وظیفه سینماگران نسخه پیچی نیست/برای بیان واقعیت به سراغ تلخی ها می‌روم

خبرگزاری شبستان: نشست خبری فیلم سینمایی «قصه ها» با حضور کارگردان و عوامل فیلم در سالن سعدی مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، در این نشست علاوه بر «رخشان بنی اعتماد» کارگردان، بازیگرانی چون مهدی هاشمی، گلاب آدینه، فرهاد اصلانی، باران کوثری، حبیب رضایی، حسن معجونی، پیمان معادی و مهراوه شریفی نیا حضور داشتند. این نشست که با استقبال بسیاری از جانب اهالی رسانه روبرو شد، یک ساعت و نیم به طول انجامید که رکورد زمانی نشست های جشنواره را تاکنون شکست.

 

در آینده فیلم های با تم اجتماعی خواهم ساخت

رخشان بنی اعتماد در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا شخصیت های داستان های شما به رستگاری نمی رسند و برای این مهم چه شرایطی لازم است، گفت: اگر رستگاری به معنای برون رفت از شرایط سخت کاراکترها باشد نیاز به دگرگونی اساسی در زیرساخت های اجتماعی داریم اما شخصیت های فیلم من همچنان ایستاده اند و منفعل نشدند و در همان چارچوب کوچک خود هر کدام پیش آمدند که همان جوهر پاک انسانی است، بنابراین کاراکترهای من همچون ما هستند.

 

وی در پاسخ به این سوال که ایا ساخت قصه ها به معنای خداحافظی شما از سینما است، بیان کرد: شاید یک چنین حالتی برای من در دوسال قبل وجودداشت که بنا به شرایط آن روزها این فیلم را نوشتم ولی اگر بنا بر شرایط خودم باشد من همچنان فیلم خواهم ساخت. وی همچنین درباره ساخت فیلمی با تم سیاسی افزود: امیدوارم همان طور که تا به حال فیلم ساخته ام فیلم بسازم و همانطور که قبلا فیلم های اجتماعی می ساختم در آینده هم فیلم های با تم اجتماعی خواهم ساخت.

 

بنی اعتماد درباره چند قصه ای بودن فیلمش نیز گفت: به این دلیل که چند سال است فیلمی نساختم این فیلم مثل بغض چند ساله ای بود که اجازه تمرکز روی یک سوژه را از من می گرفت و این موضوعات می توانست حتی بیشتر از 7 قصه باشد، اما شرایط روحی و ذهنی ام به گونه ای بود که پس از چندسال فیلمسازی بتوانم صحبت هایم را بیان کنم.

 

اگر لازم باشد برای بیان واقعیت به سراغ تلخی ها نیز می روم

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نمایش رنج کش بودن شخصیت های زن در فیلم هایش، اظهار کرد: در این رابطه نمی توان خط کشی خاصی انجام داد و حتی سفارش به خود هم چندان جالب نیست و این بستگی به شرایط دارد که در یک مقطع زمانی دغدغه های انسان کجاست. شاید مساله به این بازگردد که برخی انسان ها تریبونی برای بیان دردها و رنج های خود ندارند. باید بگویم که در نوشتن فیلمنامه مطلقا تفکیک جنسیتی بین مرد و زن مدنظرم نبوده است.

 

وظیفه سینماگران ارائه راه حل و نسخه پیچی نیست

 این کارگردان سینمای ایران در ادامه در مورد تلخی قصه ها خاطرنشان کرد: از نظر من قصه آخر این فیلم یکی از امیدوارکننده ترین قصه ها بود و به نظرم واقعیت همین است و هدفم بیان تلخی ها نیست بلکه بیان واقعیت است و اگر لازم باشد برای بیان واقعیت به سراغ تلخی ها نیز می روم. 

 

وی با اشاره به اینکه وظیفه فیلمسازان نسخه پیچی یا ارائه راه حل نیست، گفت: طرح موضوع و جهت دهی به فکر تماشاگر به سمت آگاهی بخشی و مطالبه گری جزء وظایف سینماگران و این مهم هم در مسیر پیدا کردن راه حل است.

 

پایان پیام/

کد خبر 339000

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha