علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد آخرین وضعیت 5 گروگان ایرانی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: وزارت اطلاعات، وزارت کشور و وزارت امور خارجه در حال پیگیری این موضوع هستند و قرار است هیئتی را وزارت کشور به پاکستان برای مذاکره در این مورد بفرستد زیرا مسئولیت امنیت با دولتها و دولت پاکستان است.
وی اظهار کرد: طبیعتا دولت پاکستان باید پاسخگو باشد و در ارتباط با گروههای تروریستی که از طریق مرز مشترک از آن کشور وارد میشوند و به آن کشور برمیگردند، پاسخ دهد.
وی تصریح کرد: طرف حساب ما گروهها نیستند بلکه دولت پاکستان است و آنها باید پاسخگو باشند و اگر میخواهند مذاکرهای انجام دهند خود آنها باید آن را با این گروههای تروریستی انجام دهند.
وی در مورد آخرین وضعیت گروگانها گفت: بسیاری از گروگانهایی که ما تاکنون در بحث گروههای تروریستی داشتیم آزاد شدهاند و روال کلی این نیست که گروگانها به شهادت برسند در هر صورت تلاش این است که این پنج گروگان نیز سالم به کشور برگردند.
وی ادامه داد: مثلا با آن آشوبی که در سوریه وجود داشت و دهها گروه تروریستی در آنجا بودند سرانجام در مورد گروگانهای ما صبر یکساله به نتیجه رسید و گروگانها آزاد شدند و در مورد گروگانهای اخیر نیز اینطور نیست که با شتابزدگی مسئله حل شود.
وی اضافه کرد: ما در هر موردی سعی میکنیم شتابزده عمل نکنیم وگرنه میشود با یک عملیات متقابل تهاجمی مقابله کرد اما آنچه برای ما مهم است این است که این گروگانها سالم به وطن برگردند.
بروجردی همچنین گفت: محوریت اصلی گروه اعزامی به پاکستان با وزارت کشور است زیرا امنیت کشور با این وزارتخانه است و رییس شورای امنیت کشور هم وزیر کشور است و آنها مسئولیت دارند، بنابراین شالکه اصلی آن را خود وزارت کشور تشکیل میدهد.
وی در مورد اینکه آیا وجود تروریستها در خاک پاکستان تاثیری در روابط دو کشور دارد، گفت: اعزام هیئت برای پیگیری و رسیدگی به حل مشکل است. ما در مرز ترکیه نیز مشکل مشابهی همانند مرز پاکستان داریم و سالهاست که گروه پژاک مشکلاتی را در روستاهای مرزی آن منطقه ایجاد میکنند و ما نمیتوانیم تمام رابطهمان را با چند مسئلهای که وجود دارد، گره بزنیم زیرا قدرتهای بزرگ نیز به دنبال تخریب رابطه ما با همسایههایمان هستند.
رییس کمیسیون امنیت ملی گفت: حتما دولتهای همسایه باید در قبال حادثهای که در مرز کشورشان اتفاق میافتد، پاسخگو باشند.
وی در مورد امنیت مرزهای کشور نیز خاطرنشان کرد: در کشوری به وسعت ما قطعا یک حادثه به معنای ناامنی نیست به ویژه اینکه متاسفانه در کنار مرزهای ما کشورهای بحرانزده و ناامن زیادی وجود دارد، مثلا وضعیت عراق تا حدودی پاکستان و افغانستان در این زمینه گویای مسئله است.
وی تاکید کرد: متاسفانه تروریستها در منطقه فعال هستند و آمریکاییها نیز از آنها حمایت میکنند و بنابراین در چنین شرایط ارزیابی ما از وضعیت امنیت مرزهایمان یک امر مثبت است.
وی تصریح کرد: البته بروز چنین حوادثی یعنی وضعیت گروگانگیریهایی که در مرزهای ما ایجاد میشود نیز برایمان مهم است.
پایان پیام/
نظر شما