به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدعلی نجفی، استاندار گیلان، امروز(28 بهمن) در سی و دومین همایش و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین شناسی در تالار حکمت دانشگاه گیلان با بیان اینکه بخش وسیعی از استان گیلان را جلگه و دشت تشکیل داده و مابقی نیز کوهستانی است، اظهار کرد: استان گیلان به واسطه رشته کوههای البرز و کوههای تالش از سرزمین ایران جدا شده و جزء قسمت جنوبی دریای خزر محسوب میشود.
وی با بیان اینکه علم زمین شناسی یک علم کهن و سابقه دار است بر کنجکاوی بشر در مورد زمین تاکید کرد و افزود: این کنجکاوی به این علت است که بشر و سایر موجودات زنده، هستی خود را مدیون زمین بوده و غذای خود را از آن به دست میآورند.
نجفی با اشاره به عامل دیگر کنجکاوی ادامه داد: بشر همواره به خاطر حوادث ناگواری مانند زلزله، سیل، طوفان، آتشفشان و .. نگران زمین است و سعی دارد تا حتی المقدور از وقوع این حوادث جلوگیری کرده و یا حداقل آن را پیش بینی کند.
وی با بیان اینکه زلزله شریط مناسب را برای شیوع بیماریها وآالودگیهای زیست محیطی فراهم میکند، گفت: تهیه نقشههای پایه کاربردی علوم زمین در شناخت مخاطرهها ضرورت دارد.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به برگزاری این کنگره بین المللی در سه شاخه علوم زمین شناسی، پزشکی و کشاورزی و زیست محیطی گفت: این کنگره به لحاظ چشم انداز و کاربردها در راستای توسعه پایدار اهمیت دارد.
وی با تصریح به اهداف همایش، حفظ منابع طبیعی و محیط زیست، بهبود صنایع غذایی، جانمایی مناسب برای مکانهای مدیریت پسماند استان، افزایش بهره وری تولید، کاهش وابستگی به واردات محصولات استراتژیک، کمک به توسعه استان با ایجاد کمترین آلودگیها، بهسازی مصرف آب، خاک، انرژی و نهادههای کشاوری از اهم اهداف برگزاری این همایش است.
وی با تاکید بر اینکه آموزش پیشگیری از خطرات و کاهش آسیبها حائز اهمیت بوده و میبایست در فرهنگ استان نهادینه شود تصریح کرد: با حمایت مدیران دستگاههای اجرایی و همراهی ارگانهای علمی در انجام مطالعات پایه علوم زمین قبل از اجرای طرحهای عمرانی و آمایشی، توسعه پایدار استان محقق میشود.
پایان پیام/
نظر شما