به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، روز سوم سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در حالی کار خود را در سینمای رسانه آغاز کرد که در سانس اول اکران فیلم ها، جدیدترین ساخته ابراهیم حاتمی کیا یعنی فیلم سینمایی «چ» با استقبال خوب و کثیر اهالی رسانه و هنرمندان و منتقدان مواجه شد. به صورتی که از دقایق ابتدایی صبح روز 14 بهمن ماه، صف طولانی مقابل درهای ورودی سالن اصلی مرکز همایش های برج میلاد تشکیل شد. در اکران این فیلم، مهدی چمران و جواد شمقدری نیز حاضر شدند و به تماشای فیلم نشستند.
"چمران" قهرمانی از جنس فیلم های حاتمی کیا
این فیلم به عقیده بسیاری از منتقدان و کارشناسان یکی از بهترین و خوش ساخت ترین فیلم های جشنواره است که شانس دریافت سیمرغ بهترین فیلم را دارد. نشست پرسش و پاسخ فیلم «چ» پس از اکران آن نیز با استقبال زیادی از جانب اهالی رسانه روبرو شد تا جایی که بسیاری ایستاده در حال نوشتن گزارش خود بودند. در این نشست سعید راد نیز حضور داشت که میکرفن خود را روشن کرد و دهان به عذرخواهی گشود و از سخنان خود در افتتاحیه فیلم فجر و ابراز احساسات خود در آنجا عذرخواهی کرد. بابک حمیدیان، دیگر هنرمندی بود میکروفن را در اختیار گرفت و آرزو کرد که دنیا جای بهتری باشد چراکه انسان ها به خاطر ابراز احساساتشان لقب ریاکار نگیرند.
در این نشست از ابراهیم حاتمی کیا سوالات بسیاری درباره محتوا و داستان زندگی شهید چمران پرسیده شد که وی نیز در مقام دفاع از فیلمش برآمد و آن را فیلم خود خواند. با این حال کارشناسان و منتقدان سینمایی، این اثر حاتمی کیا را علیرغم صحنه های پر از اکشنش، فاقد معیارهای جلوه های ویژه بصری قلمداد کردند. البته برخی نیز معتقد بودند که مصطفی چمرانی که در فیلم حاتمی کیا به تصویر کشیده شده بود، قهرمانی نبود که سال های اول بعد از انقلاب، مردم او را قهرمان می خواندند.
فیلم بعدی که با استقبال خوبی از جانب اهالی رسانه مواجه شد، «لامپ صد» به کارگردانی سعید آقاخانی و تهیه کنندگی محسن محسنی نسب بود. این فیلم زندگی مرد معتاد به شیشه ای را روایت می کرد که توهم داشت و قصد ترک اعتیاد خود را نیز داشت. سعید آقاخانی در اولین فیلم بلند خود شخصیت ها و فضاهایی را به تصویر کشیده بود که برای بیشتر مخاطبان جذابیت داشت و آنها را تا پایان کار روی صندلی نشاند. نظرات اهالی رسانه درباره این فیلم تقریباً مثبت بود و به اعتقاد آنها از داستان و روایت خوبی برخوردار بود.
ترس مخاطب از اعتیاد بعد از تماشای «لامپ صد»
«کیوان امجدیان» دبیر فرهنگ و هنر خبرگزاری فارس در گفتوگو با خبرنگار شبستان درباره فیلم «لامپ 100»، آن را فیلم خوبی شمرد و گفت: فیلم از تم خوبی نیز برخوردار بود، اما از اواسط فیلم افت کرد. در ابتدای فیلم یک سوال بزرگ برای مخاطب طرح و بعد از آن تعلیق های بسیاری ایجاد شد. در همان دقایق فیلم بود که شخصیت ها پردازش و تمام سوالات گره گشایی شد که همین باعث تعلیق و جذابیت برای مخاطب می شد. اما در ادامه فیلم، بعد از گره گشایی، تعلیق فیلم و جذابیت شخصیت نیز از بین رفت.
وی خاطرنشان کرد: سعید آقاخانی با استفاده از ابزارهایی که در اختیار داشت، فضاسازی خوبی در فیلمش داشت و همین سبب شد که مخاطب از اعتیاد بترسد و من فکر می کنم که پیام و مساله اصلی فیلم نیز همین بود. اگر بخواهم نمره ای از 1 تا 10 به فیلم بدهم، نمره ای بین 10 تا 15 به این فیلم می دهم.
«رابین هود»های وطنی در برج میلاد
به گزارش شبستان، «خط ویژه» فیلم بعدی بود که در سانس سوم سینمای رسانه به روی پرده رفت و مخاطبان خود را راضی کرد به طوری که در سالن نمایش فیلم نیز این بازخورد خوب به وضوح دیده می شد. بازی متفاوت مصطفی زمانی و هومن سیدی و پرداختن به یکی از موضوعات روز اقتصادی کشور، یکی از نقاط قوت این فیلم از نظر مخاطبان فیلم بود. این فیلم پر از حرکت و بازی بود که مورد قبول بسیاری قرار گرفت. این فیلم روایت چند جوان بود که با موضوع رانت چند میلیاردی مواجه می شوند و راهی پیدا می کنند تا این مقدار پول را به دست بیاورند و پس از آن همچون داستان های قدیمی رابین هود، این پول را میان مردم گرفتار تقسیم کنند.
سانس بعدی سینمای رسانه اختصاص به فیلم سینمایی «برف» داشت که از یک موضوع اجتماعی برخوردار بود و این فیلم هم تقریبا مورد قبول مخاطبان قرار گرفت.
یادداشت و گزارش: آزاده فضلی
پایان پیام/
نظر شما