پایگاه چند زبانه معارف اسلامی در قم راه اندازی شد

خبرگزاری شبستان: معاون بین الملل مرکزتحقیقات علوم اسلامی(نور) از راه اندازی پایگاه چند زبانه معارف اسلامی برای مسلمانان و علاقه مندان غیر مسلمان به اسلام در داخل و خارج از کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان درقم، محسن مسچی معاون بین الملل مرکزتحقیقات علوم اسلامی(نور) در نشست خبری با خبرنگارن گفت: اطلاع رسانی در قالب موضوعات دینی و اسلامی یک رسالت مهم و ارزشمنداست که باید به آن توجه ویژه شود.
وی افزود: پایگاه علوم اسلامی یک حرکت و شروع بزرگ در نحوه ارتباط، هماهنگی و هم افزایی توان نهادهای فرهنگی درمسیر گسترش ارزشهای اسلامی در مسائل بین الملل است.


معاون بین الملل مرکز علوم اسلامی(نور) ادامه داد: هدف این مرکزرساندن مفاهیم اسلامی با همیاری نهادهایی مرتبط با اندیشه های بین الملل برای مسلمانان خارج از کشور می باشد.


مسچی تصریح کرد: مرکز تحقیقات علوم اسلامی طی 25 سال دوران خدمت خود فعالیتهای ارزشمندی در راستای تولید فکر و اندیشه در قالب نرم افزار علوم اسلامی درپایگاه وب انجام داده است.


وی اظهار داشت: درهمین راستا 600 نرم افزار در زمینه علوم اسلامی و انسانی در قالب موضوعات فقه، تاریخ، فلسفه، منطق، تفسیر، حدیث و طب اسلامی تولید شده است.


معاون بین الملل مرکز تحقیقات علوم اسلامی یادآور شد: برای رساندن معارف علوم اسلامی به دست مسلمانان خارج از کشور کانالهای مختلفی برنامه ریزی شده است تا بتوان معارف علوم اسلامی و انسانی را در دسترس مسلمانان و علاقه مندان غیر مسلمان به اسلام قرار داد.


مسچی اذعان کرد: یکی از مهمترین کارکردهای این مرکز ایجاد بانک اطلاعات نرم افزاراسلامی در داخل و خارج از کشور می باشد که در حال حاضر 600 بانک اطلاعات نرم افزاریی علوم اسلامی در کشور تاسیس شده است.


وی خاطر نشان ساخت: همچنین در همین راستا 450 بانک اطلاعاتی علوم اسلامی فعال در 80 کشور جهان تاسیس شده تا علاقه مندان با مراجعه به این بانک اطلاعاتی از نرم افزار اسلامی این پایگاه بهره مند شوند.


معاون بین الملل مرکز تحقیقات علوم اسلامی (نور) در ادامه با اشاره به عدم دسترسی برخی از علاقه مندان به این پایگاه اطلاع رسانی اذعان داشت: مرکز علوم اسلامی 200 نمایشگاه را در قالب موضوعات فرهنگی و اسلامی در 45 کشور جهان در 5 قاره برگزار کرده است و علاقه مندان می توانند از طریق نمایشگاههای علوم انسانی و اسلامی ، کتاب، کامپیوتر، صنعت چاپ ونشر و.. که در کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شود به علوم و معارف اسلامی دست پیدا کنند.


مسچی با بیان مرکز علوم اسلامی ازلحاظ بازدید کننده بزرگترین موسسه در ایران می باشد گفت: مرکزعلوم وتحقیقات اسلامی از 85 کشور جهان مهیمان خارجی داشته که این میهمانان به بیش از 5 هزار نفرمی رسد.


وی ادامه داد: همچنین 22 دفتر نمایندگی فروش در 13 کشور جهان تاسیس شده است که محصولات علوم اسلامی را در اختیار مسلمانان و شیعیان قرار می‌دهد.


معاون بین الملل مرکزتحقیقات علوم اسلامی در ادامه راه اندازی پایگاه چند زبانه علوم اسلامی در شبکه وب را بسیار مهم و ارزشمند عنوان کرد بیان داشت: این مرکز درارتباط با نهادهای فرهنگی و اسلامی، مجمع تقریب مذاهب، مجمع جهانی اهل بیت(ع)در راستای افزایش اطلاعات علوم اسلامی با توجه به موضوع، محتوای علوم اسلامی گامهای مؤثری برداشته است.


مسچی خاطر نشان ساخت: درمراحل اولیه تاسیس پایگاه چند زبانه معارف علوم اسلامی و انسانی به پنج زبان اسپانیولی، ترکی آذری، ترکی استامبولی، روسی و اندونزیایی راه اندازی شده است که در حال حاضر سه زبان ترکی آذری، ترکی استامبولی و روسی ان قابل استفاده می‌باشد و دو زبان دذیگر نیز تا هفته آینده راه اندازی می‌گردد.


وی با اشاره به افزایش زبانهای انگلیسی، هندی و بنگالی به این نرم افزار یادآور شد: این هشت زبان مجموعه ای از زبانهایی است که مسلمانان جهان با آن تکلم می کنند که این دایره زبانی همواره در حال گسترش می باشد .


معاون بین الملل مرکز تحقیقات علوم اسلامی اظهار داشت: در مجموع این زبانها 270 جلد کتاب معارف اسلامی به زبان اسپانیولی، 240جلد به زبان ترکی آذری، 320 جلد به زبان ترکی استامبولی، 100 جلد کتاب به زبان روسی و 25 جلد کتاب به زبان اندونزیایی منتشر شده که دائما در حال افزایش می ‌باشند.


مسچی عنوان کرد: برای قرار دادن اطلاعات معارف علوم اسلامی و انسانی مالکیت معنوی، ارزشگذاری و صحت آن بسیار مهم است که باید به آن توجه شود.


وی گفت: تمامی کاربران می توانند با زبان خود وارد این پایگاه شوند و این نرم افزار قابلیت تغییر زبان برای مخاطبین خود را دارا می‌باشد که این امر از مهمترین ویژگی های نرم افزار علوم اسلامی و دینی است.
 

معاون بین الملل مرکز تحقیقات علوم اسلامی با بیان اینکه در شروع این کار حجم محتوا و کمیت کار مطرح نبوده است اظهار داشت: در این کار کیفیت کار در امر اطلاع رسانی علوم اسلامی و انسانی به جامعه اسلامی خارج از کشور مور توجه بوده تا جامعه تحقیقی علوم اسلامی بتواند در آینده نزدیک جایگاه خود را در کشور و جهان به اثبات برساند.


مسچی تصریح کرد: در این پایگاه یک میلیون کاربررسمی فعال بوده و هشت میلیون مقاله با گستره هشت زبان بین الملل برای علاقه مندان مسلمان و غیر مسلمان جهان قرار داه شده است.


وی با اشاره به جمعیت یک و نیم میلیاردی مسلمانان جهان گفت: 70 درصد محصولات تولید شده به زبان عربی می باشد که این مرکز با بهره ‌مندی از تجربه بیش از دو دهه فعالیت بین المللی خود نرم افزار علوم اسلامی را با حمایت و هدایت مجموعه های فرهنگی داخلی و خارج کشور به جهت استفاده از دستاوردهای علوم اسلامی و انسانی برای مسلمانان و غیر مسلمانان در سراسر جهان فراهم کرده است .


معاون بین الملل مرکز تحقیقات علوم اسلامی گفت: در حال حاضر 110 ملیت که طلاب علوم دینی و معارف اسلامی هستند که در حوزه های علمیه مشغول تحصیل می باشند که این نشان از وجود گستره زبانی به عنوان یک بانک اطلاعاتی در کشور می باشد.


مسچی با تاکید بر اینکه هیچ محدودیت افزایش زبانی در این سایت و پایگاه وجود ندارد گفت: کشور ایران با توجه به وجود 110 ملیت مختلف به عنوان بزرگترین پتانسیل زبانی در جهان شناخته می‌شود که میتوان از این پتانسیل در ترجمه متون اطلاعاتی به زبانهای مختلف بهره مند گردید.
 

وی ادامه داد: امید است با تربیت طلاب علوم دینی و اسلامی در حوزه‌های علمیه بتوانیم این گستره زبانی را در مسیر ارتقاء علوم و معارف اسلامی برای تمامی زبانهای قابل تکلم در جهان به کار ببریم و معارف اسلامی را آنچنان که شایسته است در اختیار علاقه مندان مسلمان و یا غیر مسلمان در سراسر جهان قرار دهیم.


معاون بین الملل مرکز تحقیقات علوم اسلامی در پایان گفت: علاقه مندان می توانند با مراجعه به پایگاه چند زبانه معارف اسلامی به نشانی www.islamic-lib.com به موضوعات مختلف در زمینه علوم و معارف اسلامی دسترسی پیدا کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 341601

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha