به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در سی و یکمین نشست کمیته اجرایی اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی که صبح امروز در هتل آزادی تهران آغاز به کار کرد، خطاب به میهمانان جلسه گفت: از اینکه دعوت ما را پذیرفتید و در کنفرانس بینالمجالس اسلامی حضور پیدا کردید و مقدمات تشکیل کنفرانس را رقم زدید، تشکر میکنم.
وی اظهار کرد: بینالمجالس اسلامی اتحادیهای است که با حدود 52 کشور اسلامی مرتبط است و عضویت آنها را دربر دارد و با 22 نهاد بینالمللی ارتباط نزدیک دارد و قبل از اتحادیه بینالمجالس بزرگترین نهادی است که مجالس دنیا برای خودشان تدارک دیدهاند و از این جهت میتواند نقشآفرینی قویای بین مجالس اسلامی داشته باشد.
لاریجانی تصریح کرد: از منظر دیگر نیز میتوان به اهمیت بینالمجالس اسلامی توجه کرد زیرا مجالس و پارلمانها ارتباط نزدیکتری با ملتها دارند و خواستههای ملتها را منعکس میکنند و بینالمجالس میتواند مرکزی برای خواست امت اسلامی و پیگیری آنها از مجاری مختلف باشد و نقش مهم و بالقوهای در این زمینه دارد.
لاریجانی تاکید کرد: البته نمیتوان انتظار داشت همه خصوصیاتی که توانمندی بین مجالس را متجلی میکند در مقام عمل اجرایی شود زیرا جهان اسلام و دنیای امروز با مشکلات زیادی مواجه است.
وی تاکید کرد: بعضی از بحرانهایی که در کشورهای اسلامی به وجود میآید بر اثر فشارهایی است که کشورهای بزرگتر بر این کشورها حاکم میکنند و همه کمک میکنند که خواستههای بین مجالس اسلامی فراهم نشود.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گردابهای سنگین سیاسی که به خاطر تفرقه بین امت اسلام به وجود میآید در اثر سیاستهای استعمار است و در واقع اموراتی است که استعمارگران آن را به وجود آوردند و امروز به دلیل برخی نارساییهای موجود در متن منطقه این موضوع پررنگتر شده است اما این اقتضا میکند که این تشکیلات با قوت بیشتر و تدبیر بیشتر و تحمل و صبر کار خود را دنبال کند.
وی ادامه داد: امروز موجهایی از تفرقه بین امت اسلام به وجود آمده است که نمونه آن حرکت تکفیریها با فرق اسلامی است که منجر به کشتهشدن و درگیریهای زیاد شده است و این موضوع احتیاج به بحث دارد.
وی گفت: شاید بینالمجالس اسلامی یکی از جاهای مناسبی باشد که نمایندگان ملتهای مسلمان ببیند نقاط مشترک اسلامی تا چه اندازه است و با توجه به نقاط اشتراک بر روی یکی از آنها تکیه کنند و فرصت و مجالی به فرصتطلبان صحنه بینالمللی ندهند.
وی تاکید کرد: نکته دیگری که باید بررسی شود زمینههای قدرت کشورهای اسلامی است زیرا امروز کشورهای اسلامی ظرفیتهای خوب فنی و تکنولوژی دارند و از نیروی انسانی خوبی برخوردارند و امروز کشورهای برجسته زیادی در عالم اسلام طی 100 سال اخیر به این پیشرفتها رسیدهاند.
وی اضافه کرد: در واقع با توجه به اینکه کشورهای اسلامی از تکنولوژی مدرن برخوردارند باید بگوییم فضای جدیدی برای امت اسلام به وجود آمده است که اگر مراودات فنی و تکنولوژی بین کشورهای اسلامی تسهیل شود میتوانند از این ظرفیت سایر ملل اسلام به خوبی برخوردار شوند و ما در این زمینه هنوز ارتباطاتمان را قوی نکردیم، درست است برخی کشورهای اسلامی از این ظرفیت استفاده کردهاند اما هنوز زمینه برای این موضوع زیاد است.
لاریجانی گفت: یکی از کارهایی که بینالمجالس میتواند انجام دهد همبستگی بیشتر عالم اسلام است که یکی از شعارهای این کنفرانس نیز هست و امیدواریم با حضور افراد موثر از مجالس کشورهای اسلامی زمینههایی برای تحقق این خواستهها که در متن بینالمجالس است، محقق شود.
وی ادامه داد: کمیته اجرایی نقش مهمی برای بینالمجالس اسلامی دارد و شاید قدرت تصمیمسازی را برای کنفرانس فراهم میکند و لازم است شما نمایندگان کشورهای اسلامی با تأمل بیشتر بر روی کنفرانس این موضوع پراهمیت را پیگیری کنید.
وی ابراز امیدواری کرد مساعی بیشتر در این کمیته باعث شود که کنفرانسی که در روزهای آینده در تهران برگزار شود کنفرانس پرباری باشد و همچنین ادامه داد: امیدواریم این کنفرانس برای همبستگی و وفاق و ایجاد بسترهای مناسب برای توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی تلاش کند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: این کنفرانس در نهایت شرایط مناسبی را بتواند برای خواستههای مجالس اسلامی محقق کند و این مجالس به نتیجه برسند.
همچنین، کاظم جلالی، سخنگوی اجلاس اتحادیه بینالمجالس اسلامی پس از سخنان لاریجانی با تشکر از میهمانان جلسه گفت: از حضور گرم پارلمانهای دنیای اسلام که در کشور دوم خودشان در جمهوری اسلامی ایران گردهم آمدهاند، تشکر میکنم.
پایان پیام/
نظر شما