بانو مجتهده امین نسبت به مسایل فرهنگی جامعه حساس بود

فائزه مصلحی،‌استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تلاش های بانو مجتهده امین در راستای ترویج معارف دینی،‌ گفت:‌ این عالمه هرگز نسبت به مسایل منفی فرهنگی در زمان خود از جمله جریان کشف حجاب بی تفاوت نبود.


به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان،‌ برنامه «اردی بهشت»،‌ به تهیه کنندگی «ناصر رنجبر»،‌صبح دوشنبه،‌28 بهمن ماه در راستای معرفی شخصیت علمی و عرفانی بانو مجتهده امین،‌ با حضور فائزه مصلحی،‌استاد حوزه و دانشگاه و معصومه طاهری، ‌دبیر علمی کنگره بزرگداشت بانو مجتهده امین،‌ به روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.


بر پایه این گزارش، فائزه مصلحی،‌ استاد حوزه و دانشگاه، ‌در این برنامه با اشاره به شخصیت علمی بانو مجتهده امین گفت: آن عالمه در شرایطی اجتماعی که اعتقاد بر این بود که زنان در حد روخوانی قرآن باید سواد داشته باشند با جهد و تلاش به تحصیلات دینی پرداخت.


وی با بیان اینکه بانو مجتهده امین در تمامی ساحات زندگی خود به عنوان یک الگو و شخصیتی سرآمد برای زنان محسوب می شود،‌تصریح کرد: در کتاب «روش خوشبختی» نوشته آن عالمه با اشاره به ابعاد مختلف توفیق در زندی فردی و اجتماعی به دو عامل اشاره شده است که شامل صحت بدن و آرامش فکری است.

 مصلحی ادامه داد: در این کتاب صحت بدن علاوه بر اینکه سبب می شود تا آدمی بندگی خدا را به سهولت داشته باشد،‌برای زنان باعث می شود تا وظایف مادری و همسری خود را نیز انجام دهند و فردی فعال برای جامعه خود باشند.


وی گفت: بانو مجتهده امین در ساحات مختلفی فعال بود،‌او در عین حال که تدریس داشت نسبت به حوادث فرهنگی زمان خود بی تفاوت نبود از جمله در مورد کشف حجاب مقاله جالب توجهی می نویسد که بخشی از این مقاله در کتاب روش خوشبختی ارایه شده است.


گفتنی است بانو مجتهده امین در سال 1308 در اصفهان چشم به جهان گشود. نَسَبش با سی واسطه به علی بن حسین(ع) می‌رسد. او از چهار سالگی به فراگرفتن قرآن و از یازده سالگی به تحصیل زبان عربی پرداخت. با اینکه در پانزده سالگی ازدواج کرد، هرگز همسرداری و تربیت فرزندان، او را از تحصیل علم باز نداشت. در بیست سالگی به تحصیل فقه و اصول، تفسیر و علم حدیث پرداخت و به حکمت، فلسفه و عرفان روی آورد. علیرغم تمام مشکلاتی که در آن دوران برای تحصیل بانوان متدیّن وجود داشت، در چهل سالگی به دنبال سال‌ها تلاش شبانه‌روزی به اخذ درجه اجتهاد نائل آمد.

وی پس از پشت سر نهادن مدارج علمی در حضور استادانی چون شیخ ابوالقاسم زفره‌ای، حسین نظام الدین کچویی، سید ابوالقاسم دهکردی، میرزا علی آقا شیرازی، میر سید علی نجف آبادی، از دو شخصیت دیگر به نامهای محمدکاظم شیرازی و شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم، اجازه اجتهاد دریافت کرد.


در قسمتی از اجازه‌نامه مرحوم آیت‌الله شیرازی در توصیف ایشان چنین آمده‌ است:
دختر مرحوم حاج سید محمدعلی امین التجّار اصفهانی که بانویی بزرگوار، شریف، اصیل، عالم و فرزانه، برگزیده زنان زمان و مایه شگفتی دورانش می‌باشد، از کسانی است که مدت مدیدی از عمرش و زمان درازی از زندگیش را صرف تحصیل علم نموده‌است.

پایان پیام/

 

کد خبر 344176

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha