به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سیدکامل تقوی نژاد، مدیرعامل بانک سپه در نشست خبری این بانک در وزارت اقتصاد و دارایی ارایه تاریخچه ای از عملکرد بانک سپه از ابتدا تاکنون گفت: پس از انقلاب این بانک در طرح های تولیدی و بازرگانی و صنعت و کشاورزی قدمهایی برداشت و همراهی با دولتها و ترمیم نیازهای اساسی موفقیت یافت.
وی افزود: در سال 1385 از 30 میلیارد دلار عملیات ارزی 5/7 میلیارد از طریق بانک سپه انجام شد که رتبه اول را داشت در سال 86 نیز به دلیل تحریمهای سازمان ملل عملیات ارزی این بانک متوقف شد.
وی با اشاره به اینکه سازمان ملل هیچ بهانه ای برای تحریم نداشته است گفت: اگر ان زمان دفاع دقیقی در مجامع بین المللی از ما انجام می شد تحریم نمی شدیم اما این تحریم باعث شد طی سالهای 86 و 87 عملیات ارزی ما به حداقل ممکن برسد.
مدیرعامل این بانک افزود: با دوراندیشی در بانک سپه و تکیه به کارشناسان زبده ارتباط با بانکهای خصوصی و دولتی و پذیرش عاملیت بانک مسکن و کشاورزی با حفظ مشتریان قدیمی در جهت رفع نیازهای این بانکها نیز اقدام کرد. با اظهار به موفقیت بانک سپه در بخش خارجی افزود: این بانک با پذیرش طرحهایی که از مسیر توسعه ملی انجام می شود موفقیت هایی به دست آورده و با پذیرش 5/3 میلیارد دلار ارز از اعتبارات صندوق توسعه ملی بالاترین عملکرد را در میان بانکها داشته است.
تقوی نژاد با اشاره به فعالیت های بانک سپه در حوزه نفت، پتروشیمی و نیروگاهی گفت: در چندین میدان نفتی به صورت مستقیم و غیرمستقیم قدمهای خوبی برداشتهایم و در بخش نفت 8/1 میلیارد دلار در پتروشیمی 2/1 میلیارد دلار و در بخش نیروگاهی 150 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده ایم.
همچنین خط اتیلن پارس شمالی که تضمین خوراک را بر عهده دارد نیز قبول کردهایم و بخش عمده ای از نیازهای پتروشیمی را تعریف نمودیم که می تواند در بخش های تولیدی و اشتغال نقش موثری ایجاد کند.
وی در ادامه فعالیتهای اقتصادی بانک به تولید سنگ آهن کشور اشاره کرد و گفت: بیش از 60 درصد سرمایه گذاری دراین بخش توسط سرمایه گذاری مستقیم بانک سپه انجام می شود تامین برق در تاسیس نیروگاههای بخش خصوصی و عمومی و همچنین عمده سرمایه گذاری وزارت نیرو در آب و برق از طریق سدسازی، غرق آبی یا نیروگاههای برقی با سرمایه گذاری بانک سپه بود.
مدیرعامل این بانک درباره مطالبات بانک سپه از دولت گفت: سه هزار و 400 میلیارد تومان میزان مطالبات ما از دولت است که برای افزایش وام دهی باید پرداخت مطالبات دولت انجام بگیرد.
وی افزود: در ابتدای سال 92، 2 هزار و 800 میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته شد که صرف طرحهای اساسی تولیدی شد.
تقوی نژاد درباره تسهیلات 9 ماهه اول امسال گفت: 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد.
مدیرعامل بانک سپه در مورد ارایه تسهیلات به بخش کشاورزی گفت: جهت گیری های جدیدی مبتنی بر این بود که سرمایه گذاری در بخش کشاورزی انجام شود زیرا بانکها تمایل کمتری برای سرمایه گذاری در کشاورزی دارند و بانکهای خصوصی وارد این بحث نمیشوند و بیشترین مطالبات معوق بانکی مربوط به این بخش است اما از آنجا که بخش کلیدی در کشور بوده اشتغال سریع و زودرس ایجاد می کند بانک سپه از محل منابع داخلی و صندوق توسعه ملی تسهیلات متنابهی در این رابطه ارایه کرده است.
همچنین 2 هزار و 300 میلیارد تومان از محل بخش ریالی برای کشاورزی جهت گیری شده که به قرارداد و پرداخت رسیده است.
وی درباره سرمایه گذاری و ارایه تسهیلات صنعت گفت: در بخش صنعت 3 هزار میلیارد تومان پرداخت داشتیم که تامین نیازهای صنعتگران برای سرمایه در گردش از اولویتهای ماست زیرا بسیاری از طرحها امکان توسعه دارند که به دلیل نداشتن سرمایه در گردش متوقف می شود ارایه 2 هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات بازرگانی نیز طی 9 ماهه اخیر از دیگر فعالیت های بانک سپه بوده است.
مدیرعامل این بانک از ارایه 700 میلیارد تومان تسهیلات برای بازسازی بافت های فرسوده طی سه سال اخیر خبر داد و گفت: در سالهای گذشته بانک سپه در عرصه کمک به دولت وارد برای رفع نیازهای عمومی اقدام کرد. در سال گذشته برای کالاهای اساسی با تامین خط اعتباری احداث کردو چون از مرحله ورود به کشور تا توزیع در کنار دولت بود.
وی درباره سرمایه بانک سپاه گفت: سرمایه این بانک به علت برخی مسایل که باید از طریق دولت انجام می شد افزایش نیافت و سرمایه ما تنها 850 میلیارد تومان است که ما به دلیل کم بودن همین اعتبار نمی توانیم از دریافت تسهیلات شورای پول و اعتبار محروم شد.
وی با اشاره به عملکرد دولت تدبیر درباره بانک ها تقدیر کرد و گفت: دولت تدبیر به بانکها ازادی عمل می دهد و از اعمال تسهیلات دستوری جلوگیری می کند و در جهت ترمیم مشکلات اقدام مینماید.
وی افزود: اقدام مفید دیگر دولت تدبیر که در لایحه بودجه پیشنهاد شد پرداخت مطالبات دولت از حساب ذخیره ارزی است که باعث افزایش سرمایه بانکها می شود و 2/1 میلیارد دلار از مطالبات موجود بانک سپه پرداخت می شد که این مبلغ به سرمایه پایه بانک اضافه میشود و از بابت امکان افزایش وام دهی شرایط جدیدی به وجود میآید.
تقوی نژاد افزود: در شرایط فعلی با توجه به بالا بودن تورم و نقدینگی قیمت تمام شده پول بالا رفته و باید این موضوع را معضلی در سیستم بانکی کشور بدانیم که با وجود بخشی از موسساتی که مجوز فعالیت قانونی ندارند و جذب منابع مردمی مینمایند و نرخ بالاتری از دولت می دهند انجام می شود و رقابت را بسیار سخت میکند.
پایان پیام/
نظر شما