به گزارش خبرگزاری شبستان ،سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی گفت که رابطه میان روسیه و اتحادیه اروپا باید اهداف بلندمدتی را به روشنی ترسیم کند و اتحادیه اروپا باید استفاده از اصل دوست یا دشمن را در رابطه با روسیه کنار بگذارد.
لاوروف در مقاله ای که برای روزنامه «کامرسانت» نوشت مسئله روابط روسیه-اتحادیه اروپا به ویژه حل محور اوکراین را مورد بررسی قرار داده است.
او اشاره کرده است به اینکه 2014 زمان خوبی برای آن است که به یاد آوریم چه اتفاقی ممکن است رخ دهد اگر دیپلماسی به شکست بینجامد:امسال جهان بیست و پنجمین سالگرد سقوط دیوار برلین،هفتاد و پنجمین سالگرد آغاز جنگ جهانی دوم و صدمین سالگرد وقوع جنگ جهانی اول را شاهد خواهد بود.
لاوروف در این مقاله همچنین اشاره می کند به اینکه امروز اصول دموکراسی و بازارهای اقتصادی در سراسر منطقه «یورو آتلانتیک» جهانی شده است و در نتیجه ،اروپا باید به عنوان مدلی برای بقیه جهان عمل کند.
اما وزیر خارجه روسیه هشدار می دهد که ادامه اختلافات میان شرق و غرب در مورد برخی مسائل می تواند منجر به منازعات جدی شود.
سرگئی لاوروف در مقاله خود به طور کلی به 9 پیام کلیدی اشاره کرده است:
_ رویکرد اتحادیه اروپا در قبال روسیه
رسانه های غرب یک کمپین اطلاعاتی ضد روسی را با لفاظی هایی که شبیه جنگ سرد است به راه انداخته اند.در مرکز این کمپین در رسانه های اروپایی،موقعیت کنونی اوکریان قرار دارد.اختلاف برانگیزترین مسئله در این زمینه توافق اوکراین-اتحادیه اروپا است که به عنوان بخشی از برنامه همکاری شرقی اتحادیه اروپا پیش نویس شده است.
_همکاری شرقی
بخش های مختلف همکاری شرقی گویای آن است که این برنامه به هیچ عنوان ترغیب کننده هیچ نوع منازعه ای نیست اما اکنون به همسایه های مشترک روسیه و اتحادیه اروپا گفته می شود که یک طرف را انتخاب کنند و تصمیم بگیرند که با اروپا هستند یا با روسیه.
روابط میان روسیه و اوکراین
روسیه همواره طرفدار پرو پاقرص این مفهوم بوده که هر کشور مستقل این حق را دارد که مسیر پیشرفت ملی اش را مشخص کند و عضویت در ائتلاف های مختلف را انتخاب کند.روسیه همواره آگاه بوده است از اینکه انسجام تنها در صورتی قوی و ادامه دار است که مبتنی بر منافع دو جانبه باشد.
_سیاست های اتحادیه اروپا
روسیه انتظار دارد که شرکای اروپایی اش نیز به حق مردم اوکراین برای انتخاب سرنوشت خود احترام بگذارند.روسیه کاملا تعجب کرد از اینکه انتخاب آزاد مردم اوکراین بر اساس نگرانی های آمریکا و اتحادیه اروپا از آنها گرفته شده است و آینده اوکراین بی شک در گروی تصمیمات اروپا قرار دارد.
آنهایی که می گویند اوکراین باید همان راهی را که لهستان و دیگر کشورهای اروپای شرقی رفته اند را دنبال کند یک نکته اساسی را مورد بی توجهی قرار داده اند و آن اینکه چشم انداز روشنی در مورد عضویت اتحادیه اروپا در اسرع وقت به «کی اف» ارائه نشده است . آنچه صرفا به کی اف به طور یکجانبه گفته شده این است که شرط های دیکته شده از سوی بروکسل را بپذیرد.این شرط ها شامل برداشتن کامل موانعی است که جلوی گسترش تجاری اتحادیه اروپا را می گیرد.
_موقعیت کنونی در اوکراین
موقعیتی که در آن خواسته ای که مردم به صورت دموکراتیک بیان کرده اند با «دموکراسی خیابانی» جایگزین می شود که در آن عقیده چند هزار معترض که به دولت فشار وارد می کنند به عنوان «صدای مردم» ترسیم می شود و این نمی تواند به هیچ عنوان قابل قبول باشد.
راندن کشتی در کشوری که در قلب قاره اروپا قرار دارد نمی تواند در راستای منافع هیچ یک از مردم نباشد.نمی توان چشم بر روی این حقیقت بست که اقدامات نیروهای ضد دولتی در اوکراین به طور روز افزون نشان دهنده یک موج افراطی و ملی گرایانه است و اینکه لفاظی های ضد روسی در برخی محافل می رود تا دست در دست شعارهای نژادپرستانه بگذارد.
رویکرد کوته بینانه اتحادیه اروپا
تلاش ها برای چشم بستن بر روی همه این چیزها با ترسیم موقعیت کنونی بر اساس دیدگاه اپوزیسیون «خوب» علیه دولت «بد» کاملا کوته بینانه است.اروپا تلاش می کند تا واقعیت را انکار کند و مشکلات خود در حوزه روابط قومی و اختلافات فرقه ای را کوچک جلوه دهد. در اینجا این ضرب المثل به ذهن خطور می کند:آنهایی که در خانه های شیشه ای زندگی می کنند نباید سنگ پرتاب کنند.
_روسیه قصد پیوستن به اتحادیه اروپا را ندارد
سیاست سنتی اتحادیه اروپا در قبال همسایگانش این است که این کشورها را با استانداردهای خود منطبق کند و از آنها انتظار دارد تا رهبری اتحایده اروپا را بپذیرند.اما روسیه نمی خواهد عضو اتحادیه اروپا شود .همکاری بین این دو قدرت بزرگ در قاره اروپا تنها می تواند رابطه میان دو قدرت برابر باشد.
_همکاری بالقوه روسیه-اتحادیه اروپا
امکان همکاری میان روسیه و اتحادیه اروپا بسیار زیاد است و بالقوه وجود دارد.این د و قدرت بر اساس ماهیت وابسته اقتصادهایشان و همچنین میراث فرهنگی مشترک با یکدیگر متحد هستند.روسیه یک سوم تقاضای اتحادیه اروپا برای نفت و گاز طبیعی را برآورده می کند.اتحادیه اروپا شریک دیگری ندارد که این حجم از انرژی را برایش تهیه کند.
_چه کسی باید ارزش های مشترک را تعیین کند؟
لاوروف موافق این مفهوم است که ارزش های مشترک باید پایه های خانه مشترک اروپایی را تحکیم کند اما روسیه و اتحادیه اروپا باید در مورد اینکه این ارزش ها دقیقا چه هستند و چه کسی باید آنها را تعیین کند به توافق برسند.
روسیه معتقد است که ارزش های مشترک باید تولید توافق دوجانبه باشند و نه ابداع یک بلوک یا یک کشور مستقل.
لاوروف اشاره می کند که یکی از اصول پایه ای دموکراسی احترام به عقیده دیگران است.
خبرگزاری شبستان: وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی گفت که رابطه میان روسیه و اتحادیه اروپا باید اهداف بلندمدتی را به روشنی ترسیم کند.
کد خبر 344252
نظر شما