حضور 15 نویسنده حرفه ای در جشنواره داستان انقلاب

حسین فتاحی با بیان اینکه داوری مرحله نهایی آثار جشنواره توسط داوران از بین 70 اثر صورت گرفت، گفت: خوشبختانه در ششمین دوره حدود 5، 6 اثر خوب داشته ایم و رقابت ها نزدیک به هم بوده است.

به گزارشخبرگزاری شبستان ،حسین فتاحی دبیر هنری ششمین جشنواره داستان انقلاب با بیان این که 400 اثر در این دوره جشنواره داوری شده است، عنوان کرد: داوری مرحله نهایی آثار جشنواره توسط داوران از بین 70 اثر صورت گرفت. دوره اول جشنواره داستان انقلاب تقریبا همین تعداد اثر رسیده است. اما هیچ اثری که قابل تقدیر باشد نتوانسته اند معرفی کنند. اما خوشبختانه در ششمین دوره حدود 5، 6 اثر خوب داشته ایم و رقابت ها نزدیک به هم بوده است.


وی ادامه داد: در مراحل اول داوری ها، مشکل آثار این بوده که نویسندگان دچار شعار زدگی بودند که خوشبختانه در دوره ششم به پختگی رسیده ایم و آثار برگزیده بدون ویرایش قابل ارائه برای چاپ و انتشار هستند. جشنواره با همین ابعاد پایه ریزی شده که نویسنده ها بنویسند و این آثار را مطرح کنند و به اطلاع مردم برسانند که خوشبختانه این اتفاق رخ داده است.


فتاحی عنوان کرد: معمولا در جشنواره های این چنینی نویسندگان حرفه ای شرکت نمی کنند اما در این جشنواره بیش از 15 نویسنده حرفه ای داشته ایم که بدون ترس از این که اثرشان در کنار آثار جوانان داوری شود و یا برگزیده نشود شرکت کرده اند و اتفاقا اکثر برگزیدگان امسال هم از جوانان بوده اند.


وی برنامه های ششمین جشنواره داستان انقلاب را این گونه عنوان کرد: یکشنبه ساعت 15 و 30 دقیقه نویسندگان شهرستان های کشور و تهران که در ششمین جشنواره داستان انقلاب شرکت کرده اند و نویسندگان حوزه هنری به مرقد امام خمینی (ره) می روند و با امام خمینی (ره) تجدید میثاق می کنند.


این نویسنده ادامه داد: برنامه بعدی هم اندیشی نویسندگان جوان تهران و شهرستان های کشور با پیشکسوتان ادبیات انقلاب اسلامی در همان روز است. همچنین دوشنبه 10 صبح در سالن امیرحسین فردی هم اندیشی داریم برای نویسندگان شهرستانی تا سوالاتشان را مطرح کنند و اگر نکته ای دارند در میان بگذارند. می خواهیم فضای ایجاد کنیم که هم باعث رشد داستان انقلاب و هم نویسنده های انقلاب شود. این هم اندیشی با این نیت طراحی شده است که فضای دوستانه و تجربیات را در اختیار هم قرار دهیم.


وی یکی از کمبودهای جشنواره داستان انقلاب را نبود کارگاه ها و نشست های هم اندیشی نویسندگان در طول سال دانست و افزود: جشنواره داستان انقلاب تنها سالی یک بار دوستان نویسنده را دور هم جمع می کند. خوب است که حوزه هنری در طول سال نویسنده ها را گردهم بیاورد و باعث شود نویسنده ها انگیزه بیشتری برای کار پیدا کنند. پیشنهاد می کنم در طول سال و هر فصل نشستی داشته باشیم و فکر می کنم به داستان انقلاب و هنر نویسندگی کشور کمک کند.


دبیر هنری ششمین جشنواره داستان انقلاب خاطرنشان کرد: از زمانی که جشنواره داستان انقلاب پایه گذاری شد حوزه هنری بنایش این بوده است که این برنامه ای را برگزار کند، اما از آن جایی که داستان انقلاب متعلق به تمام مردم و ارگان های کشور است از هر گونه همکاری دیگر سازمان ها در برگزاری این جشنواره استقبال کرده است. امسال نیز در جشنواره ششم بسیج هنرمندان پیشنهاد همکاری داشته است و حوزه هنری هم از این پیشنهاد استقبال کرده است و جشنواره با همکاری این سازمان برگزار می شود.


در بخش دیگری از این مراسم، محمدرضا زنگنه کارشناس جشنواره داستان انقلاب نیز گفت: 638 اثر در سامانه این جشنواره ثبت شده است و در نهایت 400 اثر در 4 بخش رمان بزرگسال، رمان کودک، داستان بزرگسال و داستان نوجوان به دست ما رسید که از این تعداد 70 اثر به مرحله دوم راه یافته‌اند که متعلق به 60 نویسنده بود.


وی اضافه کرد: در بخش رمان بزرگسال 12 اثر، در بخش رمان نوجوان 5 اثر، در بخش داستان کوتاه بزرگسال 34 اثر و در بخش داستان کوتاه نوجوان 18 اثر در مرحله نهایی داوری قرار گرفتند.


زنگنه ادامه داد: اختتامیه ششمین جشنواره سراسری داستان انقلاب 27 بهمن سال جاری در تالار سوره از ساعت 16 برگزار خواهد شد که بودجه این جشنواره 100 میلیون تومان است که براساس فراخوان اعلام شده 40 میلیون تومان آن هزینه‌های مربوط به جوایز است.


حسین فتاحی برنامه های ششمین جشنواره داستان انقلاب را در نشست خبری این جشنواره که شنبه 26 بهمن در حوزه هنری برگزار شد، تشریح کرد.
پایان پیام/
 

کد خبر 343586

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha