به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، در مراسم تقدیر از فعالان اعزام زائران به عتبات عالیات که شب گذشته (7 اردیبهشت) در استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: پایانههای مرزی خوزستان برای اعزام زائران دارای ظرفیت بالایی بوده و امکان افزایش ظرفیت هم وجود دارد، اکنون 450 هزار زائر از مرزهای استان تردد میکنند و آمادگی داریم تا پنج سال آینده این میزان را به یک میلیون زائر افزایش دهیم.
وی اظهار داشت: اعزام زائران عتبات عالیات از مرزهای خوزستان دارای امتیاز ویژهای است و آن امتیاز این است که زائر پیش از تشرف به کربلا، در یادمانهای شهدای شلمچه و چزابه حاضر میشود و شهدای کربلای ایران را هم زیارت میکند.
استاندار خوزستان، اضافه کرد: در گذشته دشمن بسیار تلاش کرد که مرز دو کشور به نقطه تهاجم تبدیل شود، ولی در این زمینه شکست خورد و اکنون مرز دو کشور به فضایی برای تبادلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه در سال 86 میزان تجارت با کشور عراق در مرزهای خوزستان بسیار اندک بود و مرز شلمچه نیز وضعیت نامناسبی داشت، افزود: طی سه سال اخیر میزان صادرات از مرزهای خوزستان از 220 میلیون دلار به 900 میلیون دلار در سال گذشته رسیده و بیشتر محصولاتی که از مرز صادر شده نیز تولید استان خوزستان هستند.
دکتر حجازی، با بیان اینکه افزایش صادرات از مرزهای خوزستان قطعا بر زندگی خوزستانیها تاثیر مثبت دارد، خاطر نشان کرد: این میزان صادرات در سال جاری به یک و نیم تا دو میلیارد دلار افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه برای افزایش ظرفیت اعزام زائران به عتبات عالیات از مرزهای خوزستان هم برنامه داریم تا امکان اسکان شبانهروزی را در خرمشهر و دشت آزادگان فراهم کنیم، ادامه داد: در حال حاضر محور تردد از مرزهای خوزستان محور امنی است و حتی اگر کاروانی در ساعات شب حرکت کند هم مشکلی ندارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر بسیاری از استانهای کشور در حال ایجاد زائرسرا در خوزستان برای اسکان زائران مناطق عملیاتی هستند و بسیاری از آنها تا پایان سال جاری تکمیل میشود و میتوان از ظرفیت آنها برای اسکان موقت زائران عتبات عالیات هم استفاده کرد.
استاندار خوزستان، با اشاره به لزوم ساماندهی زائران عراقی که از مرزهای خوزستان به کشور سفر میکنند، تصریح کرد: در حال حاضر زائرانی که از مرزهای خوزستان به کشور می آیند، ساماندهی نشدهاند؛ ظرفیت ورود زائران عراقی هم 180 هزار نفر است و باید پس از ورود به کشور ساماندهی شوند و در قالب کاروانهایی به مقصد خود سفر کنند.
وی درباره اعزام زائران انفرادی و افرادی که تقاضای تردد انفرادی از مرز را دارند، تاکید کرد: برخی در طرفین مرز کار میکنند که اداره کار باید مجوز تردد آنها را صادر کند، برخی برای دیدار با بستگان تقاضای تردد دارند که میتوان با دریافت دعوتنامه این موضوع را حل کرد؛ برخی افراد نیز برای انجام هماهنگی امور اقتصادی و برخی نیز به دلایلی مانند شرکت در مسابقات ورزشی درخواست تردد می کنند.
دکتر حجازی، یاد آور شد: برای تردد مسافران انفرادی از مرزهای خوزستان دستورالعملی تهیه شده که هم اکنون در وزارت کشور در حال بررسی است و امیدواریم با تصویب این دستورالعمل و ابلاغ آن، مشکل تردد انفرادی از مرزها نیز حل میشود.
پایان پیام/
نظر شما