صلاح الدین رحیمی، مسئول موزه سنندج در گفت و گو با خبرنگار شبستان در سنندج گفت: موزه سنندج یا عمارت ملا لطف الله شیخ السلام یکی از بناهای تاریخی شهر سنندج است که در دوران قاجاریه توسط ملا لطف الله شیخ الاسلام قاضی القضات منطقه کردستان در سه بخش ساخته شد.
وی تصریح کرد: این عمارت دارای تالار تشریفات، زیر زمین، حوض خانه و فضاهای جانبی و بخش اندرونی است که بعدها به تملک خانواده حبیبی در آمد.
وی بیان داشت: یکی از بخش های منحصر به فرد و زیبای این بنا اروسی کاری هفت لنگه یا هفت دری این عمارت است، که از 42 هزار قطعه شیشه رنگی و چوب توسط یکی از هنرمندان کردستان به نام نجار باشی سنندجی ساخته شده است.
مسئول موزه سنندج اضافه کرد: این اروسی کاری نمایی زیبا به این عمارت و بخش اندرونی داده است و چشم هر بازدید کننده ای را خیره می کند.
رحیمی در خصوص موزه سنندج و آثار تاریخی این موزه نیز اظهارداشت: در حال حاضر تعداد 2 موزه در شهر سنندج وجود دارد که شامل موزه مردم شناسی خانه کرد و موزه باستانشناسی سنندج است که این موزه از سال 1354 شناسایی و با نام موزه سنندج در بنای عمارت ملا لطف الله شیخ الاسلام دایر شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 750 تا 800 قطعه اشیاء تاریخی در موزه سنندج حفظ و نگهداری می شود که این اشیاء شامل سفال، مفرغ، عاج، فلز، استخوان و مجسمه های برنزی و ظروف شیشه ای متعلق به دوران معاصر است.
وی خاطر نشان کرد: آثار نگهداری شده در موزه سنندج مربوط به دوره های پیش از تاریخ تا دوره معاصر می باشند که بیشتر این آثار در قلعه زیویه و غار کرفتوکشف شده اند و این آثار در ویترین های ضد سرقت و نشکن نگهداری می شوند.
مسئول موزه سنندج تصریح کرد: تعدادی از این آثار تاریخی نیزمربوط به کشفیات حفاری های غیر مجاز در سطح استان کردستان بوده که در این موزه نگهداری و در معرض دید عموم مردم قرار گرفته است .
رحیمی، به 3 اثر تاریخی کشف شده در تپه زاگرس سنندج اشاره کرد و افزود: 3 اسکلت مربوط به هزاره اول قبل از میلاد که از کشفیات تپه زاگرس سنندج بود در موزه سنندج نگهداری و در معرض دید عموم مردم قرار گرفته است.
وی بیان داشت: هر ساله مهمانان و گردشگران داخلی و خارجی زیادی از این موزه تاریخی و باستانی بازدید می کنند که در طول سال این تعداد به بیش از 4 تا 5 هزار نفر می رسد.
پایان پیام/
نظر شما