به گزارش خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، دکتر علیمحمد ولوی پیش از ظهر امروز (16 بهمن) در اولین روز آغاز به کار کنگره تاریخدانان کشور در جیرفت برگزاری کنگره ها در مراکز سایر استان ها و حتی شهرهای کوچک با سابقه تمدنی را سیاست انجمن تاریخ در معرفی آن تمدن ها و زمینه تحقیقات بیشتر در آن حوزه اعلام کرد.
وی افزود:بعد از شهر همدان که اولین کنگره در آن برگزار شد، دومین کنگره در جیرفت به دلیل قابل مقایسه بودن آن با همدان و تمدن بین النهرین در حال برگزاری است.
ولوی بیان داشت: این واقعیت تلخ وجود دارد که تاریخ ایران را عمدتاً غربی ها نوشته و می نویسند و ما برای پژوهش نیازمند به استفاده از تراوشات قلمی و فکری آنها هستیم.
دبیر علمی دومین کنگره تاریخدانان گفت: خیلی بد است که دانشجو و یا معلم تاریخ برای مراجعه به یک متن قابل استناد مجبور به استفاده از یک اسم خارجی است و علی رغم اینکه یکی از بزرگترین تمدن های بشری هستیم، در کشور ما تاریخ مورد بی مهری قرار گرفته است.
وی گفت: انجمن تاریخ تأسیس شد با این هدف که با این وضعیت و شرایط مقابله کند و شرایطی برای پژوهشگران جوان فراهم شود که وارد مباحث جدی مطالعات تاریخی شوند و در آینده قلم را از دست بیگانگان گرفته و تاریخ اسلام و ایران را خود به رشته تحریر در آورند.
ولوی بیان داشت:مهمترین منابعی که تاکنون در حوزه تاریخ ایران و اسلام تولید شده است، توسط چند مورخ خارجی بوده؛ بنابراین هر کس که احساس مسئولیت می کند، باید انجمن و پژوهشگران جوان را حمایت کند که بتوانند با همتایان خارجی خود رقابت کنند.
وی گفت: کنگره تاریخدانان در طی سه روز سه نشست اصلی خواهد داشت که در نشست اول مباحث نظری و مطالعات میان رشته ای و نشست دوم مطالعات شرق ایران با محوریت جیرفت با ارائه 12 مقاله بررسی می شود.
علیمحمد ولوی افزود: در روز سوم نیز نشست ها با موضوع آسیب شناسی آموزش و پژوهش تاریخ در کشور و ارائه 6 مقاله خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما