حجت الاسلام رحیم کارگر، مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با بیان اینکه انقلاب اسلامی کارهای موثری در تعمیق باور مهدویت در طول این سال ها داشته است، گفت: انقلاب اسلامی مهدویت را از حاشیه به متن و از یک مساله فرعی به مساله ای اصلی آورد.
وی با بیان اینکه آموزه مهدویت در گذشته یک مساله اعتقادی صرف حساب می شد، خاطرنشان کرد: ولی انقلاب اسلامی این موضوع را وارد فرهنگ و اجتماع کرد که باعث شد تا امروز زندگی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شیعه با مهدویت عجین شود.
حجت الاسلام کارگر با اشاره به تثبیت باورداشت مهدویت توسط انقلاب اسلامی به عنوان یک آموزه شکوهمند، اظهار داشت: با نوشته شدن مقالات، شکل گیری مراکز علمی و تخصصی مهدویت و ورود جدی دانشمندان به این عرصه همچنین انجام تحقیقات فراوان، این آموزه از هر لحاظ مورد توجه قرار گرفت و مبانی ارکان و مولفه های مختلف آن تثبیت شد.
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت آسیب زدایی از معارف مهدویت را از دیگر اقدامات انقلاب اسلامی دانست و بیان داشت: مبارزه با نقاط چالش برانگیز و خرافی و برداشت های نادرست از مهدویت با پیروزی انقلاب شکل گرفت.
وی ادامه داد: به هر اندازه که اندیشه مهدویت مورد توجه مردم باشد به همان اندازه دچار آسیب می شود در این راستا انقلاب اسلامی کوشید یک دیوار امان در اطراف مهدویت بکشد و آن را از آسیب ها و خطرات و هجمه دشمنان و دوستان جاهل حفظ کند.
حجت الاسلام کارگر با بیان اینکه تخصصی کردن مباحث مهدویت و تقویت نگاه عالمانه و کارشناسانه به موضوعات مهدویت از دیگر اقدامات انقلاب اسلامی بود، تصریح کرد: انقلاب اسلامی باعث شد تا دقت های علمی در مهدویت زیاد شود و پژوهشگران با حوصله و وسواس این آموزه را مورد بحث قرار دهند و سعی کنند مباحث را تبدیل به مباحث علمی و تخصصی کنند که قابلیت سرایت به مراکز دنیا را داشته باشد.
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت با اشاره به اینکه امروزه می توانیم اندیشه مهدویت را با یک نگاه جامع علمی به تمام دنیا عرضه کنیم، افزود: انقلاب اسلامی باعث شد بسیاری از معارف و اصول و موضوعات مهم مهدوی به کمک ادله عقلی و تجربی و تاریخی به شکل روزآمد به مردم ارائه شود.
وی با اشاره به کم کاری در حوزه های هنر، سینما، موسیقی، فیلم نامه نویسی و رمان در حوزه مهدویت گفت: باید این حوزه ها به سمت آموزه مهدویت و آینده درخشان آن گرایش داشته باشد ولی باید توجه داشت که روزآمد کردن مباحث مهدویت نیز کار کمی نبوده است.
حجت الاسلام کارگر با اشاره به جهانی کردن اندیشه مهدویت با پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بعد از تثبیت و تعمیق آموزه مهدویت وارد مرحله جهانی کردن اندیشه مهدویت شده ایم و باید این آموزه از مرزهای ما خارج شود و به همه جهان گسترش یابد.
این پژوهشگر مهدویت با بیان اینکه امروزه و در قرن 20 که قرن شکوفایی نظریه ها بود، بسیاری از نظریات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ارائه می شود، اظهار داشت: ما نیز با پیروزی انقلاب توانستیم با طرح جهانی اندیشه مهدویت به این فضا ورود و بخش کوچکی از این آموزه را ارائه کنیم.
وی تاکید کرد: لازم است تا نظریه پردازی ها و تولید علم ما و کرسی های آزاد اندیشی ما با محوریت اندیشه مهدویت شکل بگیرد و اگر این محوریت را مورد توجه قرار دهیم دنیا استفاده می کند.
حجت الاسلام کارگر با اشاره به راهبردی کردن آموزه مهدویت تصریح کرد: انقلاب اسلامی مهدویت را به یک استراتژی بلندمدت تبدیل کرد و ما در گام اول راهبردی کردن مهدویت هستیم و باید بکوشیم مهدویت را در چشم انداز ملی و منطقه ای، سیاست های کلان کشور و اتخاذ الگوهای پیشرفت و توسعه مورد توجه جدی قرار دهیم چراکه نقطه قوت و اقتدار ما مهدویت است.
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت گفت: انقلاب اسلامی باعث پر رنگ شدن ابعاد سیاسی مهدویت شد که بحث حکومت دینی، مدیریت و اداره جهانی و جهان شمولی از جمله این ابعاد است.
پایان پیام/
نظر شما