به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان و به نقل از فارس، خیلی از جوانان مجرد در آستانه ازدواج در تعریف صفت خوب برای همسر آیندهشانمیمانند و وقتی در این مورد از آنها سۆال شود، میگویند یک همسر خوب میخواهم. حتی پدر و مادرها هم میگویند دنبال یک مورد خوب میگردیم. همسر خوب واقعاً دارای چه ویژگیهایی است؟
از آنجا که معیارهای خوب از دیدگاه افراد مختلف متفاوت است، ما نمیتوانیم مصداق خوب بودن شخص مورد نظر آنان را شناسایی کنیم. در مرحله تحقیق برای ازدواج نیز از این سۆال که آیا فلان شخص جوان خوبی هست یا نه، نمیتوان به پاسخی در خور تصمیم گیری رسید. پس از این واژه در مباحث ازدواج استفاده نکنید و اگر کسی از این واژه استفاده کرد، بهتر است از او معنی خوب بودن را بپرسیم.
تفاوت معیارها
نکته دیگر در این خصوص تفاوت معیارهاست. آیا میتوان برای همه دردها یک نسخه تجویز کرد؟ آیا باید معیارهای یک همسر شایسته در همه یکسان باشد؟اگر معتقد به این نکته هستیم که هر پسری به درد هر دختری و هر دختری به درد هر پسری نمیخورد، چطور میشود با وجود سلیقهها، ملاکها و معیارهای ثابت و قطعی ارائه داد. نمیتوان برای ازدواج فرمولی تعیین کرد که حاصل آن همسر شایسته برای افراد مختلف باشد و به طور یقین نمیتوان معیارهایی را در نظر گرفت و بعد به طور کلی نتیجه گرفت فلان شخص خوب یا بد است.
برای آنکه بتوانیم با این بحث اصولی و منطقی برخورد کنیم، باید به این سۆال اساسی پاسخ دهیم که هدف ما از ازدواج چیست و اگر جوانی ده ملاک و معیار برای خود دارد، کدامیک اصلی و کدامیک فرعی است؟ اولویت این ملاکها چگونه تعیین میشود؟ از کدام ملاکهامیتوانصرفنظر کرد و کدام ملاک را باید شرط لازم تداوم زندگی شمرد؟
هدف از ازدواج
اگر فلسفه ازدواج برای ما مشخص شود، معیارهای ما برای انتخاب همسر همان معیاری میشود که ما را به آن مقصود نزدیک میکند و معیارهایی معرف کسی است که دختر یا پسر را میشناسد که با مقصود اصلی ما از ازدواج ارتباط ندارد، از فهرست ملاک و معیارها حذف میشود اما هر چند آن معیارها از نظر ارزش و محتوا نکات خوب و ارزشمندی باشد، باید آنها را از فهرست خود خارج سازیم تا زودتر به نتیجه برسیم.
پیشوایان بزرگ ما بیش از هر چیز روى مزایاى روحى،فکرى
پیشوایان بزرگ ما بیش از هر چیز روى مزایاى روحى،فکرى و اخلاقى همسران تکیه کردهاند، به همین دلیل توجه به تربیت خانوادگى، اصالت، روح فداکارى، محبّت و صمیمیت پاکدامنى و نجابت، ایمان و تقوا بسیار ضروری است و اخلاقى همسران تکیه کردهاند، به همین دلیل توجه به تربیت خانوادگى، اصالت، روح فداکارى، محبّت و صمیمیت پاکدامنى و نجابت، ایمان و تقوا بسیار ضروری است
قرآن ما را از سردرگمی در این خصوص رهایی میبخشد و آن فلسفه یک جمله بیشتر نیست«لِتَسکُنوا إلَیها». ازدواج فقط یک هدف را دنبال میکند و آن آرامش و تسکین آدمی است. هر معیاری که آرامش بیشتر شما را تضمین کند، باید بیشتر مورد توجه شما قرار گیرد و باید اولویت را به آن معیار بدهید. پس هر معیاری که با آرامش شما در تناقض بود، باید حذف شود.
یک اصل اساسی در ازدواج مسأله «کفویت» یا همان «همتایی» و برابری با یکدیگر است. چون اصلیترین مسأله که در ازدواج موجب آرامش آدمی میشود، اصل همتایی است و مهمترین و اصلیترین مسأله در کفویت، ایمان است چون مۆمن کفو مۆمن است. به عبارت دیگر، کفویت همسنگی در ویژگیهای فرهنگی اجتماعی و اقتصادی است و رعایت اعتدال، رشد و تکامل معنوی و اخلاقی را در پی دارد.
اما چنانچه در زندگی روزمره شما مسائل مادی مۆثر است باید حتماً به کفویت اقتصادی دو خانواده توجه کنید.گاه خانوادههای مۆمنی را میبینیم که در حد معمولی ایمان دارند و به معنای متعارف مۆمنند و پس از ازدواج با مشکلاتی مواجه میشوند. تنها علت این عدم موفقیت، اختلاف طبقاتی یا اختلاف اقتصادی یا اختلاف فرهنگی است.
ازدواج از روی هوس؛ خانهای روی آب
هوس از خطرناکترین پایههای ازدواج است. «هوس» را نباید با لذتهای مشروع جنسى که انگیزه فطرى ازدواج است اشتباه گرفت.«هوس» یک سلسله خیالات خام و محاسبات غلط و غیر عاقلانه است که با نوسانات بى رویه و کامجویى هاى شیطنت آمیز و حیوانى آمیخته است. تکیه گاه هوس ارزشهای زودگذر و ناپایدار و احیاناً کودکانه یا احمقانه است. ضمانت بقای ازدواجهایی که بر اساس هوس شکل چیزهایی هستند به ناپایداری حباب روى آب.
الگوى این ازدواجها گاهى فیلمهای سینما، و گاهى ازدواجها و طلاقهایخوانندهها و هنرپیشه هاست.غافل از اینکه برخی از افراد مشهور برای اینکه اسمشان سر زبانها بماند، مجبورند یک روز ازدواج و روز دیگر طلاق بگیرند تا عکس و تفصیلات این جدایى یا آن ازدواج،صفحات جراید بازارى را پر کند. نمونه دیگر ازدواجهای هوسى به دلیل فلان ژست و ادا در کنار دریا یا مثلاً ابراز احساسات موقع مشاهده فلان مسابقه ورزشى و مانند آن صورت میگیرد. یعنی 2 نفر وقت تماشای فوتبال احساسات مشابه بروز میدهند یا ژستهای مشابه میگیرند، توجهشان به یکدیگر جلب میشود و این جلب توجه میشودپایهای سست برای زیر یک سقف رفتن.
برای دوری از ازدواجهای هوسی چه باید کرد؟
پیشوایان بزرگ ما بیش از هر چیز روى مزایاى روحى،فکرى و اخلاقى همسران تکیه کردهاند، به همین دلیل توجه به تربیت خانوادگى، اصالت، روح فداکارى، محبّت و صمیمیت پاکدامنى و نجابت، ایمان و تقوا بسیار ضروری است. پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: از گیاهان خوش آب و رنگى که در نقاط متعفن و آلوده میرویند، بپرهیزید. منظور، زنان خوش آب و رنگى هستند که در محیطهای ناپاک و خانوادههای آلوده پرورش یافتهاند.
پایان پیام/
نظر شما