به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، همزمان با نودمین سالگرد افتتاح کتابخانه مجلس، نمایشگاه عکس و اسناد تاریخ مجلس به همین مناسبت در نگارخانه کتابخانه مجلس برگزار میشود و همچنین نمایشگاهی از عکسها و اسناد تاریخ کتابخانه مجلس در گذر پیاده راه بهارستان در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.
همچنین در روزهای پایانی سال 92 (13 اسفندماه) آیین نکوداشت افتتاح کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی را با حضور مقامات ارشد، اساتید دانشگاه، پژوهشگران و محققان و علاقه مندان از ساعت 9 تا 14 در تالار شهید مدرس (مشروطه) برگزار می شود.
بر این اساس، تأسیس رسمی کتابخانهای با هدف بنیادینِ حمایت فکری و علمی نمایندگانِ مجلس که از ضرورتهای اساسی تشکیلِ حکومتِ جدید بود، اگرچه در دورهی نخست مجلس با همهی عزمی که برای انجام این کار وجود داشت، بهدلیل مشکلات ناشی از تغییرات اساسی در سیستم حکومتی و مشغلههای فراوان نمایندگان میسر نشد اما با مساعی و پشتکار برخی از نمایندگان فرهیخته عضو هیأت رئیسهی دومین دورهی مجلس شورای ملی و با تصویب آییننامه داخلی جدید مجلس شورای ملی در سال 1287 دنبال شد.
این تلاش در دورهی پنجم مجلس شورای ملی(1302 ش) به بار نشست و ساختمان موجود در ضلع شرقی باغ بهارستان یعنی عمارت عزیزالسلطانی خریداری و بخشی از آنها برای تأسیس کتابخانهای آبرومند اختصاص یافت. در این زمان عبدالحمید نقیبزاده مشایخ به عنوان مسئول موقت منصوب گردید و تا سال 1304 در این سمت باقی ماند.
در سال 1302 این حرکت فرهنگی به صورت رسمی شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر بیش از 90 سال از عمر آن می گذرد.
درباره تاریخ این کتابخانه، تاکنون چند کتاب منتشر شده است؛ یکی از قدیمیترین آنها «تاریخچه کتابخانه مجلس شورای ملی» است که در بهمن ماه 1355 به چاپ رسیده است. کتاب دیگری با عنوان «تاریخچه کتابخانه مجلس اولین کتابخانه رسمی کشور» در سال 1374 و کتابچهای با عنوان «کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در یک نگاه» در سال 1387 منتشر شده است. همچنین کتابچهی دیگری با عنوان «کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی» در اوائل بهار 1391 منتشر شد که اطلاعات جامع، کامل و مفیدی را درباره تاریخچه این کتابخانه بزرگ کشور به دست میدهد.
پایان پیام/
نظر شما