به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام داریوش عشقی، دبیر انجمن فرهنگی معنویت نوین از انتشار سالنامه مراقبه سال 1393 توسط این انجمن خبر داد.
وی گفت: این سالنامه در سال 1391 برای نخستین بار منتشر شد و در اختیار کاربران قرار گرفت و توانست با دریافت نکات ارزشمند مخاطبین، کیفیت این سالنامه را ارتقاء ببخشد.
دبیر انجمن معنویت نوین در ادامه به کاربردی بودن این سالنامه در فضای معنوی، و مراقبت از اعمال روزانه اشاره کرد و افزود: در این سالنامه سعی شده است که دستورات اهل بیت (علیهم السلام) و اولیاء بزرگوار در خصوص مراقبه و محاسبه آورده شود تا مخاطبین بتوانند این سفارشات را به شکلی ساده در دسترس داشته باشند.
همچنین در پایگاه اطلاع رسانی سالنامه مراقبه عنوان شده است: روح ما گنجینۀ بی پایان استعدادهای معنوی و سرمایۀ عظیمی برای رشد و شکوفایی است. از سوی دیگر روح وجودی بسیار لطیف و حساس است، که با خطاکاری و غفلت و بی توجهی، کم فروغ و بی رمق می شود. کلید بهره مندی از این گنجینه و بکارگیری این سرمایه یک چیز است. راز بزرگی که بزرگان تاریخ بشریت به آن دست یافتند و توانستند به اوج شکوه و شکوفایی برسند.
این گزارش می افزاید: راز بزرگ و کلید طلایی دست یابی به گنج درون، «مراقبه» است. روح یا قلب انسان در آغاز سالم و آمادۀ بهره برداری است، اما همیشه این طور نمی ماند. اگر مورد توجه و استفاده قرار گیرد، در مسیر شکوفایی و باروری می بالد و اگر وانهاده شود و مورد بی توجهی قرار گیرد، به تباهی می گراید. حفظ سلامتی معنوی محتاج مراقبت است. انواع ویروسهای معنوی که به نام گناه می شناسیم، ممکن است سلامت روح را به خطر بیاندازند. «مراقبه» مؤثرترین راهکار برای مقابله با آنها است. این ویروس های مخرب و گاه کشنده به قلب ما وارد می شوند، ولی با مراقبه می توانیم آنها را ضعیف و از ورود دوبارۀشان جلوگیری کنیم. گذشته از این هوشیاری و ورزیدگی در مراقبه به ما این توانایی را می دهد، که از آغاز مانع ورود و نفوذ ویروس های معنوی به قلب مان شویم و زمینه را برای بارش بی دریغ لطف خدا و نور بی پایان ش آماده نگهداریم.
بنا بر این گزارش، مراقبه یعنی همواره به یاد خدا بودن و از گناه فاصله گرفتن. مراقبه راز بزرگی است که یک قطره هنگام پیوستن به دریا آن را می فهمد. اگر مراقبه نباشد، قلب انسان بیمار می شود، ضعیف می شود، کور و کر می شود و می میرد. چنین کسی مرده ای است، که میان مردم راه می رود و بوی مردار و تعفنش دلها را می آزارد.
مرگ در کمین ماست و فرصت اندوختن عمل نیک و پاک کردن جان رو به پایان است. خاک گور منتظر است، تا با عمل صالح فرشش کنیم، تاریکی قبر در انتظار نوری است که تنها از قلب های لبریز از تقوا و مراقبه می تابد. «عمر اندازه ای دارد و برای هیچ کس بیشتر نمی شود، پس پیش از پایان مهلت عمل کنید.»
حساب کشی و مراقبت از خود چنان اهمیتی دارد که امام کاظم علیه السلام فرمودند: «کسی که هر روز، خود را محاسبه نکند، از ما نیست.»
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرموده اند: در روز قیامت هیچ بنده ای قدم از قدم برنمی دارد تا اینکه از او بپرسند: عمرش را در چه کاری به پایان رسانده؟ جوانیش را در چه چیز از بین برده؟ مالش را از کجا اندوخته و در چه راهی خرج کرده؟ و چه کسی را به پیشوایی پذیرفته و از او پیروی کرده است؟
بر اساس این گزارش، سالنامه مراقبه ابزاری است برای کسانی که می خواهند، به خودشان بپردازند و مسیر خودشناسی و خودسازی را بپویند. این تقویم صرفا نمایانگر روزها و رویدادهای سال نیست، طوری طراحی شده است که همیشه و در همه جا همراه باشد و چراغی را در تاریکی های غفلت روشن کند. سالنامۀ مراقبه یک داروست، برای بیماری غفلت که ممکن است ما را مبتلا کرده باشد. این دفتر را همراه داشته باش، و هر صبح و شب آن را بگشا و طبق برنامه هایش عمل کن، تا به تدریج قلبت از خواب غفلت بیدار شود، به امید اینکه حضورت را در محضر روشن و با شکوه خداوند احساس کنی و نسبت به خطاها و لغزشهایت هوشیار شوی.
مراقب باش که این دفترچه بازیچۀ شیطان نشود و به دست مایه ای برای دلبستگی و سرگرمی مبدل نگردد. آنچه در اینجا می یابی در حقیقت هوشیاری درونی است و نوری که خدا را به یادت می آورد و میل گناه را از دلت می برد.
بنا بر گزارش روابط عمومی موسسه بهداشت معنوی، این دفتر نقشۀ گنجی است که خداوند با دو دستش درون تو پنهان کرده و با مشتی خاک روی آن را پوشانده و با کمی زرق و برق و سرگرمی دنیایی، میدانی برای آزمونت گشوده است. اگر آن را مثل آیینه ای در برابرت بگذاری و خودت را در آن خوب ببینی و اصلاح کنی، به درستی شناختی اش، در غیر این صورت آن را بگذار و برو.
شایان ذکر است، این سالنامه برای ساماندهی به رفتارها، برنامه ها و حس و حال معنوی ستون ها و جداولی دارد؛ علاقه مندان برای تهیه این سالنامه میتوانند با شماره های 02537832389 و 02537745935 تماس بگیرند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: مرگ در کمین ماست و فرصت اندوختن عمل نیک و پاک کردن جان رو به پایان؛ خاک گور منتظر است، تا با عمل صالح فرشش کنیم، تاریکی قبر در انتظار نوری است که تنها از قلبهای لبریز از تقوا و مراقبه میتابد.
کد خبر 342615
نظر شما