تاریخ آگاهی از نشانه‌های فرهیختگی هر ملت به حساب می‌آید

خبرگزاری شبستان: غلامعلی حداد عادل با بیان اینکه برای تحقیق در مورد فرهیختگان و ادیبان کشورمان اسناد و مدارک کمی داریم ،گفت: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خدمات بسیاری برای تعمیر آثار فرهنگی تاریخی کرده است.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات شبستان ، مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ صبح امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی علی جنتی ، "غلامعلی حداد عادل" رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و جمعی از استادن زبان و ادبیات فارسی در انجمن مفاخر فرهنگی برگزار شد.


در این مراسم غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، پس از تبریک دهه فجر و فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: تاریخ برای ملت‌ها در حکم حافظه برای افراد است .بخش مهمی از هویت ما حافظه ماست و فردی که حافظه خود را از دست داده است، همان فرد قبلی نبوده زیرا از گذشته خود منقطع شده است.

به گفته حداد عادل، ملتی که گذشته خود را فراموش کرده همان فرد بی‌حافظه است و داشتن نشانه‌های فرهنگی و تاریخ آگاهی از نشانه‌های فرهیختگی هر ملت به حساب می‌آید.

وی حساس بودن به تاریخ را یکی از درس‌هایی دانست که ما باید به نسل آینده بدهیم و گفت: در برخی از کشورها در روی برخی از کوچه ها روی سر در خانه نوشته شده که فلان نویسنده چند ماه در این خانه زندگی کرده و این برای‌‌ آگاهی مردم از تاریخ است اما این حس در کشور ما ضعیف بوده و ما برای تحقیق در مورد فرهیختگان و ادیبان کشورمان اسناد و مدارک کمی داریم. مثلا در مورد پروین اعتصامی که از دوره ما هم چندان دور نیست اطلاعات چندانی وجودندارد. در کشور ما تنها کسی که اطلاعات مناسبی در مورد او پیدا می‌شود، مولانا است.

وی افزود: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خدمات بسیاری برای تعمیر آثار فرهنگی تاریخی کرده و در نخستین قدم عهده دار مسئولیت‌های کنونی میراث فرهنگی بوده است.

وی اظهار داشت: در سال‌های اخیر مدیریت موسسه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به محقق که شخصیت شناس و دانشمند شناس بوده است، سپرده شد و توانست یک عده رجال سال‌خورده کشور را که نسل جدید آنها را نمی‌شناخت معرفی کرده و خدمات آنها را تکریم کند و این کار مناسب و به جایی است.

 

"حداد عادل" اظهار داشت: بسیاری از افرادی که روی در خاک کشیده‌اند آخرین تکریم خود را در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بوده‌اند که از میان آنها می‌توان به علی گلی، بیانی و آرام اشاره کرد.

وی اظهار کرد: چند سال پیش از تغییر بی‌مورد ریاست انجمن آثار و مفاخر فرهنگی صحبت شد من با آن مخالفت کردم و حتی آن را امضا نکردم و از آن تاریخ به بعد نیز در انجمن مفاخر فرهنگی حضور نیافتم چرا که استاد محقق را منشاء خدمات بسیاری می دانستم .

"حداد عادل" در پایان عنوان کرد: نباید با کارهای اجرایی محقق را اذیت کنیم و با تشکری از جنتی گفت: متشکریم که ما را به خانه خودمان برگرداندی.

 

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی باید ستاد و جهت دهنده تکریم ها در کشور باشد

 در ادامه این مراسم حجت الاسلام علی اکبر رشاد بابیان اینکه تکریم ها و نکوداشت ها در کشور کم نیست، افزود: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی باید ستاد و جهت دهنده تکریم ها در کشور باشد.

 

رییس حوزه علمیه امام رضا تعیین شاخص گذاری درباره تکریم ها و نکوداشت ها را خواستار شد و گفت : باید از دوباره کاری و احتمالا کم کاری ها جلوگیری شود.


رشاد، دکتر محقق را شخصیتی فرهیخته علمی ادبی و کامل در اکثر علوم معرفی کرد و خاطر نشان شد: این انجمن با وجود استاد محقق منشاء خدمات بسیاری خواهد بود.


رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از جنتی برای انتصاب محقق در انجمن مفاخر تشکر کرد.


به مشتی خوشه درهم کوفتن خرمن نخواهد شد

در ادامه دکتر توفیق سبحانی نیز ه ارایه سخنانی پرداخت و گفت: روزی که به من تلفن شد و خبر دادند که استاد محقق از انجمن رفت من در خارج از کشور به سر می بردم خواستم تا تفالی به حافظ بزنم در دسترس نبود تفالی به کلیات شهریار زدم که این شعر شهریار آمد:
رقیبت گر هنر هم دزدد از من من نخواهد شد/به گلخن گر چه گل هم بشکفد گلشن نخواهد شد/
مگر با داس سیمین کشت زرین بدروی ورنه/به مشتی خوشه درهم کوفتن خرمن نخواهد شد/
حجابی نیست در طور تجلی لیکن اینش هست/که محرم جز شبان وادی ایمن نخواهد شد
برو از هفت خط نوشان پای خم می میپرس/که هر دردی شراب ناب مرد افکن نخواهد شد...
وی در پایان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر این انتصاب درست قدر دانی کرد.


در این مراسم همچنین دکتر علی موسوی گرمارودی شعری را به استاد مهدی محقق تقدیم کرد.


مراسم تکریم و معارفه استاد مهدی محقق امروز در انجمن مفاخر فرهنگی برگزار شد.
پایان پیام/


 

کد خبر 342201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha