پشتوانه مردمی و روحانیت مبارز، انقلاب اسلامی را حفظ کرده است

خبرگزاری شبستان: یک مبارز انقلابی از دارالمومنین کاشان گفت: پشتوانه مردمی و روحانیت مبارز علاوه بر اینکه تاکنون انقلاب را به پیروزی رسانده عامل حفظ و راهکار استمرار و دوام آن نیز شده است.

علی یزدان خواه، یک مبارز انقلابی از دارالمومنین کاشان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: در سنین طفولیت در هفت سالگی مادر و در دوران نوجوانی در سن 12 سالگی پدرم را از دست دادم و از آن پس سرپرستیم را خواهرم که فرزند نداشت به عهده گرفت.

 

وی با اشاره به گذراندن تحصیلات ابتدایی و پس از آن تحصیل دورس حوزوی به صورت متفرقه افزود: با شرکت در کلاس های آیت الله امامت در مکان بالای مسجد صادقیه و آقای تفویضی در مدرسه امام کاشان دروس حوزوی را در حد جامع المقدمات پشت سر گذاشتم.

 

به گفته وی، در این مسیر تحصیل علوم حوزوی، شرکت در جلسات مذهبی در هفت سالگی بر سر دوش پدر و تاثیرپذیری از خواهر و شوهر خواهرم که سرپرستی مرا به عهده داشتند راه خود را پیدا کردم و از 12 سالگی که همزمان با مرجعیت آیت الله بروجردی بود وارد اجتماع و فضای کاری شدم.

 

*همیشه روحانیت مبارزه همواره به داد این مردم رسیده است

 

پدر شهید مهدی یزدانخواه با اشاره به برپایی جلسات سخنرانی شهید نواب صفوی و واحدی که به کاشان دعوت می شدند و شرکت وی در این جلسات افزود: قضایای آیت الله کاشانی و مصدق نیز در زمانی که هشت سال داشتم اتفاق افتاد و در ذهنم ماند.

 

یزدان خواه با تاکید بر اینکه در تمام این حوادث این روحانیت مبارز بود که همیشه به داد مردم می رسید گفت:همانطور که شیخ فضل الله نوری در مشروطه مسیر اصلی را به مردم نشان داد در قضیه ملی شدن صنعت نفت نیز آیت الله کاشانی تلاش های فراوانی کرد.

 

وی تصریح کرد:بعد از این قضایای صنعت نفت که شاه فراری شد و آمریکائی ها دوباره وی را برگردانند دوران مرجعیت آیت الله بروجردی آغاز شد و در این دوران دار و دسته شاه بواسطه وجود این مرجع اعلم نمی توانستند فعالیت های خرابکاری خود را انجام دهند.

 

به گفته وی، حتی زمانیک ه در اواخر عمر آیت الله بروجردی شاه می خواست حرکت هایی را آغاز کند این مرجع بزرگوار فرموده بود "به جدم زهرا(س) قسم از این مملکت بیرون می روم تا بفهمید این شما هستید که مملکت داری می کنید یا روحانیت مبارز است که آرامش و دینداری مردم را نگه داشته است."

 

*علما نقش تعیین کننده در تاریخ دارند

 

یزدانخواه اظهارداشت: شاه شش ماه بعد از فوت آیت الله بروجردی فعالیت های خود را می خواست با تصویب قانون کاپیتالاسیون آغاز و برنامه های خود را عملی کند بطوریک ه امام خمینی(ره) با صدور یک اعلامیه دلسوزانه و پدرانه به زبان نرم و دلالت شاه را موعظه و نصیحت کرد که "دست از این کارها بردار همانطور یک کارگر می تواند به قدر خودش برای مردم مفید باشد تو هم به قدر یک شاه " اما شاه به کلام امام راحل اهمیت نداد و بعد از چند روز امام خمینی(ره)مجدد شاه را با اعلامیه تندتری مورد خطاب و هشدار قرار داد.

 

وی با اشاره به پخش این اعلامیه ها در کاشان افزود:بعد از اخطار دوم امام که شاه اهمیت نداد امام خمینی(ره) به مدرسه علمیه قم رفت و سخنرانی شدیدی را در آنجا ایراد کرد که متاسفانه در آن زمان ماموران دستگاه بسیاری از روحانیون را از بالای پشت بام مدرسه به پایین انداختند.

 

به گفته وی، مردم با همه این جریانات و اعلامیه های روشنگرانه امام فهمیدند که چه کسی دوستدار ملت ایران است.

 

*روشنگری امام راحل در قالب سخنرانی و صدور اعلامیه

 

یزدان خواه، تصویب قانون کاپیتالاسیون، آزادی زنان و اصلاحات ارضی را سه برنامه شاه عنوان کرد و گفت: امام با سخنرانی و صدور اعلامیه نسبت به انجام این فعالیت های ننگین شاه روشنگری و مبارزه می کرد و می گفت: نخواهیم گذاشت این کارها را انجام دهید.

