حجت الاسلام عبدالرحیم بیران وند در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اعلام خبر انتشار کتاب "عنکبوت های دنیادار" گفت: این اثر دلایلی بر رد ادعاها و بافته های تصوف فرقه ای است که تالیف و تحقیق پیرامون آن چهار سال به طول انجامید و در این فاصله زمانی بیش از یکصد کتاب در اثبات، نقد و رد تصوف بررسی و مطالعه شد.
وی با اشاره به بخش های پنج گانه این اثر ادامه داد: بخش نخست با عنوان "آشنایی اجمالی با ساختار تشکیلاتی فرقه های ضاله" تلاش می کند، شناختی اجمالی در خصوص فرقه ها و علل انحرافات در دین به خواننده بدهد و در خصوص انواع فرقه ها و تفاوت آن با گروه های معمولی، شیوه های تبلیغ، عضوگیری و سلطه آنها بر اعضا و افراد مطالبی بیان می شود.
عضو گروه علمی نقد و بررسی فرق و ادیان حوزههای علمیه تصریح کرد: "تصوف چیست و چه می گوید" عنوان بخش دوم این کتاب است که به تقد و بررسی تصوف فرقه ای، مفهوم شناسی تصوف، واژه شناسی صوفیه از نظر لغوی و اصطلاحی، بیان پیشینه تصوف، آداب و رسوم، نقش مسیحیت در پیدایش تصوف، رد پای مکاتب هندی و تشابهات زرتشت با تصوف و ربط آن با آیین میترایی، می پردازد.
حجت الاسلام بیران وند تصریح کرد: بخش سوم نیز با عنوان "بدعت ها و انحرافات اعتقادی" به بدعت هایی که تصوف فرقه ای در جامعه ایجاد کرده و جایگاه و نقش قطب (رهبر تصوف) و انحرافاتی که این شخصیت برای مریدان و دراویش به جای می گذارد، اشاره کرده و با بیان آیات و روایات این مباحث مورد واکاوی قرار گرفته است.
نویسنده کتاب "عنکبوت های دنیا دار" با بیان اینکه بخش چهارم با عنوان "بدعت ها و انحرافات فقهی" تدوین شده است، عنوان کرد: در این بخش جایگاه شریعت، طریقت و حقیقت و مساله استغنای صوفیان از شریعت بررسی شده است، چرا که برخی از فرقه ها معتقدند کسی که به خدا می رسد از عبادت و بندگی بی نیاز است؛ این موضوع موجب ایجاد یک نوع ولنگاری و اباحه گرایی میان آنها شده که پیامدهای منفی را به دنبال دارد. همچنین در این بخش مفهوم شناسی واژه خانقاه و نظرات مراجع تقلید در خصوص تقابل میان خانقاه ها و مساجد، و خانقاهی شدن عرفان که مهمترین دلیل افول تصوف شد، عُشریه در مقابل خمس و زکات و آداب تشرف به جرگه صوفی گری، مورد بحث و تحلیل قرار گرفته است.
کارشناس ارشد فرق و ادیان اظهار کرد: بخش پایانی این کتاب نیز به صورت مبسوط به دیدگاه امام خمینی (ره) در خصوص صوفی گری با عنوان "رد دراویش و متصوفه توسط امام خمینی (ره)" می پردازد که در این قسمت عرفان های بدوی و دروغین که آبشخور تصوف فرقه ای است، تجزیه و تحلیل شده و آثار امام (ره) در این زمینه بیان و عرفان ایشان مورد بررسی قرار گرفته است.
حجت الاسلام بیران وند با بیان اینکه تصوف انحرافات فراوانی را در خود جای داده است، گفت: به طور مثال قطب که رهبر تصوف است، خود دارای ده ها انحراف و اشتباه است که این نشان می دهد او یک انسان کاملا عادی است اما در این فرقه، پیروان، او را تا حد عصمت و امام زمان (عج) بالا می برند. چنان که در یکی از مقالات آنها این مطلب مشاهده می شود که: قطب ما مصداق اهل بیت (ع) در عصر حاضر است!
وی با بیان اینکه البته شخصیت هر فردی محفوظ است و قصد بی احترامی در این بین نیست، افزود: این در حالی است که قطب حتی قرائت صحیح قرآن را نمی تواند اجرا کند و در قرائت او اشکالات فراوانی است. فردی که در ظاهر قرآن مانده و نمی تواند حتی الفاظ آن را به درستی بر زبان جاری کند، چطور می تواند پی به باطن قرآن برده و مردم را هدایت کند؟! در صورتی که ما معتقدیم قرآن هفت بطن بلکه هفتاد بطن دارد و فردی که ظاهر ابتدایی آن را نمی داند، چگونه می تواند مردم را به دنبال خود به راه بیندازد و حتی ادعای امام زمانی کند!
عضو گروه علمی نقد و بررسی فرق و ادیان حوزههای علمیه یادآور شد: عنکبوت های دنیادار در 256 صفحه با بهای 9 هزار تومان از سوی انتشارات ذکری به چاپ رسیده است و علاقه مندان برای تهیه آن می توانند با شماره تلفن 09199700529 تماس بگیرند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: برخی از فرقهها معتقدند کسی که به خدا میرسد از عبادت و بندگی بینیاز است؛ این موضوع موجب ایجاد یک نوع ولنگاری و اباحه گرایی میان آنها شده که پیامدهای منفی را به دنبال دارد.
کد خبر 341158
نظر شما