به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، در این روز فیلم های سینمایی «اشباح» به کارگردانی داریوش مهرجویی، «حق سکوت» از محمدهادی نائیجی، «کلاشینکف» اثری از سعید سهیلی، «خانه پدری» از کیانوش عیاری، «خانوم» تینا پاکروان و «تراژدی» از آزیتا موگویی به روی پرده رفتند.
مهرجویی «اشباح»اش را تنها به برج میلاد فرستاد
«اشباح» جدیدترین ساخته داریوش مهرجویی در سانس اول نمایش فیلم ها در برج میلاد، خبرنگاران و منتقدان را به سالن اصلی نمایش فیلم ها کشاند که البته تا حدودی مورد توجه حضار قرار گرفت. البته طبق معمول سال های قبل داریوش مهرجویی که از بعد از فیلم «سنتوری» در کاخ جشنواره حضور پیدا نکرده بود، باز هم برای دیدن فیلم به همراه خبرنگاران به سالن نیامد. جهانگیر کوثری، تهیه کننده این فیلم دلیل عدم حضور مهرجویی را کسالت وی عنوان کرد. اما به نظر بسیاری از کارشناسان، دلیل این عدم حضور انتقادات وارده بر فیلم های مهرجویی است.
قبل از شروع اکران فیلم، منوچهر اکبرلو که به عنوان مجری روی صحنه با عوامل فیلم حضور داشت، خطاب به جهانگیر کوثری گفت: به داریوش مهرجویی پیغام بدهید در این سالن فقط منتقدان حضور ندارند و اجازه بدهد مخاطبان با آرامش واکنش نشان دهند و اگر واکنشی توهین آمیز بود آن را توهین آمیز تلقی نکنند چون به هر حال هرکسی واکنشی نشان میدهد و امیدوارم کدورتی پیش نیاید.
جهانگیر کوثری نیز جواب داد: ما خودمان هم واکنش نشان میدهیم و با شما هستیم.
بر این اساس، در اکران رو هشتم، همچنین فیلم «حق سکوت» به روی پرده رفت که فیلم داستان طلبه ای جوان را روایت می کرد که دوست نداشت از وجوهات استفاده کند، اما در این خصوص حوادثی برایش رقم خورد.
رضا کلاش و کلاشینکف
سعید سهیلی که با فیلم «کلاشینکف» در این دوره جشنواره حضور داشت، فیلمش در سانس سوم اکران شد و بعد از آن در نشست خبری آن درباره حضور عطاران گفت: عطاران قیمت ندارد و غنیمت سینمای ایران است. بعد از توافق و دستمزد بحث تیتراژ را پیش کشید و گفت میخواهم اسمم در تیتراژ نفر دوم باشد چرا که قهرمان اول فیلم شخص دیگری است. فیلم کلاشینکف آخرین ساخته سعید سهیلی است که با استقبال خوبی از جانب مخاطبان حاضر در برج میلاد روبرو شد. در حین اکران فیلم، صحنه هایی از فیلم که رضا عطاران در آنها دیالوگ داشت، با سوت و کف حضار مواجه شد. عطاران در این فیلم نقش «رضا کلاش» را ایفا می کرد.
اکران فیلم جنجالی عیاری با حضور اصغر فرهادی
فیلم جنجالی و میخکوب کننده روز هشتم جشنواره در سینمای رسانه، «خانه پدری» به کارگردانی کیانوش عیاری بود که در بخش خارج از مسابقه جشنواره حضور دارد. این فیلم که سه سال اجازه اکران نداشته است، در این روز در حالی به نمایش در آمد که سالن اصلی مرکز همایش های برج میلاد، مملو از جمعیت بود. در این میان نیز «اصغر فرهادی» کارگردان سرشناس سینمای ایران که در کاخ جشنواره حاضر شده بود، به تماشای خانه پدر نشست. وی در جمع خبرنگاران حاضر شد و با اشاره به اینکه تنها توانسته فیلم عیاری را ببیند، گفت: بعد از یک دوره خیلی سخت و خیلی بستهای که وجود داشت، فضایی به وجود آمده که شور جدیدی در جشنواره ایجاد شده است که این شور در میان سینماگران و مردم دیده میشود اما طبعا فیلمها برای سالهای قبلتر هستند.
صحنه تکان دهنده قتل دختر توسط پدر و برادرش، چنان تاثیرگذار بود که جمعیت حاضر در سالن که بسیاری از آنها روی زمین نشسته بودند را تا پایان فیلم میخکوب کرد. این فیلم خشونت علیه زنان در برهه های مختلف تاریخی در کشور ایران از دوره قاجار تا به امروز را به تصویر می کشید. در این فیلم بازیگرانی چون شهاب حسینی، مهدی هاشمی، ناصر هاشمی و مهران رجبی ایفای نقش داشتند البته بازیگرانی چون شهاب حسینی و ناصر هاشمی تنها در یک یا دو سکانس فیلم حاضر بودند.
شهاب حسینی در نشست مطبوعاتی این فیلم حاضر شد و درباره حضورش در این فیلم گفت: حضور در فیلم آقای عیاری برای من فرصتی مغتنم بود که ممکن بود چنین فرصتی برایم به وجود نیاید.
در نشست خبری این فیلم، سوالات و انتقادات بسیاری در مورد فیلم مطرح شد که کیانوش عیاری به همه آنها پاسخ داد. وی در سخنانی گفت: من داور جشنواره فیلم فجر هستم و همیشه از دیدن موضوعات کلیشهای که بر روی پرده میرود آزرده میشوم اگر «خانه پدری» را ساختهام دست روی موضوعی گذاشتم که دغدغهام بوده است. سال ها قبل بود که در شهرک غرب واقع در شهر تهران دختری به دست پدرش کشته شد و از این نوع موضوعات در کشور زیاد اتفاق میافتد اما باید به این نکته نیز اشاره کنم که داستان «خانه پدری» تمام جامعه در بر نمیگیرد.
بر اساس این گزارش، دو فیلم بعدی که در سینمای رسانه اکران شد، «خانوم» تینا پاکروان و «تراژدی» آزیتا موگویی، ساخته دو کارگردان جوان فیلم اولی بود. «تراژدی» در جدول برنامه های جشنواره برای سینمای رسانه قرار نداشت، اما در این روز توسط مسئولان جشنواره به جدول برنامه ها اضافه و در سانس فوق العاده اکران شد.
به گزارش شبستان، فیلم های بخش نوعی تجربه و سینما حقیقت نیز در این روز در سالن های شماره 4 و 5 واقع در طبقات زیرین برج میلاد اکران شدند که استقبال از آنها به نسبت سالن و تعداد صندلی های آنها خوب ارزیابی شده است، به صورتی که جمعیت بسیاری برای فیلم «ماهی و گربه» اثر شهرام مکری به سالن آمدند که با کمبود جا مواجه شدند و ایستاده به تماشا پرداختند.
یادداشت و گزارش: آزاده فضلی
پایان پیام/
نظر شما