشنواره موسیقی فجرگفت: نفس برگزاری هر فعالیت فرهنگی و جشنواره در عرصه فرهنگ خوب است اما آنچه منجر به تقویت موسیقی علمی و تاثیر گذار نسبت به موسیقی عامه پسند می‌شود سیاست گذاری‌های کلانی است که مسئولان آن را طراحی می‌کنند.


وی افزود: جشنواره موسیقی باید فرهنگ جامعی برای تمام سلیقه‌هایی باشد که به جشنواره می‌آیند و می‌خواهند در ازا ی هزینه‌ای که پرداخت کرده‌اند لذت ببرند؛ در همین راستا بخشی از جشنواره موسیقی بهتر بود در قالب یک جشنواره تخصصی‌تر برگزار می شد و نتایج آن در جشنواره موسیقی فجر انعکاس داده می‌شد.


وی ادامه داد: اگر قرار است نگاه تخصصی به جشنواره موسیقی فجر داشته باشیم باید از نگاههای شعاری و برخوردهای هیجانی پرهیز کنیم و از پله‌های نخستین موسیقی یعنی بخش کودک شروع کنیم.


آرش فلاحی که سال گذشته در بخش رقابتی مقام دوم را از آن خود کرد، خواستار توجه به بخش موسیقی کودک شد و خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم در آینده موسیقی خوبی داشته باشیم باید از سنین پایه و کودکی سرمایه گذاری کنیم؛ به فرض مثال یک کارگاه آموزشی برای موسیقی کودک و مدرسان آن گذاشته شود و از کشور‌های اروپایی و به ویژه آلمان کارشناس دعوت شود تا اشکالات ما رفع شود.


سرپرست گروه کر فرهنگسرای بهمن در باره اجرای گروه خود در جشنواره موسیقی فجر گف: دراین اجرا قطعاتی از موسیقی کلاسیک نظیر بلوک، موتزارت، ویوالدی، گابریل خوره،کمیتاس را اجرا می‌کنیم و نیز در بخش دیگر به اجرای موسیقی فولکلور ایرانی می‌پردازیم.


آرش فلاحی ادامه داد: قطعاتی مانند مستم مستم، همه چی یار، آیسر کتل، عزیزم سوزه و ... در بخش موسیقی فولکلور اجرا می‌شود که چند قطعه را خودم تنظیم کرده‌ام.


گروه تیام قطعاتی در دستگاه شور ارائه می‌کند

 

گروه موسیقی تیام به سرپرستی هادی منتظری در آخرین روز جشنواره قطعاتی در دستگاه شور و از ساخته‌های بامداد فلاحتی، هادی منتظری و مسعود حبیبی را اجرا می‌کند، گروه موسیقی تیام با همکاری استادانی چون هادی منتظری، مسعود حبیبی، پدرام درخشانی، سیاوش اسماعیلی و بامداد فلاحتی تشکیل شده و تاکنون کنسرت‌های متعددی را در داخل و خارج از کشور اجرا کرده است. ساخت برخی از قطعات اجرایی گروه به صورت کار عمل و بنا بر ذوق و فراخور حال اعضاء بوده که در انتخاب شعر از آثار شعرای متقدم و متاخر استفاده کرده‌اند.


هادی منتظری سرپرست گروه موسیقی تیام درباره حضور در جشنواره گفت: گروه‌های بین‌المللی مثل انور براهم یا خانم لخنر از گروه‌های معتبر بین المللی هستند که حضور آنها در جشنواره موسیقی می‌تواند به بالا بردن سطح کیفی جشنواره موسیقی فجر کمک کند.


وی خواستار راه اندازی کارگاه‌های آموزشی برای جوانان شد و گفت: درست است که برخی از هنرمندان سالمند و پیر نمی‌تواند اجرای صحنه‌ای داشته باشند اما آنها تجربه‌هایی دارند که باید در اختیار نسل جوان قرار دهند؛ در همین راستا بهتر است که در جشنواره موسیقی فجر محلی نیز برای ارائه این تجربیات در قالب کارگاه‌های آموزشی ترتیب داده شود.


این موسیقیدان تاکید کرد: جشنواره موسیقی فجر یک جشن ملی است و باید از همه ژانرهای موسیقی در آن حضور داشته باشند تا به یک اندازه سهیم باشد و برای آنهایی که استعدادهای خاص دارند برنامه ریزی شود و پس از جشنواره دست آنها گرفته شود تا بتوانند استعدادهای خود را شکوفا کنند.


هادی منتظری درباره گروه‌های جوان در عرصه موسیقی گفت: به دلیل تدریس شاهد استعداد خوبی در عرصه مختلف موسیقی ملی و کلاسیک هستم. باید این جوان‌ها را از گوشه خلوت رهانید و آنها را به جشنواره‌ها و رویدادهای موسیقی دعوت کرد؛ چرا که انزوا‌گرایی منجر به ساخت قطعات شخصی می‌شود که رنگ و بوی ملی نخواهد داشت و نمی‌تواند تاثیری در عرصه موسیقی بگذارد. نمی‌توان به جوانی که یک اجرای صحنه‌ای نداشته است بگوییم که دغدغه موسیقی وطنی داشته باشد.


گروه تیام به سرپرستی هادی منتطری 30 بهمن ساعت 21 در تالار شمس به صحنه می‌رود و قطعاتی در دستگاه شور ارائه می‌کند.


هادی منتظری درباره این اجرا گفت: قطعاتی مانند بشنو از نی، بالا و پس، پیش بیا و .. از ساخته‌های بامداد فلاحتی، خودم و مسعود حبیبی اجرا می شود. همچنین در این کنسرت علاوه بر خودم که کمانچه می‌نوازم، مسعود حبیبی(دف)، پدرام درخشانی(سنتور)،جواد اسماعیلی(عود) و بامداد فلاحتی حضور دارند.


کر انجمن کلیمیان موسیقی فولکور کلیمی و ایرانی اجرا میکند

 

گروه کر انجمن کلیمیان ایران که قطعات فولک کلیمی و ایرانی را در جشنواره اجرا می‌کند، گروه کرکلیمیان ایران، در اردیبهشت ماه سال 1385 با هدف شناساندن موسیقی یهود در کنار موسیقی سایر ادیان توحیدی در ایران زمین، تشکیل شد. اجرای برنامههای متعدد توسط این گروه طی سالیان گذشته در کنار سایر گروههای هنری، تلاشی بوده برای نزدیکی هرچه بیشتر فرهنگ کلیمیان ایرانی با پیروان ادیان آسامانی و تلاش برای غنای هرچه بیشتر هنرموسیقی. از جمله برنامه‌های اجرا شده توسط این گروه می‌توان به اجرای قطعاتی در مدح و ستایش خداوند در جشن روشنایی‌ها در موسسه گفتگوی ادیان توحیدی، اجرای قطعاتی با موضوع صلح جهانی در همایش زنان، صلح و ادیان، همراهی با سایر دوستان در گروه کر ادیان برای اجرای برنامه به مناسبت دهه فجر، اجرای برنامه در همایش جوانان ایرانی کلیمی و اجرای برنامه‌های متعدد در داخل جامعه کلیمیان اشاره کرد.


گروه کر انجمن کلیمیان ایران به سرپرستی پویا دانیالی، فردا 30 بهمن‌ماه در بخش جنبی جشنواره و در برج آزادی به صحنه می‌رود.


دانیالی درباره این گروه گفت: گروه ما از جامعه کلیمیان است و در 8 سال گذشته علاوه براجرای برنامه‌های موسیقی به جمع آوری قطعات فولک ایرانی نیز پرداخته و بسیاری از آنها را اجرا کرده است.


سرپرست گروه کر انجمن کلیمیان ایران همچنین گفت: در جشنواره امسال قرار است که 8 تا 10 قطعه به صورت آواز جمعی اجرا کنیم و بخشی از این اجرا به موسیقی مذهبی خود ما بر می‌گردد و بخش فولک اجرا نیز لالایی ها و دعاهای مذهبی است.


وی افزود: حضور اقلیت‌های مذهبی در جشنواره موسیقی فجر از چند وجه مثبت است. در این شرایط اقلیت‌های ایران می‌توانند فضایی داشته باشند که خودشان را نشان داده و کلیمیان هم می‌توانند در کنار اقلیت‌های دیگر ایران دیده شوند.


دانیالی همچنین اظهار کرد: در این جشنواره فرصتی فراهم شده است تا اقلیت‌ها فرهنگ خود را ارائه دهند و در کنار اکثریت جامعه قرار گیرند. مثلا پیش از این برای اقوام ایران مثل ترک‌ها، کردها، لرها و...جشنواره موسیقی نواحی برگزار می‌شد و اکنون اقلیت‌ها مثل زرتشتی‌ها و کلیمی‌ها می‌توانند در کنار هم موسیقی اجرا کنند.


این هنرمند موسیقی ایجاد تعامل فرهنگی را یکی دیگر از نکات مثبت این بخش جشنواره موسیقی فجر دانست.


او در بخش دیگری از سخنانش گفت: اقلیت‌های ایران به صورت پراکنده هم زیستی می‌کنند. پس چقدر خوب است که فرهنگشان را هم به یکدیگر نشان دهند و خوب است موسیقی هر اقلیت به زبان خودش اجرا شود. البته اروپایی‌ها موسیقی کلیمی را خیلی خوب می شناسند اما این موسیقی در ایران شناخته شده نیست.


وی در ادامه تاکید کرد: برای هنرمند دیده شدن بسیار مهم است و مسوولان باید تلاش کنند این موسیقی با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، راه سهلی هم برای آن ایجاد کنند. هنر باید جایی برای ارائه داشته باشد و این واقعیت هنر است. اگر چنین حمایت‌هایی صورت بگیرد، برای ما بسیار ارزشمند است.


جشنواره بهترین فرصت برای رشد گروه‌های جوان است

 

منوچهر صهبایی معتقد است حضور جوانان در جشنواره موسیقی فجر فرصتی است تا خود را محک بزنند و از عشق و علاقه به موسیقی به رشد و توانمندی برسند. منوچهر صهبایی داور بخش گروه نوازی کلاسیک غیرایرانی معتقد است جشنواره موسیقی فجر بهترین فرصت برای گروه‌های جوان فراهم کرده تا آنها بتوانند با اجرا مقابل استادان مطرح موسیقی کشور نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنند.


صهبایی درباره شرکت کنندگان در بخش گروه نوازی کلاسیک غیرایرانی گفت: نوازنده‌های جوانی که در جشنواره شرکت کرده بودند عشق و علاقه زیادی به موسیقی دارند و همین که دوست دارند ساز بزنند و سعی می‌کنند موسیقی را یاد بگیرند، باعث امیدواری است.

 

او ادامه داد: البته این عشق و علاقه به تنهایی کافی نیست و باید راهکاریی پیدا کنند که این عشق و علاقه به توانمندی منجر شود. صهبایی اظهار کرد: جشنواره می‌تواند به جوانان کمک کند ایرادهای کارشان را پیدا کنند و برای پیشی گرفتن بر گروه‌های دیگر در بخش رقابتی رشد کنند اما نمی‌تواند همه بارها را به دوش بگیرد و تکنیک‌های درست را هم به شرکت کنندگان یاد بدهد.


این مدرس دانشگاه افزود: جشنواره فقط می‌تواند انگیزه ایجاد کند و نقش تشویقی برای جوانان داشته باشد.


او بیان کرد: همین که جشنواره فضایی ایجاد می‌کند که گروه‌های جوان روی صحنه بروند و در حضور استادان موسیقی بنوازند امکان بسیار خوبی را در اختیار آنها قرار داده است چرا که می‌توانند در این فرصت در مقابل استادان مورد قبول موسیقی کارشان را اجرا کنند و نظر آنها را درباره کیفیت اجرا و همچنین نقاط ضعف و قوتشان جویا شوند.

 

صهبایی در پایان سخنانش گفت: اگر فضا برای گروههای جوان ایجاد شود تا در سالنهای دانشگاه‌ها، مدارس و آموزشگاه‌های موسیقی بصورت مداوم اجرا داشته باشند قطعا سطح اجرای آنها بسیار بهتر خواهد شد و می‌توانیم شاهد اجراهای بهتری از آنها باشیم.


جشنواره انگیزه گروه‌های موسیقی را بالا برده است

جشنواره موسیقی فجر امسال برای سومین سال متوالی در در استان گلستان برگزار می‌شود. جشنواره موسیقی فجر در استان گلستان میزبان دو گروه مهمان از کردستان عراق و تهران، چهار گروه ممتاز استان گلستان بود.
غلامرضا منتظری وزیر فرهنگ و ارشاد استان گلستان، درباره برگزاری جشنواره در این استان گفت: این جشنواره زمان مناسبی برای تبادل تجربه بین هنرمندان و آشنا کردن اقشار مردم با موسیقی و فرهنگ ایران و سایر کشورهاست.


وی گفت : حضور در جشنواره انگیزه گروه‌ها و هنرمندان را بیشتر می‌کند. آنها وقتی می‌بینند که هنر و تلاششان برای مسئولین و مردم بسیار مهم و ارزشمند است با شوق و علاقه بیشتری در راه خود قدم بر می‌دارند و این نکته ایست که در همین چند سال برگزاری جشنواره در این استان به خوبی بین هنرمندان شرکت کننده حس می‌شود.


او در ادامه افزود: یکی از اهداف برگزاری جشنواره آشتی دادن افرادی است که به هر دلیلی از دنیای هنر و موسیقی جدا مانده اند، به همبن دلیل بلیط تمامی اجرا ها در سطح استان به صورت رایگان عرضه شد تا همه اقشار بتوانند برنامه ها را تماشا کنند.


وی درباره برنامه‌های اجرا شده در این جشنواره گفت: از موسیقی‌‌های تلفیقی هم در برنامه هنرمندان استفاده شد تا باز هم قدم بیشتری برای معرفی سبک‌های مختلف موسیقی برداشته باشیم. جدا از برنامه اجرای گروه‌ها در جشنواره ، برنامه‌ای برای تجلیل از پیشکسوتان موسیقی به خصوص پیشکسوتان استان گلستان داشتیم.


منتظری همچنینی بیان کرد: در این سال‌ها شاهد استقبال زیادی از جشنواره موسیقی فجر در استان گلستان بودسم. نکاتی هم در برگزاری جشنواره وجود داشته که اگر این موارد حل شود در سال‌های آینده می‌توانیم شاهد جشنواره ایده‌آلی در استان گلستان باشیم .


وی درباره مشکلات برگزاری جشنواره در این استان گفت: یکی از معضلات ما در برگزاری جشنواره موسیقی کمبود بودجه برای دعوت از گروه های موسیقی است. همانطور که عنوان شد جشنواره در این استان به صورت رایگان برای مردم برگزار می‌شود و از طرفی هزینه گروه‌های دعوت شده ما را با کمبود بودجه رو به رو می‌کند. این در صورتیست که استان گلستان ظرفیت موسیقی بالایی دارد و حضور گروه‌های مهمان در بین گروه‌های استانی شور و انگیزه بالایی ایجاد می‌کند و جشنواره با اشتیاق بیشتری برگزار می‌شود. 


 الکسی سرگونین روسی: علیرضا مشایخی و اردلان دریچه تازه‌ای به رویم باز کردند


آهنگساز و نوازنده روس معتقد است آهنگسازان بزرگی چون علیرضا مشایخی و حمیدرضا اردلان دریچه جدیدی از موسیقی را به رویش باز کرده‌اند و او توانسته صدای جدیدی به مردم ارائه دهد.

 

 الکسی سرگونین طی روزهای گذشته با اجرای رسیتال پیانوی خود در تالار ایوان شمس پذیرای علاقه مندان به موسیقی بین الملل بود. این هنرمند روسی درباره موسیقی در روسیه گفت: دانشگاه‌های موسیقی در کشور روسیه طی سالهای اخیر علاوه بر فعالیتهای آموزشی که در عرصه تدریس موسیقی کلاسیک دارند، واکاوی ، ثبت و بازسازی تم های اصلی و بر جای مانده از دوران تاریخی گذشته موسیقی این کشور را جز مهترین برنامه‌های خود قرار داده‌اند و اتفاقا برای به راه انداختن این جریان تلاش زیادی هم انجام می دهند.


وی افزود: اکادمیهای تخصصی موسیقی در روسیه برای نوازندگان خود نیز برنامههایی را مدنظر قرار داده است که بر اساس آن به نوازندگان توصیه میشود در این سالها به آثار بزرگان گونه رومانتسیم موسیقی روسیه از جمله راخمانینف و چایکفسکی توجه بیشتری داشته باشند، بنابراین در کشور من برای نوازندگان هم برنامه‌های خاصی در نظر گرفته شده که در هر دوره به تفکیک سیاستگذاری هنری تفاوت می‌کند.


سرگونین درباره فعالیت‌هایش گفت: من اصولا پیرو سبک خاصی از موسیقی کشورم نیستم اما در این سالها تلاش کردم تا با ارائه‌های جدید از موسیقی کلاسیک جهانی این فضای موسیقایی را با گونه موسیقی مدرن به ویژه موسیقی جاز ترکیب کنم که این تجربیات لااقل برای خودم تجربه‌های خوبی بود.
وی درباره تجربه حضور خود در ایران گفت: آشنایی با آهنگسازان بزرگی چون علیرضا مشایخی و حمیدرضا اردلان و فلیکس بلومنفیلد دریچه جدیدی از موسیقی را برای من باز کرد و این خیلی تجربه عالی بود که توانستم از طریق آشنایی با این هنرمندان صدای جدیدی به مردم ارائه دهم که برایم جذاب بود. زبان جدیدی که آن را آموختم و بعد از آموختن تلاش کردم آن را به مخاطبان بیاموزم.


این نوازنده روس خاطر نشان کرد: من از موسیقی ایرانی اطلاعات چندانی ندارم و این موسیقی آنچنان که باید در کشورما معرفی نشده است اما درباره تماشاگران ایرانی می‌توانم بگویم که واکنش آنها در برنامه‌هایی که داشتم باعث شد که تجربه بسیار هیجان‌انگیز و قابل توجهی را در ارتباط با مخاطبان غیر روسی تجربه کنم که نشان دهنده فرهیختگی آنها بود .


سرگونین ادامه داد: من متخصص موسیقی ایرانی نیستم اما باز هم تکرار می‌کنم که سونات علیرضا مشایخی روی من تاثیر زیادی داشت. تکنیک‌های ویژه‌ای که او در این سونات به کار گرفته عناصری هستند که تا به امروز در موسیقی با آن مواجه نشده بودم. البته قطعه‌ای از حمیدرضا اردلان هم که در این کنسرت اجرا کردم نیز قطعه‌ای بود که تصویری از کودکی را به یاد من آورد.


وی افزود: شاید نتوانسته باشم موتیف مردمی این آثار را درک کنم اما باید بگویم ظرافت خاصی در این نت‌ها وجود داشت که در اوج سختی‌اش بیانگر آینده بود. به طور حتم در آینده‌ای نزدیک قطعه‌ای ازاین دو آهنگساز ایرانی را در یکی از کنسرت‌هایم اجرا خواهم کرد. قصدم این است که در کنسرت ماه مارس در روسیه قطعه‌ای از اردلان را اجرا کنم.


الکسی سرگونین نوازنده پیانو و آهنگساز روسی در سال 2008 از دانشگاه شوپن در رشته نوازندگی پیانو فارغ التحصیل شد. او هم اکنون دانشجوی کنسرواتوار مسکو در دانشکده‌های پیانو است. «آوانویسی پیانو» یکی از مهارت‌های او در عرصه نوازندگی است. این آهنگساز آثاری چون «رخروش قرن» اثر جان آدامز و «آیین بهار» اثر اگور استراوینسکی را در کارنامه کاری خود را دارد.


وی طی روزهای چهارم و پنجم جشنواره بین المللی موسیقی فجر در تالار ایوان شمس قطعات سوناترهای فانتزی اثر فلیکس بلومنفیلد، سمفونی شماره 28 لاماژور اثر بتهون، سونات شماره یک علیرضا مشایخی، بیت اثر حمیدرضا اردلان و سونات های سل ماژور اثر شوبرت را برای علاقه مندان اجرا کرد.


سروش زالی اثری از راخمانینف را اجرا میکند

 

سالن رودکی فردا ساعت 15:30 در بخش استعدادهای درخشان میزبان چند هنرمند جوان از جمله سروش زالی است، سروش زالی در سال۱۳۶۰ درتهران، به دنیا آمد. پس ازیادگیری اصول اولیۀ موسیقی نزد پدر خود، در سال۱۳۷۱، فراگیری پیانو رادرآموزشگاه نوا ادامه داد . درسال۱۳۷۴ او، درسال۱۳۷۹ برای ادامۀ تحصیل به اوکراین رفت و درسال1385 موفق به دریافت مدرک فوق کارشناسی ارشد نوازندگی ازآکادمی ملی موسیقی اوکراین(چایکوفسکی) شد. درطی این سال‌ها، از راهنمایی‌های هنرمند برگزیدۀ اوکراین، الکساندرلیساکن بهره برد. اجرای کنسرت در شهرهای بیلی تسرکوف، ورزل و کیف از برنامههای این سالهای زالی و هم‌دوره‌ایش بود.


سروش زالی در بخش استعدادهای درخشان جشنواره با تکنوازی پیانو یک سونات و قطعاتی از هنرمندانی چون راخمانینف را اجرا می‌کند.

 

زالی درباره این بخش از جشنواره اظهار داشت: فلسفه وجودی بخش استعداد درخشان که توسط دکتر حسن ریاحی در جشنواره موسیقی فجر گنجانده شده است، بسیار جای تامل دارد و اقدام خوبی است و فکر می‌کنم، ایده بسیار نابی محسوب می‌شود.


او همچنین گفت: این بخش در حالی به جشنواره اضافه شده است که اجرای سلو به طور جدی جایش در جشنواره خالی بود و من همیشه برایم سوال بود که چرا در این راستا هیچ اقدامی انجام نمی شود. به هر حال جای خوشحالی دارد که در جشنواره به این بخش توجه ویژه شد.


زالی در بخش دیگری از سخنانش مطرح کرد: اعتقاد به جوانگرایی در جشنواره موسیقی فجر رخداد خوبی است اما باید به صورت نسبی باشد به این معنا که نباید همه چیز فدای جوانگرایی شود و چیزی به اسم تکنیک در نوازندگی مورد بررسی قرار نگیرد. به هر حال جوانگرایی به معنای آماتور بودن نیست. اجراها در هر صورت باید از کیفیت‌های بالایی برخوردار باشند.


این هنرمند در ادامه سخنانش افزود: اینکه جشواره موسیقی فجر فضایی را برای هنرمندان موسیقی کلاسیک ایجاد کرده است تا اجرای زنده داشته باشند، دارای ارزش بسیاری است اما این اقدام باید مداوم باشد تا تاثیر‌گزار واقع شوند و در واقع جشنواره این گونه می تواند از جوانان حمایت کند.

او اجراهای صحنه‌ای بخش استعدادهای درخشان را مثبت ارزیابی کرد و بیان کرد: به هر حال ایجاد چنین فضایی در جشنواره موسیقی همیشه واجب بود و هم اکنون به آن پرداخته می‌شود. چنین فضاهایی باعث می‌شود که هنرمندان جوان مخاطب خود را پیدا کنند و این موضوع خیلی به پیشرفتشان کمک می‌کند.


سروش زالی درباره اختصاص سالن رودکی به بخش استعدادهای درخشان بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: سالن رودکی بسیار سالن مناسبی برای اجراست و اختصاص این سالن به بخش استعدادهای درخشان جای خوشحالی دارد.


علیرضا مشایخی با ارکستر موسیقی نو فردا به صحنه می‌رود


ارکستر موسیقی نو به سرپرستی علیرضا مشایخی 30 بهمن ساعت 21:30 در سالن رودکی به صحنه می‌رود. گروه موسیقی تهران در سال ١٣٧٢ به کوشش فریماه قوام صدری و علیرضا مشایخی (عضو هیأت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران) با هدف شناسایی، تربیت و معرفی آهنگ‌سازان و نوازندگان معاصر ایرانی تشکیل شد. در سال ١٣٧٤ در ادامۀ فعالیت‌های این گروه، علیرضا مشایخی ارکستر موسیقی نو را پایه‌گذاری کرد. آشناکردن مردم با موسیقی نو و جلوه‌های گوناگون موسیقی معاصر همواره از اهداف این ارکستر بوده است.


این گروه موسیقی، در اجراهای متعدد خود، بیش از پنجاه آهنگساز را به جامعۀ موسیقی ایران معرفی کرده است؛ این نخستین باری است که گروهی، در چنین گستره ای، برای پرورش و معرفی آهنگسازان و اصلاح فضای موسیقی تلاش کرده است. گوناگونی سبک در آثار آهنگسازان این گروه را می‌توان از دستاوردهای آن دانست. اجرای کنسرت‌های متعدد ارکستر موسیقی نو از دیگر فعالیت‌های این گروه به شمار می‌آید.


بسیاری از نوازندگان برجستۀ ایرانی و جهانی با ارکستر موسیقی نو و گروه موسیقی تهران همکاری داشته‌اند. ارکستر موسیقی نو، تا کنون هشت آلبوم در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است و در سال 1390، این ارکستر در مراسم پایانی فستیوال «صوت» هامبورگ، آخرین اجرا را به عهده داشته است.


این گروه، در بیست‌ ونهمین جشنوارۀ بین‌المللی موسیقی فجر، در بخش اول قطعات «رنگ خیال» برای کوارتت زهی، «مونولوگ» برای ویلنسل ، «سوییت ایرانی»، اپوس 137، شماره 1 ، برای ارکستر زهی را اجرا می‌کند و در بخش دوم اجرای این گروه به قطعات «نامه‌ها» برای ویلنسل، اپوس 110، شماره 2 ، «نهال» برای ارکستر زهی، اپوس 227 و «در جستجوی زمان ازدست‌رفته» اپوس 111، شماره 2 اختصاص دارد.


آهنگسازی و تنظیم قطعات این کنسرت را علیرضا مشایخی، پریسا واعظ قمصری و صنم قراچه داغی برعهده داشته‌اند.


با انتخاب تماشاگران «جهله» و «ال انکوئنترو» برگزیدگان بخش فیلم جشنواره موسیقی فجر شدند

 

«بخش فیلم های موسیقی» بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با انتخاب دو فیلم «جهله» و «ال انکوئنترو» به عنوان فیلم های برگزیده تماشاگران به کار خود پایان داد.


از میان 10 فیلمی که امسال به«بخش فیلم های موسیقی» جشنواره موسیقی فجر راه یافته بودند فیلم «جهله» ساخته کیوان آزاد با کسب 88درصد و فیلم«ال انکوئنترو» به گارکردانی «نوربرت ویدمر» و «انریکه رو»با به دست آوردن 79درصد آراء مثبت تماشاگردان به عنوان فیلم های برگزیده این بخش انتخاب شدند.


مستند«جهله» سفری است به استان هرمزگان که طی آن مستندساز با تمرکز بر مدرسه موسیقی«‌پیپه سرا»، عطش و استعداد جوانان بندرعباسی به موسیقی را که با کمترین بضاعت شکوفا می شود به تصویر کشیده است.


فیلم«ال انکوئنترو (مدیحه ای برای ویلنسل و باندونئون)» نیز که محصول کشورهای آلمان و آرژانتین است به «دینو سالوتزی» نوازنده مشهور «باندونئون» اختصاص دارد. «دینو سالوتزی» نوازنده ای آرژانتینی است که در آستانه 80 سالگی همچنان عاشقانه به اجرا و معرفی موسیقی کشورش اشتغال دارد.


نمایش آثار راه یافته به«بخش فیلم های موسیقی»جشنواره موسیقی فجر از 24 بهمن در سالن استاد فریدون ناصری خانه هنرمندان آغاز شد و پس از نمایش هر فیلم،از تماشاگران درباره آن نظر سنجی به عمل آمد.


رامیز قلی اوف : مخاطب ایرانی در دنیا بهترین است


رامیز قلی اوف نوازنده برجسته تار آذربایجانی که برای اجرا در بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر در ایران به سر می‌برد، مخاطبان ایرانی را حساس ، نکته سنج و عاشق موسیقی می‌داند و ابراز امیدواری کرد که باز هم برای اجرای کنسرت به ایران بیاید.


 رامیز قلی اوف موسیقیدان آذربایجانی در میان استقبال پر شور علاقمندان موسیقی در طی دو شب در ایوان شمس و تالار وحدت با ارکستر رادیو و تلویزیون آذربایجان روی صحنه رفت.


قلی اوف با تاکید بر اینکه این اررکستر را به دلیل شناخت نوازندگان از موسیقی ایران برای اجرا در بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر انتخاب کرده به ستاد خبری جشنواره گفت: «ارکستر رادیو و تلویزیون آذربایجان یکی از ارکسترهای حرفه ای ماست و من با همه این نوازنده ها کار کرده ام.آنها به مدت زیادی کار کرده اند و همگی نوازندگان حرفه ای و بسیار خوبی هستند. ما ارکسترهای زیادی داریم، ارکستر ملی، ارکستر مجلسی و ... و این ارکستر هم یکی از آنهاست و این کنسرت خواسته‌های مورد من را به خوبی برآورده می‌کنند. »


او همچنین رپرتوار انتخاب شده برای اجرا را انتخابی و یژه برای کنسرت در ایران عنوان کرد و گفت: «این برنامه مخصوص فسیتوال ایران بود. این جشنواره خودش مثل یک عید میماند و برنامه ویژه‌ای میرخواهد. تماشاچی های ایرانی خیلی حساس و با دقت هستند و برنامه خاصی می‌طلبند. من سعی کردم طوری قطعات را انتخاب کنم که یک محبت دو طرفه بین ما و مخاطب ایرانی شکل بگیرد.


رامیز قلی اوف استاد موسیقی آذربایجانی درباره تجربه مخاطب ایران و اجراهایش در ایران گفت: «من در کشورهای زیادی کنسرت داشتم. خاطرات زیبایی از این سفرها و اجراها در جاهای مختلف دنیا دارم اما هر وقت به ایران میرآیم اجرا در ایران و تجربه مخاطب ایرانی از همه آنها متفاوترتر بوده و روی دست همه آن خاطرات زیبا می‌زند. احترام، حرمت، دقت به موسیقی، محبت، ابراز احساس، عشق و ... و همه اینها در مخاطب ایرانی به بهترین شکل وجود دارد. به خدا قسم می‌خورم که در این مورد اغراق نمی‌کنم.


رامیز قلی اوف نوازنده تار آذربایجانی در دو اجرای خود قطعات مشهوری همچون «لاله‌ها»، «چارداش» از موسیقی آذربایجان را در کنار قطعه «ای ایران» اجرا کرد و مورد استقبال ویژه مخاطبان ایرانی قرار گرفت که بسیاری از آنها هموطنان آذری بودند.


او در این برنامه از یک خواننده اپرای ترکی و یک خواننده نوجوان سنتی آذربایجانی به عنوان تک خوانان بهره برد. قلی اوف همچنین پوریا خادم پیانیست 14 ساله که فرزند رسول خادم است را هم به عنوان پدیده‌ای در نوازندگی پیانو روی صحنه برد و چند قطعه‌ای با او همنوازی کرد.


رامیز قلی اوف نوازند مشهور تار اهل آذربایجان اکنون 67 سال دارد و یکی از بزرگ‌ترین موسیقیدانان زنده آذربایجان محسوب می‌شود. او به عنوان نوازنده تار در بیش از 70 کشور دنیا کنسرت برگزار کرده است. قلی اوف و گروهش برای دو اجرا میمهان بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر بودند.


کیوان ساکت:نظم و انضباط در برگزاری جشنواره بی سابقه است


به اعتقاد داور بخش رقابتی موسیقی ایرانی جشنواره امسال در مقایسه با دورههای پیشین از نظم و انضباط بسیاری برخوردار است.

 

کیوان ساکت یکی از دوارن بخش رقابتی موسیقی ایرانی در جشنواره موسیقی فجر است. این هنرمند درباره حضور گروه‌های مختلف در جشنواره امسال اظهار کرد: یکی از گروه‌های شهرستانی قطعات خوبی را اجرا کردند و خواننده خوش صدا و خوش قریحه‌ای داشتند و نوازنده تنبک در این گروه کارش را خیلی خوب انجام داد.


وی ادامه داد: در یکی دیگر از اجراها،‌ گروهی را دیدیم که اضطراب زیادی داشتند. گروه‌ها باید زیاد گوش کنند، زیاد تمرین کنند و اجرای صحنه‌ای بیشتری داشته باشند تا با کسب تجربه، به پختگی برسند و دیگر در هنگام اجرا استرس نداشته باشند.


داور بخش موسیقی ایرانی در جشنواره موسیقی فجر گفت: آنچه امسال در جشنواره موسیقی فجر دیدم در مقایسه با چند سال پیش که من داور جشنواره بودم،‌ پیشرفت بسیاری در میان گروه‌ها دیده می‌شد.


وی افزود: مهم این است که گروه‌هایی از سراسر کشور به جشنواره می‌آیند و همین امر نشان می‌دهد که ساز و آواز در همه جای ایران جاری است. جوان‌هایی که به جشنواره را پیدا می‌کنند باید بدانند که برای رسیدن به پختگی در اجرا باید تلاش بسیاری داشته باشند.


وی ادامه داد:‌ گروه‌هایی هم که در جشنواره به عنوان برگزیده انتخاب می‌شوند هنوز تا رسیدن به سطح یک موسیقی ایرانی کار بسیاری دارند. اما کسانی که در جشنواره برگزیده می‌شوند می‌توانند، در ادامه راهشان به سطح بالایی برسند.

 

ساکت درباره حمایت‌های جشنواره از برگزیده‌هایش گفت: حمایت‌های جشنواره موسیقی از برگزیده‌هایش قابل قبول است. از نظر مالی مبلغی به برگزیده ها داده می‌شود که می‌تواند در ادامه فعالیت آنها بسیار مفید باشد.


وی ادامه داد: از نظر معنوی نیز قرار است که تا یک سال آینده گروه‌های برگزیده برای کنسرت‌هایشان به اخذ مجوز نیاز نداشته باشند و همچنین برای برنامه‌های مختلف به خارج از کشور اعزام شوند.


ساکت تصریح کرد: به نظر من از این بیشتر نمی‌توان از این گروه‌ها حمایت کرد. به هر حال گروه‌های حرفه‌ای تر و تاثیرگذارتری در کشور وجود دارند که آنها نیز به حمایت نیاز دارند.


وی در پایان گفت: جشنواره امسال در مقایسه با دوره های پیشین از نظم و انضباط بسیاری برخوردار است.


فاضل جمشیدی:آثاری بر اساس اشعار شعرای معاصر می‌خواند

 

گروه موسیقی بوم و بر در بخش جنبی جشنواره اشعاری از اخوان ثالث، هوشنگ ابتهاج و رهی معیری را برای مخاطبان جشنواره می‌خواند. گروه موسیقی بوم وبر، به تازگی توسط فاضل جمشیدی (خواننده)، حسین پرنیا (سنتور)، آرش فرهنگ‌فر (تنبک) شکل گرفته که از گذشته با هم آشنایی دارند. هدف اصلی این گروه جذب مخاطبین حقیقیِ ساز و آواز ایرانی است. اعضای این گروه بر این باورند که ساز و آواز ایرانی مهم‌ترین بخش موسیقی ایرانی است و اگر توجه و دقت کافی در انجام این مهم‌چه در انتخاب ساز‌ها، اشعار، آوازها، تصنیف‌ها، تحریرها، تلفیق‌ها، تأکید‌ها، ریتم‌ها، ترکیبات و در نهایت، اثرگذاری بر روح و جان مخاطب صورت نگیرد، با اهداف مورد نظر قدما و اساتید ساز و آواز ایران نزدیک نمی‌شود.

 

خواننده گروه بوم و بر درباره حضور در جشنواره موسیقی فجر گفت: به اعتقاد من فقط با فرهنگ و جشنواره‌های فرهنگی می‌توان ذهن بسیاری از مردم سیاست زده را تا حدودی متعادل کرد؛ در همین راستا هر کدام از جشنواره‌های فجر حتی اگر چندین نوبت در سال برگزار شود باز هم کم است.


این خواننده موسیقی سنتی افزود: بسیاری از استعدادهای جوان جشنواره که موفق شده‌اند در بخش‌های رقابتی، مقامی از آن خود کنند در سال‌های بعد با جدیت بیشتری کار موسیقی را دنبال می‌کنند و امیدوارم روند جوان‌گرایی که شعار عمده مسئولان جشنواره در همه دوره‌ها بوده است، در حد شعار باقی نماند و بتوان این جوانان را درطول سال برای برگزاری کنسرت یا انتشار آلبوم حمایت کرد.


خواننده گروه بوم و بر که در بخش جنبی جشنواره بیست و نهم به صحنه می‌رود،گفت: مهمترین دغدغه موسیقیدانان و به ویژه گروه‌های جوان گرفتن سالن و مجوز است و اگر بتوان راه برای این دو مشکل اندیشید بسیاری از مشکلات موسیقی حال می‌شود.


وی ادامه داد: همچنین برای گروه هایی که موفق به کسب رتبه در جشنواره می‌شوند باید تمهیدات خاصی در نظر گرفته شود که بعد از جشنواره مرتب به صحنه بیایند و در سایه تجربه و تکرار استعدادهای آنها شکوفا شود و بتوانند ملودی های ناب برای موسیقی کشور خلق کنند.


این خواننده در ادامه افزود: جشنواره موسیقی فجر می‌تواند تاثیرگذار باشد اما این جشنواره به دلیل کمبود بودجه در چند سال اخیر با مشکلاتی همراه بوده است که امیدواریم سال آینده روند رو به رشدی داشته باشد.


این خواننده در پایان گفت: در جشنواره هفت قطعه اجرا می‌کنیم که اشعار آن از اخوان ثالث، هوشنگ ابتهاج و رهی معیری است. همچنین قطعاتی در آواز اصفهان اجرا می‌کنیم.

گروه بوم بر 30 بهمن‌ماه سال جاری ساعت 18:30 در سالن اریکه ایرانیان به صحنه می‌رود.

بنا به گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، فاضل جمشیدی سال 1338 در شهر ری متولد شد. تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته کارشناسی جامعه‌شناسی با گرایش پژوهشگری ادامه داد و در کنار تحصیل به فراگیری ردیف آوازی نزد استاد نصرالله ناصح‌پور، کریم صالح‌عظیمی و شهرام ناظری پرداخت.
 
بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر تا یکم اسفند ادامه دارد. علاقمندان می توانند اخبار این دوره از جشنواره موسیقی را در سایت جشنواره موسیقی فجر به آدرس www.fajrmusicfestival.com مشاهده کنند.

پایان پیام/

کد خبر 344630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha