به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان در کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای عضو همکاری اسلامی این گردهمایی را فرصتی مغتنم برای بیان اندیشه تعامل بین کشورها در حوزه های مسایل جهان اسلام عنوان کرد.
حجت الاسلام روحانی گفت: این گردهمایی فرصتی برای حرکت به مسیر جهانی معتدل تر، مطمئن تر، امن تر و توسعه یافته تر برای همه مسلمین است.
وی در ادامه با اشاره به جهت گیری های سیاست خارجی ایران درباره آینده مسلمانان گفت: آنچه از رهگذر تحولات سیاسی و استوار بر اعتدال تدبیر امید و مبتنی بر اخلاف و تعامل حاصل شده را بیان می کنم و همه ما می دانیم که امروزه مسلمانان با بحرانها و چالشهای بزرگ روبرو هستند.
وی تاکید کرد: نابسامانی در مسایل امنیتی و بحرانهای اقتصادی از فقدان نظم اجتماعی تا تلاش 60 ساله برای آزادی فلسطین و کوشش چند سال اخیر برای حل سیاسی بحران سوریه از نابسامانی ها و بحرانهای جهان اسلام است.
وی در ادامه منابع عظیم طبیعی انسانی و جغرافیایی جهان اسلام را بسیار مغتنم دانست و افزود: این منابع به گونه ای مناسب و صحیح برای مقابله با مسایل مسلمانان به کار گرفته نمی شود و بی تردید مسلمانان با ثروت عظیم اقتصادی و موقعیت ژئوپلوتیک موثر باید به مراتب بهتر از آنچه شاهدش هستیم در جهان زندگی کند و جایگاه شایسته تری در میان ملل و مذاهب دیگر داشته باشند.
وی تصریح کرد: علاوه بر مواهب طبیعی و جمعیت مسلمانان ثروت عظیم تر به اسلام متعلق به ماست که اگر و مبانی ان را مدنظر بگیریم طی زمان کوتاهی در زمینه های اسلامی از غرب آفریقا تا دورترین نقاط آسیا با توسل به آیه وحدت از ثبات پیشرفت معنویت و عزتی کم نظیر در سطح جهانی برخوردار خواهند شد.
رییس جمهور کشورمان تصریح کرد: اگر ما به راستی به آموزه های اسلامی عمل کنیم به جای انکه شاهد مشکلات گسترده در خانواده جهان اسلام باشیم برکت و گشایش در افق پیش رو را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: آنچه اسلام به ما می آموزد و پیامبر و خاندان ایشان و در کتب روایی شیعه و سنت به ان اشاره شده است این واقعیت است که مصلحت و منفعت جمع در اولویت باشد و به تمامی مسلمانان به دیده تساوی بنگریم و به دانش و علم اهمیت دهیم و موجب دعوت همگان را فراهم کنیم و برای برادری تفاهم همزیستی و حل و فصل اختلافات و مشکلات نهایت کوشش را به عمل آوریم.
روحانی افزود: من به عنوان رییس جمهور ایران اعلام می کنم چنین رویکردی به جهان اسلام دارم و در تصمیمات خود منافع سیاسی و امنیتی همه کشورهای اسلام به خصوص کشورهای همسایه را مدنظر دارم انچه که همه ما مسلمانان از هر قومیت و ملیتی را متوجه مشکلات می کند جایگاه ما در نظام بین المللی و در میان ملتهاست.
وی با اشاره به مباحث اقتصادی جهان اسلام گفت: طی سالهای 1982 تا 1987 کشورهای در حال توسعه 31 درصد و کشورهای پیشرفته 69 درصد از تولید ناخالص جهان را در اختیار داشته اند و پیش بینی شده طی سالهای 2012 تا 2017 جنگ کشورهای در حال ظهور اقتصادی به 74 درصد و کشورهای پیشرفته به 26 درصد برسد. و این جایگاه کشورهای اسلامی در میان اقتصادهای در حال ظهور جهانی را بیشتر نمود می دهد.
وی با اشاره به آمارها گفت: جایگاه کشورهای مثل آمریکای لاتین در حال حاضر بیش از کشورهای اسلامی است و اقتصاد کشورها و بنیانهای تولیدی و بانکی و مالی از یک سو و رضایتمندی شهروندان و احترام به ارزشها و خواست آنها از سوی دیگر استوانه های عزت، سربلندی و استقلال و حفظ هویت و فرهنگ را نشان می دهند.
حسن روحانی تصریح کرد: در نظام بین المللی کنونی کشورها با اتکا به اقتصاد داخلی توانسته اند قدرت کشورشان را در برابر قدرتهای بزرگ ارتقا بخشیده جهان اسلام تحول آفرین است.
وی افزود: تحولی که جهان امروز بهتر شناخته شد و از ظرفیت های مسلمانان با مدیریتهای کارآمد نهایت بهره برداری برای تثبیت جایگاه اسلام را نشان دهد.
وی با اشاره به وضعیت فعلی برخی مسلمانان در جهان گفت: در شان مسلمانان نیست که کشورهای دیگر مسایل و مشکلات کشورهای مسلمان را حل کنند و بین آنها میانجیگری نمایند دوری از وحدت و انسجام و آموزه های پیامبر اسلام چنین شرایطی را ایجاد کرده و تفسیر نادرست از سرنوشت از پیش تعیین شده و عدم تفکر به کار جمعی و توقف در انتزاعیات اجازه مداخلات کشورهای خارجی و بی تفاوتی در برابر هجمه های فرهنگی کاهش خودباوری و قدرت موجود را فراهم می کند و ضعف به ایمان و اراده و تصمیمات نادرست در شرایط موجود وضعیت ناگواری را پیش آورده تا برخی کشورها نتوانند با یکپارچگی مسایل را حل کنند.
وی اسلام را فرهنگی غنی و مخزنی بی پایان از باورها و تعالیم نجات بخش کشور دانست و افزود: اینکه کدام بخش در چه شرایطی اولویت پیدا می کند و کدام قسمتها مورد اهتمام قرار گیرد مجموعه اصول و باورهای یک جامعه را نشان می دهد و اولویت بندی و ابتکار عمل و درجه درک عمیق از فرهنگ بلند اسلام و فهم مسایل جهان دارد.
وی مسلمانان را از مبتکرین و کارآفرین ترین ملتها و شهروندان دانست و گفت: ما به شدت نیاز داریم که شخصیت و اعتماد به نفس مسلمانان را ارتقا بخشیم و ذهن قبیله ای و غیرمتحرک موجود که ما را از تلاش دور کرده کنار بگذاریم.
پایان پیام/
نظر شما