وی اظهارداشت: انجام این اقدامات شاه و کشتن گروه فدائیان اسلام و دیگر حرکت های ضد اسلامی ،فرهنگی و اخلاقی شاه باعث شد تا روحیه مردم جریحه دار شود و با حمایت خود از بنیان گذار جمهوری اسلامی حرکت های انقلابی و مبارزات تدریجی با شاه را به صورت فعالیتهای زیر زمینی و مخفیانه آغاز کنند.

 

*انجام فعالیت های مبارزاتی از طریق مغازه کتاب فروشی در بازار

 

به گفته وی در این سال ها که وی جوانی 24 ساله شده و در یک مغازه ای در مجاورت مسجد میانچال بازار کاشان مشغول کتاب فروشی بود با تحلیل تمام وقایع و اتفاقات سیاسی پیرامون خود فعالیت های انقلابی را با پوشش اقدامات فرهنگی در کتاب فروشی همزمان و همگام با تشکیل گروه منصورون در کاشان پیگیری کرد.

 

یزدان خواه که با ذکر خاطرات آن روز مرتب بر مساله اتحاد و انسجام مردم با محور روحانیت مبارز تاکید می کرد افزود:فعالیت های مبارزاتیم را در سال 42 زمانی که خبر تبعید معمار کبیر انقلاب اسلامی را شنیدم با شرکت در راهپیمایی ها و تظاهرات ها جدی تر ادامه دادم.

 

وی اظهارداشت: یادم هست که وقایع خرداد سال 42 همزمان با ایام محرم شده بود من برای شرکت در دسته جات عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) به زیارت پنجه شاه کاشان رفته بودم که در مراسم خبر آوردند" امام خمینی را گرفتند باید قیام کنیم."

 

به گفته وی، آن روز وقتی خبر تبعید امام را شنیدیم در قالب دسته عزاداری امام حسین(ع) به خیابان رفته و تا مقابل شهربانی کاشان تظاهرات کردیم که به محض رسیدن جمعیت عزادار و معترض به اقدام شاه ملعون در تبعید امام راحل ماموران طاغوت پهلوی به راهپیمایان حمله و عده ای را کشته یا مجروح کردند.

 

یزدان خواه بازگذاشتن در منازل و پناه دادن به راهپیمایان در فرار از دست حملات ماموران پهلوی را یادآورشد و گفت: آن روز من هم به همراه چند نفر دیگر وارد خانه ای شدیم هیچ وقت یادم نمی رود صاحبخانه ما را در زیر زمین پنهان کرد و با دادن ناهار و پذیرایی ما را تا عصر نگه داشت و گفت زمانیک ه کوچه ها و خیابان ها امن شد بروید.

 

فروش 50 رساله امام در هر ماه

 

وی استمرار مبازات انقلابیش در مغازه کتاب فروشی از طریق پخش اعلامیه و فروش رساله به طور مخفیانه که از قم و تهران ارسال می شد را یادآورشد و گفت: هر ماه 50 رساله امام را به مشتریان می فروخته است.

 

این کتاب فروش بازار کاشان اظهارداشت :از طریق مغازه کتاب فروشی در بازار ارتباط بیشتری با انقلابیون و مبازان فعال این قشر پیدا و فعالیتهایم را به صورت جدی تر پیگیری کردم.


به گفته وی، شیخ اسحاق مشکینی روحانی مبارز انقلابی و مبارز سر سخت با اقدامات پهلوی بود که رهبری مبارزات در کاشان را همگام با علمای این شهرستان بویژه با محوریت مرحوم آیت اله شیخ جعفر صبوری بر عهده داشت.

 

*احضار به ساواک و یک ماه زندانی در زندان های قم و تهران/اگر مرا اعدام هم کنند آشکار خواهم گفت:مقلد امام خمینی هستم

 

یزدان خواه بازرسی ساواک از منزل و مغازه وی برای پیدا کردن رساله و احضار وی توسط آنها را خاطرنشان کرد و گفت:از آنجایی که خدا با ما بود قبل از اینکه ساواک برسند تعداد رساله ای که در خانه و مغازه داشتم به فروش رفته بود و هیچ رساله ای موجود نبود.

 

وی با اشاره به اینکه ساواک پس از بازرسی منزل قانع نشد و مرا دستگیر و برای استنطاق با خود بردند، افزود: در آنجا از من پرسیدند مقلد چه کسی هستی و من هم با خود گفتم اگر مرا اعدام هم کنند از گفتن اینکه مقلد امام خمینی(ره) هستم ابایی نخواهم کرد و نخواهم گفت مقلدش نیستم.

 

به گفته وی، آن زمان هر فرد به ازای داشتن هر رساله یک ماه زندانی می شد من نیز به خاطر پاسخ سوال آنها و پخش اعلامیه به یک ماه زندان محکوم شدم که 15 روز آن در زندان قم و 15 روز آن در زندان قزل قلعه تهران سپری شد و به لطف خدا پس از این مدت آزاد شدم.

 

*تشکیل هسته مبارزه و معرفی انقلابیون

 

این فعال فرهنگی دوران انقلاب،شهید جواد یزدانی، شهید محمد رفاهی، مرحوم محمد رسول زاده، سید مصطفی ماجدی، حاج اصغر نقاده، مهدوی،حاج سید احمد بهشتی، پورعسگری، علی اصغر گرانمایه پور نماینده سابق مردم کاشان و آران و بیدگل و حاج اصغر ابن رسول را از فعالان مبارزاتی و اسامی دوستان همرزم خود عنوان کرد و گفت:به توصیه شیخ اسحاق مشکینی رهبر فعالیت های مبارزاتی در کاشان گروهی متشکل از این افراد برای انسجام و تمرکز هر چه بیشتر مبارزات و توسعه آن در سطح این شهرستان شکل گرفت.


یزدان خواه با اشاره به اینکه شیخ اسحاق مشکینی رهبر مبارزات با لباس مبدل شبها خانه به خانه با گروه ملاقات داشت و تشریح برنامه ها را در اختیار اعضا قرار می داد، افزود: همه فعالیت های مبارزاتی انقلابیون در سراسر کشور تا سال 56 و شهادت حاج آقا مصطفی که مبارزات علنی و آشکار شد مخفیانه و پنهانی از چشم دستگاه انجام می شد.

 

وی با ذکر خاطره ای از شهامت شیخ اسحاق مشکینی در روز تشییع پیکر آیت الله العظمی غروی کاشانی از علمای مبارز و پیشگام در مبارزه با رژیم پهلوی در سال 56گفت: یادم هست آن روز که 500 مامور از اصفهان به کاشان فرستاده بودند شیخ اسحاق مشکینی در میدان پانزده خرداد فعلی با کمال شهامت و جسارت جلوی ماموران جمعیت را به دادن شعار مرگ بر شاه تشویق کرد.

 

*برگزاری مجالس چهلم شهادت سید مصطفی تا سرنگونی رژیم منفور پهلوی

 

به گفته وی،با شهادت حاج آقا سید مصطفی خمینی مبارزات اوج گرفت و انگیزه محکمتری برای تداوم پیدا کرد بطوری که فعالیت های مبارزاتی کاشان نیز در مساجد آقا بزرگ، گذر باباولی ، و مسجد میانچال بازار با محوریت علمایی چون آیت الله صبوری، آیت اله مدنی، و آیت الله خراسانی، آین الله سید رضا رضوی، شیخ علی آقا نجفی کاشانی ، شیخ مرتضی صادقی و شیخ احمد اسلامی تبار و دیگر علمای کاشان شدت و حدت بیشتری پیدا کرد.

 

وی افزود: برگزاری مجالس چهلم شهادت سید مصطفی از سال 56 تا سرنگونی رژیم شاه در سال 57 به کرات در سراسر شهر و استان ها بویژه درالمومنین کاشان که چهارمین مجلس چهلم حاج آقا مصطفی بود برگزار شد.

 

*ما در مقابل شهدا و ایثارگران هیچ هستیم

 

یزدان خواه با تاکید بر اینکه دوران فعلی با گذشته قابل مقایسه نیست، افزود: همه ما باید قدر و قیمت انقلاب اسلامی را بدانیم و همچنان در خط ولایت فقیه از آرمان های معمار کبیر انقلاب اسلامی، شهدا و اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت کنیم.

 

وی حضور نقش موثر روحانیت مبارز در تمام طول تاریخ سیاسی ایران را تاکید کرد و گفت: انقلاب ما با شاخصه اسلامی بودن ، حمایت روحانیت مبارز و پشتوانه مردمی پیروز شد که این عوامل همچنان عامل حفظ و تداوم انقلاب است.

 

به گفته وی،ما از امام حسن(ع) و اهل بیت طاهرینش که در مقابل ظلم و جور ایستاد و از اسلام دفاع کرد عزیزتر نیستیم و در مقابل ایثارگری آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا مدیون و هیچ هستیم و کمترین کار را برای این انقلاب انجام داده ایم.

 

*سخن پایانی

این پدر شهید که پسرش مهدی یزدانخواه را در عملیات فاو تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، افزود:مسئولان فراموش نکنند که خدمت به این ملت شریف و ایثارگر و وحدت و همدلی آنها با یکدیگر دشمنان را از تحقق برنامه هایشان ناامید می کند.

 

یزدانخواه با تاکید بر اینکه دشمنان مترصد فرصت و مغتنم شمردن اختلافات و تفرقه در بین این مردم و مسئولان هستند افزود:ضربه هایی که در بعضی مواقع وارد می شود ناشی از عدم اتحاد، انسجام و اختلاف است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 343686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha