نیاز کشور به تجهیزات پیشرفته/تامین بازار میوه شب عید

خبرگزاری شبستان: محمدرضا شافعی‌نیا مدیرعامل موسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت کشاورزی اهم فعالیت‌های این موسسه غیردولتی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محمدرضا شافعی‌نیا درباره موسسه جهاد استقلال گفت: این موسسه نهادی غیردولتی است که فعالیت آن در مجلس با توجه به نیاز بخش کشاورزی تصویب شد و با هدف حمایت و ساماندهی نیازها و خدمات بخش کشاورزی این بخش را پشتیبانی می کند.

وی افزود: موسسه ما به صورت هولدینگ از شرکتهای خدمات دهنده کشاورزی حمایت می کند و به عنوان بنگاهی اقتصادی فعالیت می‌کنند و سود موسسه در راستای توسعه بخش کشاورزی هزینه می‌شود.

شافعی نیا درباره استراتژی های این موسسه گفت: حمایت از بخش کشاورزی و تولید تفکر اقتصادی کردن تولیدات و همچنین کسب درآمدهای مشهور از بنگاههای اقتصادی بخش کشاورزی از جمله استراتژی های ماست.

وی درباره دیگر فعالیت های این موسسه در سال جاری گفت: در بهره وری آب و توسعه آبیاری نوین و تامین نیازهای آن و همچنین تامین بذر و سموم و ماشین آلات وارداتی و تنظیم نیازهای بخش تولید فعالیتهای زیادی در این موسسه ما انجام گرفته است اما مشکلاتی در بخش کشاورزی است که برنامه هایی با وزارت جهاد کشاورزی برای تسریع رفع آنها داریم.

وی افزود: اقتصاد کردن تولید و افزایش بهره وری با استفاده از توسعه تکنولوژی و ایجاد اشتغال در کنار جوان کردن نیروهای بخش کشاورزی از موضوعاتی است که باید به آن رسیدگی شود.

وی درباره اصلاحات ژنتیکی بخش دام گفت: در راستای افزایش تولید اصلاحات ژنتیکی را در دامها داشته‌ایم که کمک زیادی به ما کرده است در بخش مکانیزاسیون نیز با توجه به اینکه تکنولوژی کشور به روز نیست سعی کرده ایم تکنولوژی های جدید با علم روز را داشته باشیم تا جوانان تحصیلکرده حوزه کشاورزی که به دلیل نبود تکنولوژی و امکانات تمایلی به حضور در بخش کشاورزی ندارند تشویق به استفاده شوند.

وی با اشاره به پایلوت بودن شهرستان زنجان در بحث ارتقاء تکنولوژی گفت: میزان تولید گندم از 5 تن در هر هکتاب به 8/10 تن رسیده است که نشاندهنده نیاز تکنولوژی است.

وی در ادامه از سیاستهای حمایتی این موسسه از جمله توجه به بیمه کشاورزان خبر داد و گفت: علی رغم توجه دولت به بیمه کشاورزی تولیدکننده ها از بیمه رضایت ندارند به همین دلیل در پی ایجاد بیمه ای برای کشاورزان هستیم که تمامی بخش ها را از جمله بیمه تکمیلی، بیمه تضمین خرید محصولات، تجهیزات و تولیدات را داشته باشیم.

وی افزود: این بیمه درآمد کشاورز را تضمین می کند تا در صورتی که محصول کاشته شده در بازار متقاضی نداشت کشاورز ورشکست نشود یا در صورت آسیب دیدن و نیاز به درمان بتواند از پس هزینه های سنگین بربیاید.

شافعی نیا با اشاره به اینکه 400 میلیارد تومان سرمایه اولیه برای تامین این بیمه نیاز است گفت: در ابتدا 40 میلیارد تومان سرمایه اولیه نیاز بود تا تشکلهای کشاورزی و بخش غیردولتی برای این بیمه به عنوان سرمایه اولیه داشته باشند اما انقدر تصویب این طرح طول کشید که در حال حاضر 400 میلیارد تومان سرمایه اولیه نیاز است و بخش خصوصی از پس هزینه ان برنمی آید.

وی تاکید کرد: این بیمه قرار نیست دولتی باشد بلکه به صورت یک بخش خصوصی کشاورزان را حمایت خواهند کرد و دولت نیز می تواند با سیاستگذاری و نظارت به این بیمه کمک کند.

شافعی نیا تصریح کرد: طرح جامع بیمه کشاورزی تمام شده و امیدواریم مسایل مالی نیز حل شود زیرا در صورت مهیا شدن هزینه اولیه طی دو ماه این طرح قابل اجراست.

وی تعلل بیمه مرکزی را دلیل این اتفاق عنوان کرد و گفت: بیمه مرکزی اگر این موضوع را سریعتر پیگیری می کرد سرعت اجرای کار بسیار بالاتر از وضعیت فعلی بود.

تولیدات میوه در داخل پاسخگوی نیاز شب عید

شافعی نیا درباره میزان تولید میوه در داخل و تامین بازار شب عید گفت:‌ در حال حاضر میزان تولیدات بسیار خوب بوده و برای شب عید بازار میوه تامین است و بعید به نظر می رسد که نیازی به واردات باشد.

وی با اشاره به سرمای اخیر کشور گفت: به دلیل اینکه برداشتهای میوه پیش از این انجام شده بیشتر محصولات در انبار بوده و آسیبی ندیده است.

مدیرعامل موسسه جهاد استقلال درباره کشت فرامرزی که در برنامه های جهاد کشاورزی است گفت: وزارت جهاد کشاورزی در برخی کشورها به خصوص کشورهای افریقایی طرحهایی را پیشنهاد کرده که با استفاده از منابع آنها بتوانیم کشت فرامرزی خود را گسترش دهیم زیرا در برخی کشورها هزینه تمام شده محصول بسیار پایین تر است.

پایان پیام/
 

کد خبر 343877

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha