باید از مهاجرت نخبگان جلوگیری کرد/ محیط دانشگاه باید نقدپذیر باشد

خبرگزاری شبستان: مشاور ارشد وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید از مهاجرت نخبگان جلوگیری شود و با استفاده از روش های مختلف زمینه بازگشت این افراد را به داخل فراهم کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عبدالحسین فریدون پیش از ظهر امروز (27 بهمن) در مراسم تقدیر و معارفه رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) که در سالن اجتماعات شهدای گمنام این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: ما در نظامی زندگی می کنیم که قبل از انقلاب، دانشگاه ها به تعداد انگشتان دست بود و امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در هر شهر؛ دانشگاه هایی با ویژگی های خاص وجود دارد.
 

وی ادامه داد: به دنبال حماسه بزرگی که مردم و در کنار آن، دانشگاهیان آفریدند انتظاراتی از دولت وجود دارد که دانشگاهیان این قشر فرهیخته، انتظاراتی دارند و وظیفه وزارت علوم و دانشگاه ها است که به عنوان مجموعه ای که موتور پیشران توسعه علمی کشور هستند، این انتظارات را تأمین کرده تا دانشگاه ها با فضای پرنشاط این رسالت را انجام دهند.

 

حفظ کرامت افراد باید سرلوحه کار ما باشد
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: نکته اول و بسیار مهم که باید سرلوحه کار ما باشد، حفظ کرامت و حرمت افراد اعم از اساتید، دانشجویان و کارکنان است که این امر باید مورد توجه باشد.
 

وی افزود: نکته دیگر وجود فضای آرام به دور از تنش های سیاسی و سلیقه ای و حاکمیت ارکان اصلی دانشگاه یعنی هیئت امنا، هیئت رئیسه و شورای دانشگاه است که باید سعی کنیم با انتخاب افراد علمی، شایسته و شایسته سالاری جایگاه این ارکان را فراهم کنیم.
 

فریدون اعلام کرد: افرادی که در این ارکان ها مشغول به کار می شوند باید محبوبیت، مدیریت و تجربه لازم را داشته و در راستای ارتقای علمی دانشگاه تلاش کنند و ما باید در این راستا بکوشیم.
 

وی توضیح داد: قانونمند کردن دانشگاه ها نکته مهم دیگری است که در احقاق حقوق اساتید و کارکنان موثر است و ان شاالله به کمک مدیران و جایگزین کردن قوانین قدم های خوبی را در این راستا برداریم.
 

مشاور ارشد وزیر علوم عنوان کرد: زمینه و محیط دانشگاه را باید به گونه فراهم کنیم که دستگاه های امنیتی و انتظامی و دیگر دستگاهها که وجودشان در دانشگاه ها ضروری است در راستای ایجاد فضای امن برای اساتید و دانشجویان قدم بردارند.

 

اساتید و دانشجویان قشرهای فرهیخته هستند
وی با اشاره به لزوم نقد و نقدپذیری گفت: محیط دانشگاه باید نقدپذیر و نقاد باشد تا بتوانیم نقد کرده و از طرفی نیز نقدها را بپذیریم و محیطی آرام با حفظ تمام خطوط قرمز و قوانین داشته باشیم.
 

فریدون به اهمیت مدیریت مشارکتی اشاره کرد و توضیح داد: مدیریت مشارکتی می تواند بسیاری از مسائل و مشکلات را حل کند و از همین رو نیز درصدد تدوین آیین نامه ای هستیم که مدیران گروه با نظر و رأی اساتید انتخاب شوند و اعتقاد ما این است که دانشگاه ها، مرکز فرهیختگان است، اساتید و دانشجویان قشرهای فرهیخته هستند و اداره محیط های دانشگاهی توسط فرهیختگان سخت نیست و مدیران مملکت از دانشگاه ها انتخاب می شوند.
 

وی تأکید کرد: باید تشکل های صنفی، کارمندی و انجمن های علمی و صنفی ما بتوانند در چارچوب مقررات و قوانین تنظیم شده فعال باشند و دانشجویان و اساتید در محیط شاداب فعالیت کنند.
 

استفاده از تمام نیروها با رعایت خطوط قرمز در محیط دانشگاه
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: ما باید جذب حداکثری و دفع حداقلی داشته باشیم و تمامی مقررات باید در جهتی باشد که تمام نیروها ضمن رعایت خطوط قرمز و اعتقاد به نظام در محیط های دانشگاهی مورد استفاده قرار گرفته و از توان علمی آنها استفاده شود.
 

وی در ادامه به لزوم جلوگیری از مهاجرت نخبگان اشاره کرد و گفت: باید از مهاجرت نخبگان جلوگیری شود و در دانشگاه ها این افراد را به کار گیریم و با استفاده از روش های مختلف زمینه مهاجرت و بازگشت این افراد را به داخل فراهم کنیم و از اینها به صورت نیمه وقت و پاره وقت استفاده کنیم.
 

فریدون یادآور شد: ارتباط بین المللی دارد به کمک دولت فراهم می شود و ارتباط با دیگر کشورها از ضروریات است که در محیط های علمی باید حاکم باشد و ان شاالله دانشگاهیان بتوانند از این فرصت استفاده کنند و تبادل علمی و تبادل دانشجو داشته باشیم.

 

فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها باید بر اساس نیازهای منطقه ای باشد
وی در ادامه به اهمیت پژوهش های دانشگاهی با توجه به نیاز مناطق اشاره کرد و گفت: باید به پژوهش ها جهت داده شود و از پراکندگی کارها جلوگیری کنیم، ما باید پژوهش ها را منطقه ای کرده و نیازها؛ منطقه ای بررسی شود و فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها باید بر اساس نیاز منطقه باشد و البته دانشگاه ها باید بین المللی بدانند ولی فعالیت ها را باید منطقه ای کنیم تا مردم از اثرات دانشگاه ها بهره مند شوند.
 

مشاور ارشد وزیر علوم توضیح داد: ما در حال حاضر 4 میلیون دانشجو و 60 هزار عضو هیئت علمی در کشور داریم و باید به کیفیت فعالیت ها اندیشید و رشته های مورد نیاز منطقه، کشور و هدفمند باشد.
 

وی خاطر نشان کرد: فعال کردن انجمن های علمی در دانشگاه ها می تواند زمینه فعالیت علمی دانشجویان را فراهم کند؛ دانشگاه های ما اعم از دولتی و غیردولتی از نظر تعداد دانشگاه ها و ایجاد فضای آموزشی در سال های اخیر توسعه پیدا کرده اند و باید جهت دهی کرده و از امکان بهینه استفاده کنیم و ما در سال جاری نزدیک 400 هزار صندلی خالی داریم.

 

گشایش فرهنگی در دانشگاه ها باید ایجاد شود
فریدون با تأکید بر لزوم تبدیل علم به ثروت ادامه داد: یکی از برنامه های دولت تکمیل چرخه علم و در واقع تبدیل علم به تولید و ثروت است که نقش عمده این امر بر عهده دانشگاه ها است از این رو باید برنامه ریزی کرده و بکوشیم هر دانشجوی ما بعد از فارغ التحصیلی کارآفرین باشد.
 

وی افزود: در محیط های دانشجویی ما یأس و ناامیدی دیده می شود که دلیل آن آینده دانشجویان است که اگر چرخه تبدیل علم به تولید و ثروت کامل کنیم، می توانیم ایجاد انگیزه کرده و محیط شادابی را در دانشگاه فراهم کنیم و در خصوص بیکاری نیز کمک بزرگی به دولت کرده باشیم.
 

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: نقش دانشگاه ها در بُعد فرهنگی نیز مهم است و اگر گشایش فرهنگی در دانشگاه داشته باشیم این گشایش فرهنگی در همه اقشار ایجاد می شود.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 343911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha