به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، دکتر علی اکبر جلالی، دبیر علمی همایش ملی « استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات »، امروز (23 بهمن) در جمع خبرنگاران گفت: همایش ملی « استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات » در محورهای تبیین مدل مفهومی استان مجازی، راهکارهای توسعه اشتغال فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه خدمات شبکه ملی اطلاعات در تحقق استان مجازی و نقش بخش خصوصی و شهروندان در توسعه دولت الکترونیک برگزار می شود.
وی با اشاره به اهداف و برنامه های همایش استان مجازی، گفت: تبیین مدل موضوعی استان مجازی از اهداف این همایش است.
جلالی با اشاره به اقدامات صورت گرفته، از راه اندازی سیستم ویدئو کنفرانس بین استاندار، معاونین، مدیران کل و تمامی مردم خبر داد و اظهارداشت: با راه اندازی این سیستم مردم می توانند از طریق رایانه و گوشی همراه در منزل با مسئولان صحبت کنند.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این سیستم، میلیون ها تومان به استان کمک خواهد شد.
پدر علم فناوری ایران با اشاره به ستاد برنامه ریزی و توسعه مشاغل ict استان گلستان، گفت: برای کمیته ict در کشور سه وزارتخانه ict، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی به علاوه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمیته ای را تشکیل دادند.
گلستان استان پایلوت کشور در اجرای استان مجازی
وی افزود: به دنبال این هستیم که استان گلستان را پایلوت استان های کشور معرفی کنیم و برای اجرای کل کشور این آمادگی وجود دارد.
جلالی با بیان اینکه باید کارهای پایتخت را مستقل کنیم، گفت: یکی از این کارها پروژه اشتغال برای کل کشور است که می توان ایجاد کرد.
دبیر علمی همایش ملی « استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات »اضافه کرد: نرم افزارهای نوشته شده برای استان مجازی کشوری است ولی استانی اجرا می شود.
جلالی همچنین گفت: برای ادارات کل داخل استان نیز یک قرارداد با بخش خصوصی انعقاد می شود که خدمات الکترونیکی ایجاد و مردم در 24 ساعت شبانه روز کار اداری خود را انجام دهند.
خدمات 5 دستگاه اجرایی گلستان الکترونیکی شد
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این طرح برای 5 اداره کل استان پیاده سازی شده است.
جلالی با بیان اینکه هم اکنون همه مسائل از قالب حرف خارج و تبدیل به عمل شده است، افزود: استان گلستان قابلیت علمی دانش بنیان را خواهد داشت و می خواهیم با علم و دانایی استان گلستان را از همه استان ها پیشروتر کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مدت زمان اجرای استان مجازی، افزود: هیچ وقت حوزه it به آخر نمی رسد و آخرین رشد it شهر الکترونیک است.
دبیر علمی همایش ملی « استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات »اظهارداشت: استان مجازی زمانی رخ می دهد که همه کارها و مراحل 5 گانه خود را طی شده باشد.
وی با بیان اینکه ما الان در مرحله اول و شناخت و پیدایش قرار داریم، گفت: مرحله دوم ارتقا و بهبود، مرحله سوم تعامل، مرحله چهارم تراکنش و مرحله پنجم یکپارچه سازی است.
جلالی افزود: دولت باید در اجرای این طرح نقش هدایت و نظارتی داشته باشد و بخش خصوصی و نیروهای بومی به اجرای کار بپردازند.
وی در بخش دیگری با اشاره به شبکه ملی اطلاعات، گفت: فعالیت این شبکه از سال 85 شروع شده اما به صورت جدی اتفاق بزرگی رخ نداده است.
25 شهر استان گلستان الکترونیکی است
جلالی عنوان کرد: در حال حاضر 25 شهر استان گلستان تماما الکترونیکی است.
وی با بیان اینکه برای ایجاد شغل خانگی حداقل 25 میلیون تومان و شغل صنعتی 250 میلیون تومان پول نیاز است، گفت: دولت باید سرمایه گذاری و شغل ایجاد کند که این پروژه ها بین شغل و فارغ التحصیلی است. ما به ازای هر شغل 4 میلیون تومان می دهیم که 42 درصد به سمت افراد، 7 درصد بودجه ستادی و 50 درصد بودجه آموزش است.
جلالی خاطرنشان کرد: اجرای پروژه استان مجازی هزینه چندانی ندارد و اصل دانایی و دانش است و افراد دانا در سخت ترین شرایط می توانند شغل ایجاد کند.
وی با اشاره به ict روستایی گفت: در این بخش به هدف آرمانی خودمان نرسیدیم ولی یکی از اهداف وجود 10 هزار بانک الکترونیکی در روستاهاست که تحقق یافته و روستائیان از خدمات آن استفاده می کنند.
جلالی افزود: امسال نیز بودجه خوبی از سوی مجلس برای این پروژه در نظر گرفته شده و دولت خواهان تقویت دوباره این دفاتر است.
وی عنوان کرد: کمتر از دو سال آینده استان گلستان یک استان ویژه خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما