به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در نشست "حکومت اسلامی" که با حضور استاد محمدحسین رجبی دوانی در نهمین نمایشگاه قرآن کریم و عترت برگزار شد در سخنانی بیان داشت: سخن را از قرآن کریم که بزرگ منشور حقوق بشر و تمام موجودات عالم و قانون اساسی رستگاری و تمدن است؛ آغاز می کنم.
حجت الاسلام دکتر علی عارفی با بیان اینکه معتقدیم قرآن برای اداره امور اجتماع انسان ها روش و ایده داده است؛ افزود: در قرآن کریم به یک مطلب و آن اینکه هیچکس جزء خداوند حق حکومت بر انسان ندارد، اشاره شده و حتی خود انسان نیز بر خودش حاکمیت ندارد برای همین خودکشی باعث جهنمی شدن فرد می شود.
وی با استفاده از "آیة الکرسی" تأکید کرد: دو نوع حکومت: "الله" و "طاغوت" وجود دارد و قسم سومی وجود ندارد و حق حاکمیت در ولی الله برای خداوند است که به دو طریق حکومتش را منتقل می کند.
این مسئول در همین رابطه اظهار داشت: خداوند، نخست با کتب آسمانی و مجموعه قوانین حکومت و دوم با معرفی حاکمان، ولایتش را به نبی و ولی منتقل می کند.
وی با افزودن اینکه ولایت حقیقی تنها برای خداست و "رسول" این ولایت را نیابی از طریق الله دارد و ذاتی نیست بلکه تنفیذ آن را از الله گرفته است؛ با استفاده از آیه 55 سوره مبارکه مائده خاطرنشان کرد: امامت یک عنوان عام است که تنها محدود به امام علی(علیه السلام)نیست که اگر چنین بود امامت 12امام قابل اثبات نبود.
دکتر عارفی با توضیح بیشتر راجع به این آیه شریفه با اشاره به شأن نزول آن که برای امام علی(علیه السلام)است؛ تصریح کرد: آوردن ضمیر جمع در این آیه برای اثبات امامت 12امام است زیرا در این آیه نشانه های کسانی که هم سنخ امام علی(علیه السلام)هستند بیان شده است.
وی در این بخش از سخنانش با استناد به "مقبوله عمر بن حنظله" به تاریخچه "ولایت فقیه" پرداخت و گفت: در حالیکه پیامبر به رجوع به فقها در غیبت ائمه تصریح کرده است اما بعضی به اشتباه گمان می کنند که امام(ره)بنیانگذار ولایت فقیه است در حالیکه امام(ره)تنها احیاگر آن بودند و ولایت فقیه از زمان رسول اکرم وجود داشته است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با بیان اینکه نخستین ولی فقیه "حذیفة بن یمان" است که از طرف رسول اکرم در یمن حکومت داشت و در مجموع پیامبر 80نفر از صحابه را فقیه کردند؛ گفت: مصعب که در منطقه تنعیم به شهادت رسید نمونه دیگر آن است.
وی با اشاره به گسترش حکومت در زمان امام علی(علیه السلام)عثمان بن حنیف، مالک اشتر و محمدبن ابی بکر را از جمله فقهایی دانست که در بلاد اسلامی در امر روزمره حکومت اجتهاد می کردند.
دکتر عارفی با اشاره به محدودیت حکومت در دوران ائمه به دست طاغوت ها و اینکه نمایندگان ائمه به صورت غیر رسمی در بلاد اسلامی حضور داشتند؛ گفت: مؤسس وکالت، امام کاظم(علیه السلام)است که 250وکیل، تربیت کردند که تا زمان امام عصر(عج)نیابت عملیاتی داشتند.
وی سپس به موضوع ولایت فقیه در عصر غیبت کبری اشاره و خاطرنشان کرد: مهمترین اساس ولایت فقیه را شیخ مفید در "المقنع" مطرح کردند و در زمان صاحب جواهر وی فرمود: هر کس معتقد به ولایت فقیه نباشد از علم بویی به مشامش نرسیده است.
این مسئول با تصریح به اینکه عموم علمای شیعه و بسیاری از علمای اهل سنت قائل به ولایت فقیه هستند؛ خاطرنشان کرد: ولایت فقیه توسط رسول اکرم بنیانگذاری شد و سیر تکاملی آن توسط علما تا امروز ادامه داشته است.
پیایان پیام/
نظر شما