به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، ولی یاراحمدی، رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از ظهر امروز در نشست خبری سی و ششمین دوره مسابقات سراسری حفظ، قرائت، ترتیل قرآن کریم از این مسابقات به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی کشور یاد کرد و گفت: رسانهها به عنوان حلقه واسط میان سازمان اوقاف و مردم نقش برجستهای در معرفی، ترویج وتوسعه ابعاد مختلف برنامههای قرآنی و این فرهنگ در جامعه دارند و بسترسازی و برجستهسازی فعالیتهای قرآنی توسط رسانهها اهمیت و تأثیر این فعالیتها را برای مردم و مسئولان بیش از پیش نمایان میکند.
وی افزود: ما به برکت همین فعالیتهای قرآنی به رشد و پیروزی رسیدیم و همه موفقیتهای ما در دوران انقلاب و دفاع مقدس و همچنین کلیه دستاوردهای ما در حوزههای مختلف بر اساس توجه به آموزههای قرآن و قرآنی عملکردن بوده است.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف خاطرنشان کرد: ایجاد نشاط معنوی و افزایش انگیزه و امید در میان آحاد مردم برای رسیدن به سعادت و ساختن جامعهای در شأن مردمی مسلمان جز با توجه به مفاهیم و آموزههای قرآنی میسر نیست.
وی با بیان اینکه ایران در مقایسه با سایر کشورهای اسلامی میبایست در فعالیتهای قرآنی سرآمد باشد، خاطرنشان کرد: گسترش فعالیتهای قرآنی کشور که در سالهای گذشته اتفاق افتاد نقش موثری در توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی داشته است و این امر میتواند در افزایش نشاط و امید مردم نیز تأثیرگذار باشد.
یاراحمدی با اشاره به برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن کریم از سال 1360 افزود: هماکنون در سال 1392 سی و ششمین دوره این مسابقات یکم تا ششم اسفند در استان فارس و در دو بخش خواهران و برادران در مقطع سنی بزرگسالان برگزار میشود که این مسابقات را میتوان به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی کشور نام برد.
وی در بیان نوع تقدیر از برگزیدگان این دوره از مسابقات خاطرنشان کرد: نفرات برتر سی و ششمین دوره مسابقات کشوری قرآن کریم به عنوان نخبگان قرآنی به بنیاد نخبگان کشور معرفی شده و همچنین پس از برپایی آزمونی ویژه ، نفرات برتر برای برگزاری محافل قرآنی در ایام حج تمتع به این سفر معنوی اعزام میشوند. اعزام به مسابقات قرآنی بین المللی نیز از دیگر مزایایی است که برای نفرات برتر این مسابقات در نظر گرفته شده است.
رییس مرکز قرآنی سازمان اوقاف در همین رابطه تصریح کرد: نفرات برتر قرآنی مسابقات توسط سازمان اوقاف و امور خیریه مورد حمایت قرار گرفته و بر اساس مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هزینه تحصیل آنها در مراکز علمی کشور توسط این سازمان پرداخت شده و تحصیلات آنها به صورت رایگان انجام میشود.
وی در رابطه با گستردگی این مسابقات در سطح شهرستانها گفت: 1920 مسابقه در این دوره در بیش از 380 شهرستان کشور و در قالب پنج نوع مسابقه در مقطع نوجوانان بالای 16 سال برگزار شد که مرحله شهرستانی این مسابقات در دهه کرامت به پایان رسید.
یاراحمدی با اشاره به رشد قابل توجه در مسابقات کشوری قرآن تأکید کرد: با برگزاری طرح ملی حفظ قرآن کریم شاهد رشد قابل توجهای در ورودی مسابقات کشوری هستیم و مسابقات این دوره در رشتههای حفظ 20 جزء، حفظ کل، ترتیل و مفاهیم برگزار میشود.
وی در ادامه با بیان برنامههای پیشبینیشده برای این دوره از مسابقات تصریح کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری هرچه باشکوهتر برگزار کردن مسابقات قرآنی، مردمیبودن این مسابقات، توجه و تکریم قهرمانان قرآنی و توجه بیشتر به مفاهیم قرآن به عنوان محورهای فعالیتهای قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در دستور کار قرار دارد که در همین راستا با توجه به امکانات خوب استان فارس برای میزبانی و مهمتر از همه وجود سومین حرم اهل بیت علیهم السلام در این استان و فراهم بودن امکانات میزبانی مناسب، شهر شیراز به عنوان میزبان سی و ششمین دوره مسابقات قرآن انتخاب شد.
وی برگزاری مسابقات کشوری خواهران همزمان با مسابقات برادران را از دیگر ویژگیهای این دوره از مسابقات برشمرد و افزود: مسابقات خواهران نیز همزمان با برادران و مراسم افتتاحیه و اختتامیه هر دو گروه به صورت مشترک برپا میشود اما محل برگزاری مسابقات خواهران و برادران جدا بوده و مسابقات خواهران در محل سازمان اسناد شیراز و مسابقات برادران در تالار حافظ این شهر برگزار میشود.
