طرح انتقال آب به قم از پیچیده ترین طرح های آبرسانی خاورمیانه است

استاندار قم با اشاره به آغاز بهره برداری آزمایشی از طرح اضطراری انتقال آب از سرشاخه های دز به این استان گفت: طرح انتقال آب به قم از پیچیده ترین طرح های آبرسانی خاورمیانه است.

حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین موسی پور شب گذشته (7 اردیبهشت) در نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قم با اشاره به آغاز عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به این استان از سال 80 اظهار کرد: در دو سال اخیر با توجه به شدت گرفتن مشکل کم آبی در استان، این پروژه سرعت بیشتری یافت.


وی ادامه داد: با توجهات دولت و تزریق اعتبار مناسب طرح اضطراری انتقال آب به استان قم طراحی و اجرا و آرزوی دیرینه مردم قم تحقق یافت که بهره برداری رسمی از این پروژه به زودی انجام می شود.


وی با اشاره به ورود دو هزار و 500 لیتر آب از سرشاخه های دز به شبکه توزیع آب قم در روزهای اخیر گفت: در دو روز آینده تمام شبکه شهری قم به صورت پایدار از نعمت ارزشمند آب شیرین بهره مند می شود.


حجت الاسلام والمسلمین موسی پور، پروژه آبرسانی به استان قم با طول 290 کیلومتر را از پیچیده ترین طرح های آبرسانی خاورمیانه دانست و تصریح کرد: اجرای چهار بند انحرافی در ارتفاعات سرشاخه های دز، حفر 54 کیلومتر تونل انتقال آب، اجرای 180کیلومتر خط انتقال آب از گلپایگان تا قم با استفاده از لوله های دو هزار میلیمتری و طراحی هفت مخزن آب در این مسیر و طراحی و اجرای سد کوچری با ظرفیت 207 میلیون متر مکعب از مهم ترین ویژگی های این طرح مهم عمرانی است.


وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها یک دهم ظرفیت اصلی به بهره برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: با بهره برداری فاز نهایی این پروژه آب شیرین قم و 10 شهر دیگر در مسیر انتقال را تامین می شود.


استاندار قم، با اشاره به رفع مشکل کیفیت و کمیت آب با بهره برداری نهایی این پروژه، اثرات مثبت اجرای آن در بخش های مختلف را یادآور شد و افزود: تاکنون در حدود 900 میلیارد تومان برای اجرای این خط انتقال هزینه شده است.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تدوین پیش نویس سند توسعه صنایع فرهنگی استان قم، ضرورت بررسی دقیق و کارشناسی این طرح را یادآور شد و افزود: شرایط خاص فرهنگی و ویژگی های استان قم خصوصاً وجود حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و ظرفیت های مذهبی دیگر این استان باید در این طرح لحاظ شود.


حجت الاسلام والمسلمین موسی پور با تاکید بر ضرورت طراحی نماد شهر مقدس قم با محوریت حرم مطهر حضرت معصومه(س) گفت: ویژگی ها و امتیازات منحصر به فرد استان قم از جمله وجود مسجد مقدس جمکران، امامزادگان و بزرگترین حوزه علمیه جهان در این شهر، جایگاه قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی، پیشینه مستحکم مردم این شهر در پیوند با اهل بیت(ع) و... باید در طراحی نماد این شهر مورد توجه باشد.


وی با اشاره به فراهم آوری زمینه های طراحی و اجرای ورودی اصلی شهر قم در مقابل شهرک چاپ و نشر و فناوری اطلاعات، خواستار فراخوان طراحی نماد اصلی شهر قم با توجه به شاخص های فرهنگی، مذهبی، سیاسی این استان و با محوریت حرم مطهر حضرت معصومه(س) شد.
 

استاندار قم همچنین با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهاد اقتصادی، نقش مهم شورای فرهنگ عمومی در جهت دهی جامعه به سمت این آرمان مقدس را یادآور شد و گفت: مقام معظم رهبری بر اساس اقتضائات و شرایط داخلی و بین المللی نظام اسلامی این رویکرد را ارائه کرده است و این رویکرد باید در تمام شئونات جامعه خود را نمایان سازد.


تولیت آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه (س)، نیز در این جلسه ضمن تقدیر از تلاش های مسئولان نظام اسلامی برای خدمات رسانی هر چه بهتر به اقشار مختلف جامعه اظهار داشت: سال گذشته با همت تمامی مسئولان، سالی بیادماندنی بود و شروع خوبی را برای سال جدید نوید داد.


وی با اشاره به خدمات رسانی مطلوب دستگاه های استان در تعطیلات نوروز، ضمن تشکر از حجت الاسلام والمسلمین موسی پور، استاندار قم خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر با همت مسئولان و خدمات رسانی گسترده تر به مردم چهره شهر قم تغییر کرده است.


آیت الله سعیدی، با اشاره به بهره برداری آزمایشی از طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به استان قم، با تقدیر از تلاش های دولت، نمایندگان مجلس، مسئولان طرح و بالاخص استاندار قم گفت: با تاکید مقام معظم رهبری و حمایت دولت این آرزوی دیرینه مردم قم محقق شد و آب شیرین و کام مردم ولایتمدار این شهر را شیرین کرد.


پایان پیام/

کد خبر 34392

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha