به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اصغر عمیدیان ظهر امروز (14 بهمن) در مراسم افتتاح همزمان سایت های پایش مانیتورینگ و جهت یاب در شهرهای (قزوین، تاکستان، زنجان، تبریز، مراغه، جلفا، میانه، ارومیه، اصفهان، یزد، زاهدان و خرمشهر) که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: امواج الکترومغناطیس بستر هدایت صدا، اطلاعات و تصویر است و خصیصه این امواج نیز طول موج و فرکانس است.
وی ادامه داد: فضای فرکانس در تمام کشورهای دنیا ثروت ملی و منابع عمومی محسوب می شود و حاکمیت وظیفه نظارت، هدایت و بهره برداری از این فضا برای ارائه خدمت را توسط اپراتورها دارد.
معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: تلفن همراه، خدمات اینترنت، پوشش ماهواره ای و فعالیت های ارتباطی در بستر بی سیم انجام می شود و این فضای فرکانسی در اختیار مسئولان کشور است و نمی توان از آن چشم پوشی کرد و بر اساس تکنولوژی می توان از این فضا بهره وری مختلفی داشت.
وی با اشاره به اهداف پایش طیف فرکانس افزود: تکمیل فرایند مدیریت طیف فرکانس، تأمین بازخورد لازم برای طراحی طیف فرکانسی، افزایش بهره وری طیف فرکانسی، حفظ حقوق حاکمیت، انجام تعهدات بین المللی در رابطه با حقوق کشورهای همسایه و حفظ حقوق استفاده کنندگان مجاز از جمله اهداف پایش طیف فرکانس است.
عمیدیان عنوان کرد: جاسوسی ها در اینترنت بیشتر در فضاهای فرکانسی رخ می دهد از این رو مراقبت از این فضا بر عهده حاکمیت است و نباید در این خصوص غفلت صورت گیرد.
وی اعلام کرد: تطبیق استفاده از طیف تخصیص داده شده توسط کاربران با مجوز صادره، کشف و رفع تداخلات فرکانسی، کشف و جلوگیری از استفاده های غیرمجاز فرکانس، بازرسی ایستگاه های رادیویی ثابت و متحرک و کنترل مشخصات فنی و ضبط و پلمپ تجهیزات غیراستاندارد و فاقد مجوز از جمله فعالیت های پایش طیف فرکانس است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تصریح کرد: پوشش جغرافیایی پایش طیف فرکانس شامل 9 سایت اصلی مانیتورینگ در شیراز، مشهد، قزوین، اهواز، تهران، اصفهان، بندرعباس، همدان و تبریز و سایت مجهز به سیستم مانیتورینگ در مشهد، قزوین و شیراز است.
وی یادآور شد: پوشش چغرافیایی تا پایان سال گذشته 35.2 درصد با استقرار 20 ایستگاه ثابت و 45 ایستگاه سیار بود و امروز با افتتاح این مراکز که 11 مرکز جدید مانیتورینگ و 6 سایت جهت یاب است، این پوشش به 63 درصد می رسد که تعداد ایستگاه های ثابت به 37 و سیار نیز به 93 مورد می رسد.
عمیدیان با اشاره به لزوم بهره مندی روستاها از خدمات اینترنت پرسرعت اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال 4 هزار روستا در قالب استفاده از پیمانکاران (مخابرات، همراه اول و بخش خصوصی) از اینترنت پرسرعت بهره مند می شوند که در این راستا 21 میلیارد ریال هزینه شده است و در استان قزوین نیز تا 21 اسفند در 70 روستا اینترنت پرسرعت را دایر می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما