به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر ضمن تبریک پیروزی انقلاب اسلامی، در سخنانی آهنگین، گفت: سلام به همه هنرمندان عزیز و سینماگران ارجمند، سلام به سینمایی که خرسند است و با امید سیمرغ را به پرواز سراسر زمینیاش بدرقه میکند، سلام به همه هنرمندان خلاق که با آفرینشهای خود پیام امید را بر پرده سینما مینمایاند، سلام میکنم به همه سوداگران سیمرغ که گرچه نوپایند اما نوآورند و به آنان که با خلاقیت خود قلههای جهانی را درنوردیدهاند با افتخار تبریک میگویم. افسانه سیمرغ زیباست، خواندنی و شنیدنی است مرغان سیمرغ همه در بزم خود هزار رنگ و نقش دارند اما با هم به سوی سعادت بال گشودند امسال سیمرغ شاداب و سرحال پرگشود و پیام دوستی و همدلی آورد.
وی با بیان اینکه سیمرغ، امسال همه آنها را که با دلخوری و ناامیدی روی برگردانده بودند فرا خواند، اظهار کرد: امسال پرنده افسانهای ایران زمین بیش از پیش اهالی هنر را زیر بالهای خود گرد آورد. امسال سیمرغ بیش از پیش به اهالی سینما احترام گذاشت و هنرمندان عزیز و آنجا که گزارشهای مختلف برمیآید در همه بخشها بسیار گرم و پرتوان حاضر شدند. مهمترین نکته جشنواره امسال افزایش جغرافیای برگزاری در جای جای ایران بود و بیتردید این دوره گامی در مسیر عدالت فرهنگی به حساب میآید که در برنامههای دولت جای دارد ویژگی که کمترین فایده آن تجهیز سینماها خواهد بود.
جنتی با اشاره به ایدههای سازمان سینمایی در قالب طرح سینما سلام، بیان کرد: این ایده با استقبال مردم مواجه شد و زمینه آشتی دوباره مردم با هنر هفتم را فراهم آورد و تجلیل از سینماسازان حرکت مهم دیگری بود که در انگیزه و افزایش سینماسازی مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: سینمای انقلاب اسلامی، ویژگیهای مخصوص به خود را دارد و در طول سه دهه به سبکی دست یافته که به خانواده احترام میگذارد فیلمهای مردمپسند که ریشههای بداخلاقی را دور نگه داشته و سنتهای بشری را در معرض خطر میبیند. هر چند در پی چند دهه گشته فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشته اما اصولاً نمیتوان با تنگ نظری مانع رشد عرصه فرهنگ و هنر شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عرصه هنر را عرصه آزاداندیشی دانست و توضیح داد: رعایت قواعد شرعی، عرفی و ارزشهای انقلاب همواره موردنظر سینماگران ایرانی بوده است و حفظ این قواعد باعث شد تا سینمای ایران به بستر خانواده احترام بگذارد و امروز سینمای ایران به جهت تصویری و سوژههای ناب و مردان و زنان هوشمند میتواند همپای سینمای جهان حرکت کند شاید بتوان گفت کمبود امکانات مشکلساز باشد و این درد مشترک انبوهی از علاقهمندان سینما است. سینمای قبل و بعد از انقلاب چه به جهت محتوا و شکل نمیتوان با یکدیگر قابل مقایسه نیستند تعداد آثار قابل استناد در سینمای قبل از انقلاب انگشت شمار هستند هر چند تعدادی از این هنرمندان هنوز در قید حیات هستند اما هنرمند بزرگی مثل علی حاتمی در قید حیات نیست اما به طور کلی در مقایسهای که بین سنیماگران بعد از انقلاب و قبل از انقلاب نشان میدهد که جنبه فرهنگی انقلاب اسلامی چقدر ارجحیت دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که تلاش صادقانهای که برای برگزاری این کار انجام شد پاسخگوی اعتماد سینماگران باشد.
جنتی درباره داوری آثار نیز گفت: همه ما میدانیم کار انتخاب و داوری بسیار سخت است و اثر هنری حکم فرزند هنرمند را دارد و هنرمند را با تمام وجود به آن عشق میورزد اما باید دانست که جشنواره قواعد خود را دارد و وقتی رقابت زیاد میشود کار انتخابی دشوار میشود و لازم است از هیئت انتخاب و داوری تشکر ویژهای داشته باشم. سینمای ایران فضای شایستهای را برای رقابت فراهم آورد و جشنواره سی و دوم را متمایز کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با تقدیر از حضور فیلمسازان نسل اولی در پاسخ به ابراز نگرانی برخی از علما به جهت نشان دادن چهره معصومین نیز توضیح داد: ابتکار برخی از هنرمندان در نمایش چهره اصحاب و ائمه پیام دینی را صد چندان میکند و از این رو در عین درک برخی حساسیتهای برخاسته از روحیه انقلابی و اسلامی ابتکار این گونه از هنرمندان را ارزشمند میدانم که در رساندن پیام دین مؤثرتر است.
پایان پیام/
نظر شما