برگزاری بیش از 150 محفل قرآنی همزمان با مسابقات در سطح استان از دیگر برنامههایی بود که یاراحمدی به آن اشاره کرد و گفت: اساتیدی از کشورهای همسایه از جمله استاد احمد شحات از مصر و استاد میثم تمار از عراق و همچنین قاریان بینالمللی کشورمان از جمله سیدجواد حسینی، احمدیوفا، عباس هاشمی و مقدمی به همراه قاریان نوجوان بیگی و انصاریپور در این محافل قرآنی حضور مییابند. همچنین از قاریان ممتاز استان و قاریان ممتاز در بین خواهران نیز برای مراسم ویژه خواهران دعوت به عمل آمده است.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در ادامه به پخش مستقیم مسابقات از شبکههای استانی و پخش مستقیم از شبکه ملی اشاره کرد و افزود: در حاشیه این دوره از مسابقات کلاسهای آموزشی برای عموم مردم و نمایشگاههای قرآنی در جنب تالار حافظ برگزار میشود و تبلیغات شهری مناسب برای فضاسازی در سطح شهر نیز از دیگر اقداماتی است که انجام گرفته است. ویژهبرنامههای خاص در حافظیه شیراز و بازدید از اماکن تاریخی و زیارتی استان و برگزاری مسابقات فرهنگی برای مردم نیز از دیگر برنامههایی بود که یاراحمدی به آنها اشاره کرد.
وی در رابطه با هیئت داوران منتخب برای این دوره از مسابقات کشوری قرآن کریم تصریح کرد: در رشته قرائت در بخش برادران استاد امام جمعه، استاد پورزرگری،استاد سعیدیان،استاد ابوالقاسمی،استاد سادات فاطمی و استاد مستفید و در رشته حفظ استاد میرموسایی، استاد دیانت،استاد بافقی، استاد هروی،استاد یاری گل و استاد حکیمباشی با نظارت استاد دولتی به عنوان هیئت داوران این بخش انتخاب شدهاند. در بخش خواهران نیز در رشته حفظ خانم ها کریمزاده، مجرد، سلطانی، آقایی، خانبابا، کاتب و رشیدی به عنوان هیئت داوران حضور دارند که سرپرستی این گروه را نیز خانم امیرآبادی بر عهده دارد. همچنین در رشته حفظ خواهران، خانمها مسلمی، عباسی، نظری، بابایی، صحاف، کریمزاده و گنبدی به عنوان هیئت داوران و خانمها اسوار و کسایی به عنوان استاد راهنمای متسابقین حضور خواهند داشت.
افتتاحیه این دوره از مسابقات پنجشنبه یکم اسفند از ساعت 15 تا 17 و مراسم اختتامیه سهشنبه ششم اسفند از ساعت 9 تا 12 برگزار میشود. وی از وزیر ارشاد و رییس مجلس شورای اسلامی به عنوان میهمانان و سخنرانان ویژه مراسم افتتاحیه و اختتامیه نام برد و تصریح کرد: حضور این میهمانان در مراسم افتتاحیه یا اختتامیه هنوز قطعی نشده است.
یاراحمدی در تشریح نوع حمایت سازمان اوقاف از برگزیدگان این دوره از مسابقات گفت: رتبههای اول تا سوم مسابقات بینالمللی و نفرات اول تا پنجم مسابقات کشوری همچنین نفرات اول تا سوم مسابقات استانی از جمله افرادی هستند که مشمول تحصیل رایگان در مراکز آموزشی کشور میشوند. همچنین به پنج نفر اول هر رشته جوایزی اهدا میشود اما نفرات اول تا سوم در رشته قرائت و حفظ کل به بنیاد نخبگان کشور معرفی خواهند شد. در همین رابطه در بخش حفظ راهیافتگان به مرحله نهایی و نفرات اول تا سوم مسابقات بینالمللی مورد حمایت این سازمان قرار میگیرند و هزینه تحصیلات دانشگاهی آنها توسط سازمان تقبل میشود.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف از این مسابقات به عنوان مقدمهای برای تأثیر در سبک زندگی قرآنی و دروازهای برای ورود به این مسیر یاد کرد و افزود: امروز کشور ایران به عنوان یک چهره قرآنی در میان کشورهای اسلامی شناخته میشود.
شایان ذکر است، در این دوره از مسابقات سراسری قرآن کریم یک میلیون و 600 هزار نفر در مرحله شهرستانی شرکت کرده و 197 نفر در بخش برادران و 177 نفر در بخش خواهران به عنوان نمایندگان 31 استان کشور به مرحله کشوری مسابقات راه یافتهاند.
پایان پیام/
نظر شما