دومین نشست علمی تخصصی شیوه های نگارش قرآن

خبرگزاری شبستان: مدیر ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم از برگزاری اخرین روز دومین نشست علمی - تخصصی بررسی شیوه های نگارش و علامتگذاری قرآن خبر داد.

محمد بابایی، مدیر ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم با اشاره به دومین نشست علمی - تخصصی بررسی شیوه های نگارش و علامتگذاری قرآن کریم به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: 'بررسی شیوه های نگارش و علامتگذاری قرآن کریم' از 13بهمن آغاز و با حضور اساتید برجسته ایرانی و خارجی امروز به پایان می رسد.
وی افزود: این نشست فرصت مغتم برای تبادل نظر بین اساتید ایرانی و کشور اردن بود که ضمن تبادل نظر و آشنایی با تحقیقات و پژوهش ها انجام شده در مرکز طبع و نشر سطح شیوه های نگارش در کشورمان به عموم جهان معرفی می شود.


وی عنوان کرد: نشست تخصصی "بررسی شیوه های نگارش و علامتگذاری قرآن کریم" با حضور اساتید برجسته ایرانی آقایان دکتر حمید رضا مستفید، عبدالرسول عبایی، ابوالفضل علامی، سید مهدی سیف، دکتر کریم دولتی، دکتر قاسم بستانی و اساتید برجسته اردنی آقایان دکتر احمد خالد شکری، دکتر احمد محمد مفلح القضاة در مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.


در این جلسات ضمن ارائه گزارشی از پژوهش های صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران در خصوص شیوه نگارش قرآن کریم (بر اساس ضوابط رسم المصحف) و همچنین شیوه اعراب گذاری قرآن کریم (به صورت کم علامت)، مباحثی بر روی مرجّحات رسم کلمات قرآن کریم، با استناد به کتب معتبر علم رسم و همچنین بررسی شیوه های رایج علامت گذاری قرآن کریم در جهان اسلام صورت می گیرد.

بابایی با اشاره به لزوم چاپ قرآن در کشور و سرمایه گذاری در بخش نشر ملی گفت: قطعا برای رونق صنعت چاپ و نشر باید تولید قرآن ها در کشور انجام شود اما گاهی برای کاهش هزینه ها و نبود امکانات کافی چاپ قرآن به کشور های دیگر محول می شود. به عنوان مثال مصحف شریف جمهوری اسلامی ایران که برای کشورهای اسلامی تولید شد، اگر در داخل کشور به چاپ می رسید شامل هزینه های هنگفت میشد که برای جلوگیری از هزینه های اضافی چاپ این قرآن ها به کشور لبنان محول شد.
وی افزود: مصحف شریف جمهوری اسلامی که به شیوه مصری علامت گذاری شده بود طبق اخبار واصله از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کشورهایی همچون عراق، یمن، سوریه سودان و پاکستان و... ارسال شده است.

مدیر ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم با بیان این مطلب در راستای وحدت رویه جهان اسلام به دنبال تغییر در نحوه کتابت قرآن نیستیم،خاطرنشان کرد: مرکز طبع و نشر قرآن کریم همچون دیگر علمای مسلمان به دنبال وحدت رویه در کتابت قرآن کریم است اما در خصوص نحوه نگارش از جمله شیوه های هندی، مصری، عربی، ایرانی و ترکی ابتکاراتی داشته و شیوه کم علامت را ابداع کرده است.
پایان پیام/
 

 

کد خبر 340536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha