حجت الاسلام محمد عابدی، امام جمعه رودپی شمالی شهر تاریخی فرح آباد شهرستان ساری امروز(24بهمن) در گفتگو با خبرنگار شبستان پیرامون پرسشهای20گانه مقام معظم رهبری در جمع مردم خراسان شمالی راجع به سبک زندگی اسلامی که نشان از توجه معظم له به این مهم دارد، اظهار داشت: جا انداختن سبک صحیح زندگی اسلامی ایرانی یکی از ضرورت های امروز با وجود هجمه های دشمنان است.
وی بابیان اینکه دوری از تجمل گرایی و اصراف از جمله مسایلی است که موجب تبیین سبک زندگی دینی در جامعه می شود، افزود: سبک زندگی اسلامی برگرفته از سیره ائمه معصومین(ع) بهترین راهکار برای مقابله با تهاجم فرهنگی و معضلات رفتاری است.
حجت الاسلام عابدی با بیان اینکه سبک زندگی مردم در ایران باید الگویی برای دنیا باشد، گفت: سبک زندگی باید برای مردم تشریح و تبیین شود و سبک زندگی نباید تنها یک لفظ باشد.
*دروغ چقدر در جامعه رواج دارد؟
وی دروغ را ابزار افرادی که دو خصیصه یا دو ضعف در آنها وجود دارد، دانست و گفت: ضعف اول اینکه ایمان مستحکم نسبت به خدا ندارند و از این نظر عواقب کار را فقط در همین لحظه می بینند و آنچه را می بینند فکر می کنند از کنار آن رد می شوند و برای آینده فکر نمی کنند؛ و نسبت به مبدا و منبع اصلی بی اعتنا هستند و دوم اینکه افراد ضعف دارند نه اینکه ایمان نداشته باشند بلکه ضعف دارند و برای جبران ضعف خود متوسل به دروغ می شوند و حرف طرف مقابل را رد می کنند و می گویند درحال حاضر از سرم رفع بشود و در آینده هرچه پیش آمد مسئله ای نیست.
حجت الاسلام عابدی با اشاره به فرموده حضرت علی (ع) « دروغگویی عیبی رسوا کننده است» بیان داشت: ضعف دروغ گفتن باعث ضعف های بعدی نیز می شود و با گفتن هر دروغی مسلما باید دروغ بعدی را گفت و دروغ پشت دروغ می آید.
وی با بیان اینکه در پی دروغ های مکرر شخص خود و سپس جامعه را نیز دچار مشکل می کند، خاطرنشان شد: اگر در یک جامعه اصول اخلاقی از جمله صداقت نهادینه نشود احتمال رواج دروغ در آن جامعه زیاد خواهد بود.
حجت الاسلام عابدی تصریح کرد: شخصی خدمت رسول خدا حضرت محمد(ص) می رود و به گناهانش اعتراف می کند مردی خدمت پیامبر (ص) رسید، عرض کرد نماز نمی خوانم و گناهان متعددی انجام می دهم، دروغ هم می گویم؛ کدام را اول ترک گویم؛حضرت فرمودند: دروغ را اول ترک کنید. و زمان خروج از محضر رسول خدا وسوسه های شیطانی برای انجام گناه در دل او پیدا شد، اما فکر کرد که اگر فردا پیامبر (ص) از او در این باره سوال کند ، اگر بگوید چنین عملی را مرتکب نشده دروغ است و اگر راست بگوید حد بر او جاری می شود، و این شد که دروغ را ترک کرد.
وی دروغ را سرچشمه خیلی از گناهان دانست و گفت: آیات و روایات متعدد درباره این مزمت(دروغ) آمده است که دروغ گو دشمن خدا است.
*آیا در معاشرت های روزانه، همیشه به هم راست می گوییم؟
حجت الاسلام عابدی بیان داشت: در روایات آمده لازم نیست هر راست یا دروغی را گفت و باید صلاح خود و جامعه را در نظر بگیریم؛جز در موارد استثنایی که می خواهد خون ناحق ریخته نشود.
وی با بیان اینکه راست نگفتن و دروغ گویی ریشه در فرهنگ خانوادگی و مسائل اجتماعی و عقیدتی دارد، گفت: این ضعف با دارو و عمل جراحی قابل رفع نمی شود و شخص باید در این باره به باور قلبی رسیده این اخلاق ناپسند را از خود دور کند.
* علت نابردباریها و پرخاشگری ها در روابط اجتماعی چیست؟
حجت الاسلام عابدی با اشاره به اینکه افزایش پرخاشگری در جامعه یکی از تهدیدها و آسیبهای سبک و فرهنگ زندگی جدید جامعهایرانی است، ابراز داشت: پرخاشگری عوامل متعدی مانند ریشه ارثی و یا تربیت خانوادگی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه امروز پرخاشگری به نوعی ابزار برای پیشبرد کارها و نوعی ارزش تبدیل شده است، تصریح کرد: بطور مثال اگر در خانواده ای پدر و مادر و یا پدر و مادر بزرگ ها پرخاشگر باشند بچه ها نیز عادت به این امر می کنند و یا اینکه افرادی بر اساس ژنتیک پرخاشگر هستند و این عوامل می تواند دائمی نباشد و موقتی باشد.
حجت الاسلام عابدی همچنین مشکلات روحی، اقتصادی را نیز از دیگر عوامل بروز نابردباری ها در جامعه برشمرد.
*چرا در روابط اجتماعی، حقوق متقابل رعایت نمی شود؟
وی با بیان اینکه در جامعه هر فرد برای خود اصولی دارد و مهمترین اصل ایمان است، گفت: یک برادر دینی اعم از زن و مرد 30حق نسبت به هم دارند اگر ما همین را مورد توجه قرار دهیم دیگر دچار مشکل نخواهیم شد.
حجت الاسلام عابدی در ادامه یکی از عوامل رعایت نکردن حق مردم در مقابل یکدیگر را منفعت طلبی طرفین دانست و اظهار داشت: در روایات متعددی آمده است که خداوند در روز قیامت کسانیکه حقوق یکدیگر را رعایت نمی کنند را مورد مأخذه قرار می دهد و بطور مثال می فرمایند: چرا به من قرض ندادی؟چرا به عیادت من نیامدی؟ و... منظور از من "برادر دینی" می باشد.
وی با اشاره به شعر سعدی (ره) که بر اساس حدیثی گفته شده است« بنی آدم اعضای یکدیگرند / که در آفرینش ز یک گوهرند.... چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار» گفت: رعایت حقوق یکدیگر موجب ایجاد امنیت و آرامش فرد و جامعه می شود.
حجت الاسلام عابدی همچنین با اشاره به نامه حضرت علی (ع) که به حکام و فرماندهان نوشتند «به حقوق یکدیگر احترام بگذارید اگر که با تو هم نوع اند و یا اینکه با تو هم دین هستند » اگر هم نوع باشند یعنی انسان که تکلیف مشخص و اگر هم دین باشند که هنوز مهمتر است، خاطرنشان شد: اگر در اجرای امور هدف خداوند و رضای خداوند باشد از این رو امنیت کافی برقرار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما