افسانه افراسیابی، مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان لرستان، به خبرنگار شبستان گفت: ارتقای فرهنگ عمومی جامعه باید در راس کلیه امور قرار گیرد.
وی، با بیان اینکه فقر اقتصادی در مناطق محروم لرستان ناشی از فقر فرهنگی است، افزود: به دلیل کمبود و یا فقدان ابزارهای فرهنگی در مناطق محروم فقر فرهنگی در استان بیش از فقر اقتصادی نمود دارد.
افراسیابی افزود: کمبود مساجد، کمبود خانههای عالم، عدم پوشش تلویزیونی و تمایل اندک روحانیت برای حضور در مناطق محروم از جمله عوامل موثر در بروز فقر فرهنگی در مناطق محروم استان است.
وی سهم عمدهای از محرومیتهای فرهنگی در لرستان را متوجه مسئولان دانست و افزود: برخی از دستگاههای فرهنگی در این زمینه کم کاری کردهاند.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان لرستان، با اشاره به اینکه همراهی روحانیت با دانشجویان جهادی استان در بسیاری از اردوها نقش بسزایی را در ارتقای فرهنگی مناطق محروم استان داشته است، تصریح کرد: به عنوان نمونه در بسیاری از موارد اختلافات جزئی موجب بروز اختلافاتی جدی بین مردم اهالی تعدادی از روستاهای استان شده بود که با حضور روحانیت و ارشادهای آنها این مسائل که مانع پیشرفت منطقه بودهاند، مرتفع شد.
افراسیابی، نخبه پروری در مناطق محروم، ایجاد پایگاههای فرهنگی و به کارگیری دانشجویان جهادی در راستای تسریع در احداث مساجد، خانههای عالم و پایگاههای فرهنگی و اشتغالزایی از طریق ظرفیتهای موجود در مناطق محروم استان با ارائه تسهیلات را در کاهش محرومیتهای فرهنگی و محرومیتهای اقتصادی و افزایش روحیه مطالبه گری مردم از مسئولان موثر دانست.
وی در ادامه با اشاره به وجود محرومیتها و بیکاری و مهاجرت در استان لرستان، گفت: محرومیتهای لرستان ناشی از ضعف روحیه مطالبهگری مردم از مسئولان است.
افراسیابی، منشا ضعف روحیه مطالبه گری مردم لرستان از مسئولان را که باعث محرومیت لرستان شده است، ناشی از فقر فرهنگی دانست و تصریح کرد: این در حالی است که استان لرستان از ظرفیتهای بالایی در بخش کشاورزی، دامپروری، باغبانی و منابع طبیعی نظیر معادن سنگ برخوردار است، اما به دلیل بهره برداری نامطلوب و غیراصولی از این منابع که ناشی از فراهم نشدن زیر ساختهای مناسب توسط مسئولان است، امروز این استان زرخیز با محرومیتهای زیادی که مسائلی همچون بیکاری و مهاجرت را موجب شده، دست به گریبان است.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج دانشجویی لرستان، با اشاره وجود 800 هزار هکتار زمین زراعی در استان، افزود: متاسفانه با وجود آب فراوان در لرستان به دلیل عدم مهار این آبها و خروج آنها از استان تنها 200 هزار هکتار از زمینهای زراعی به صورت آبی کشت می شوند؛ در حالی که فراهم کردن زیرساختهای لازم توسط مسئولان برای کشت آبی این زمینها علاوه بر کاهش ریسک در بخش کشاورزی و افزایش محصول، سهم به سزایی در ایجاد اشتغال و رفع بسیاری از محرومیتهای اقتصادی می تواند داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما