به گزارش خبرنگار کتاب وادبیات شبستان ،مراسم تکریم و معارفه مدیران سابق و جدید موسسه خانه کتاب صبح امروز در سرای اهل قلم با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد برگزارشد.
در این مراسم سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: در طی دو دهه که از عمرخانه کتاب می گذرد این موسسه توانسته است تا مامن و ملجی برای اهل کتاب فکر و فرهنگ باشد.
وی افزود: خانه کتاب در حوزه اطلاع رسانی و نقد که نقطه تکوین خانه کتاب متولد شد و در ادامه مسیر رو به تکامل رفت و همین طور جشنوارههایی که این موسسه برگزار کرد که تقدیر، رصد و دیده بانی اهل قلم و فکر بود؛ نشستهای تخصصی که در این مجموعه برگزار شد و به شکل متوالی فرصتی برای تضارب فکر را فراهم کرد، در نشر کتاب و موضوعات دیگر هم ورود پیدا کردند و رو به جلو حرکت کردو این از جمله خدماتی بوده است که به اهل قلم به واسطه این موسسه داده شده است.
صالحی خاطر نشان کرد: در کارنامه 20 ساله خانه کتاب مجموعههای متکثری فعال بودند و آن را تکمیل کردند و به دست ما به عنوان وارث رسانند، باید قدر آنها را دانست و مدیران تلاش خواهند کرد که آنچه بوده قوت ببخشند.
صالحی در ادمه به خدمات شجاعی صائین اشاره کرد و یاد آور شد: تلاشهای این عزیزان مطمئنا مثمرثمر بوده است، در حال حاضر که آقای شجاعی با ما در فضای دیگری همکاری میکنند و که سنگر پرخطرتری است و امید داریم با نگاهی که وی دارند در دوره جدید اداره کتاب فرصت تبلور یافته ای باشد و از آن مانع زدایی صورت گرفته در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی دیگر خبری نباشد و با فضای رفع موانع جلو بروند و اداره کتاب را به سوی ایمنی و امنیت و نه ناامنی پیش ببرند.
وی شجاعی صائین را فردی اههل کتاب خواند و تصریح کرد: اهل کتاب بودن شجاعی میتواند به کمک اداره کتاب بیاید چرا که بر این باوریم که مولفان و ناشران باید احساس کنند که اداره کتاب خانه خودشان است کسی که اهل کتاب باشد با نگاه بدبینانه به کتاب دیگران نگاه نمیکند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: آقای میرزایی نیزقوتهای پررنگی دارند و در حوزه شناخت جهان اسلام و عرب از معدود افرادی هستند که که ارتباط حضوری و دوستانه با متفکران دارند، اقامتهای طولانی مدت ایشان در جهان عرب و لبنان باعث شده است تا جهان عرب را بشناسند و ارتباطاتی برقرار کنند، ایشان مکتوب و شفاهی به عربی و انگلیسی تسلط دارند و شخصیت شناخته شده جهان عرب هستند و به نام وی را میشناسند.
وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند چون میرزایی از حوزه آمده است همان تفکر سنتی حوزه را دارند اما ایشان هم با قشر روشنفکر دانشگاهی و هم با علمای حوزوی ارتباط خوبی دارند و در بطن دیپلماسی فرهنگی بودهاند.
وی در ادامه اظهار کرد: در این دوره باید از نیروی انسانی به صورت حداکثری استفاده شود و در این مدتی که از عمر کاری بنده گذشته است، دوستان دیدهاند که من مدگرایی تازه گرایی ندارم، اما این ترکیبهای جدید انرژی تازه ایجاد میکند و آرایشهای جدی قوت قلب جدی میآفریند، و این جابه جاییها در محیطهای مختلف فکر را تازه میکند و حضور ایشان قوت قلبی است و معاونت فرهنگی امید دارد که در این ترکیب جدید گامهای بزرگی برداشته شود.
صالحی اضافه کرد: خانه کتاب باید ملجا و مرجع زبان مولف و ناشر باشد، قرار نیست خانه کتاب روابط عمومی ارشاد و پیوست سنجاق این وزارتخانه باشد، این موسسه باید بتواند این مرجعیت و زبان مولف و ناشر را در خود داشته باشد و تکمیل کند.
خانه کتاب باید هم افزایی کند و بخش حاکمیتی و خصوصی کتاب را با هم جمع کند، دولت و ملت باید در ایران شکل بگیرد مادر حوزه فرهنگ نیاز به حلقههای رابط داریم نباید فاصله دولت و ملت در اجزای مختلف حوزه فرهنگ ادامه یابد.
وی سپس ادامه داد: خانه کتاب باید سلایق بیشتری را در خود بپروراند باید بتواند پل ارتباطی عرصه مکتوب داخلی و خارجی باشد و مکان گفتگو و تضارب افکار باشد، کل خانه کتاب سرای اهل قلم است و باید فرصت بسازد که اهل فرهنگ با امنیت خاطر گفتگو کنند. این موسسه باید پل ارتباطی حوزه و دانشگاه باشد، خیلی در رابطه با بحث حوزه و دانشگاه صحبت شده است و من مطمئنم امروز حضور آقای میرزایی که ارتباط خوبی با دو حوزه دارند فرصت مناسبی را برای این اتفاق فراهم کند.
وی در پایان گفت: خانه کتاب باید رصدگری قوی داشته باشد، باید خانه مولفان و ناشران ایران باشد نه فقط تهران و در کل خانه کتاب باید خانه اهل فکر ایران شود.
مراسم تکریم و معارفه مدیران سابق و جدید موسسه خانه کتاب صبح امروز در سرای اهل قلم با حضور سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد، نجفقلی حبیبی دبیر جایزه کتاب سال، نجفعلی میرزایی مدیرعامل جدید خانه کتاب، علی شجاعی صائین مدیرعامل پیشین این موسسه، محمد اللهیاری مشاور معاون فرهنگی و علمشاهی مدیرعامل خبرگزاری کتاب برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما